reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
@Danutka24 kciuki są :)
@LoLaaa gratuluję córeczki.
@malina4444 współczuję chorowania, dużo zdrowia :) no i oczywiści trzymam zaciśnięte łapy, żeby na wizycie wszystko było ok. Mi też trochę morfologia leci ale mam wrażenie, że to już jest ten etap ciąży, że może. Poza tym choroba na pewno ma na to wpływ, bo to przecież osłabia organizm.
@Czoperka ja nie mam dostępu do sprawdzonych warzyw i owoców więc nic nie planuję robić.

A ja po wczorajszej całodziennej rozkminie z jakiego materiału zrobić szafę, zadzwoniłam do pana i powiedziałam, że żaden z tych materiałów, nad którymi myślałam, tylko biały. No i pan powiedział, że w takim razie muszę wybrać odcień białego, bo jest ich 6. Ma do mnie cierpliwość biedako_O.

@KIKI83 przyznam , że oglądałam kilka filmików z tego kanału, który ostatnio wrzuciłaś i zainteresowała mnie zabawka (?)- termoforek MR B, czy któraś z Was miała z nim do czynienia? Po raz pierwszy usłyszałam o nim wczoraj, ale już zastanawiam się, czy nie przydałby się nam jako jakiś prezent od znajomych, czy rodziny.... Jestem ciekawa Waszych opinii[/QUOTE]

Tak to prawda mam tego Mr B :) Niestety wypowiedzieć będę się mogła dopiero po pojawieniu się dzidzi, ale na pewno jest bardzo dobrze wykonany no i ma nie parzyć dziecka bo nagrzewa się do idealnej temp. Opinie w necie ma bardzo dobre, więc też wzięłam i zobaczymy :)

Cześć,

@Danutka24 kciuki za wizytę

@malina4444 zdrówka dla Was

Jak kogoś pominęłam, to przepraszam. Kciuki za wizyty i zdrówka dla chorowitkow.

@Czoperka tak - próbowaliśmy z blw. Za mięso od razu się łapał. Warzywa mniej ;-). Ale nie przeszliśmy w pełni na blw. Nieraz ze słoiczkiem prościej i szybciej było dla nas. A jak poszłam do pracy to babcia tradycyjnie kaszka manna na śniadanie i zupki na obiad. Ale zostało mu dużo z samodzielnego jedzenia. Kanapki, parówki, owoce, pierogi, kopytka. Wszystko w kawałkach. Chociaż ma tendencję do wpychania za dużo jedzenia do buzi. Bardzo ładnie też radzi sobie sam z łyżeczką. Ostatnio kubeczek jogurtu zjadł sam. Prawie w ogóle się nie ubrudził. A na dnie zostało tylko troszkę. Planuję więcej mu gotować pokarmów stałych. Ostatnio m zrobił klopsiki na parze (z blogu alaantkowe blw, muszę poszukać tam więcej przepisów). Adaś kończy wkrótce 20 m-cy.

Ja dzisiaj z lekka nieprzytomna. Mam nadzieję że poranna kawa pomoże. ...

Miłego dnia

@aniay, dzięki za załatwienia dla mnie dostępu i czekam na info w tej sprawie :)

@Danutka24, powodzenia na wizycie!

Dziewczyny, mam pytanko o Wasze włosy. W jakiej sa kondycji ? Moje włosy dramat ostatnio... Strasznie mi wypadać zaczęły i boje sie, ze do porody wyłysieje:( macie jakies sposoby na wypadające włosy w ciazy??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Marcje mi wypadają garściami i niestety wszystkie źrodła mówią ze w ciazy nic na to nie poradzisz :( Zarówno fryzjerzy jak i pani w aptece czy lekarz. To od hormonów. Ale powiem ci ze u mnie była tragedia teraz zaczęłam brać inne witaminy i tam jest żelazo którego mam mało w org. i troszke mniej mi wypadają. Wiec moze tez przyczyna było brak żelaza. Ale niestety nadal gubię duzo wlosow a włosy mam bardzo długie i zawsze miałam gęste mimo farbowania od 16 roku zycia a teraz połowa tego co była i w domu mam tyle wlosow ze z odkurzaczem nie rozstaje sie nawet na dzien :)

reklama
Marcje mi na początku wypadaly garściami teraz też lecą ale już mniej. Trochę je podcielam ostatnio i kupiłam zestaw do włosowych z serii green pharmacy z lopianem. Wydaje mi się że troche jest lepiej. Szampon odżywka i balsam do włosów

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry