Hej,
Nocka kiepska znów przez komary. Ja nie wiem skąd one się biorą w naszym pokoju, ale już nie mam sił do nich! Od wczorajszego wieczora leje nieustannie więc byliśmy z synkiem połazić po deszczu i kałużach. Popołudniu może się wybierzemy na basen.
@MartynaM Ty z Kostkiem chodzisz na basen, co nie? Masz dla niego jakieś kółko czy rękawki? Bo do tej pory trzymałam Adasia na rękach w basenie, ale dawno już nie byliśmy i myślę, że on już nie będzie chciał na rękach
Mam ostatnio strasznego smaka na pieczone ziemniaki. Biorę takie nieduże, dokładnie myję i wykrawam to co brzydkie, bo czym kroję je na połówki i układam na blaszce wyłożonej papierem. Każdego smaruję masłem klarowanym, posypuję solą i przyprawami (u mnie pieprz, papryka słodka, papryka wędzona i cynamon) i wkładam do piekarnika 200 stopni na pół godziny. Po tym czasie podkręcam temperaturę do 250 tak na 15 min żeby się opiekły dookoła. Po wyjęciu smaruję jeszcze raz delikatnie masłem. Można posmarować masłem czosnkowym lub śmietanką i posypać szczypiorkiem. Wiem że to żadne odkrycie, ale wcześniej tak nie robiłam ziemniaków a teraz to moja ulubiona wersja
Wczoraj były z kapuchą, dzisiaj będzie leczo do tego. A co u Was na obiad?