reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzień dobry wszystkim. Obudziło mnie o 4:30, zasnełam znowu koło 6tej a 6:30 budzik. Wrr. Mój luby za to poprawił mi humor wczoraj przytulankami więc nastrój niezły.
@maryqska zazdroszcze Ci tych czterech godznin ja 9 w pracy siedze (poza piątkami i wtorkami) o_O ale jak masz możliwość iść na zwolnienie to korzystaj. (Wczoraj zagroziłam mojemu managerowi że jak się w tym tygodniu nie pojawi z odpowiedziami to zchodzę na macieżyński na koniec paźdźiernika, nie mam już siły)
@Ketrinna mam znajomą która ze schodów spadła, pękła jej kość ogonowa w zaawansowanej ciąży ale dziecko zdrowe jak ryba, wydaje mi się że takie przypadki są bardzo żadkie, nie ma co panikować.
@Shaer mam nadzieję że będziesz się lepiej dziś czuła.

Wszystkim mamuśkom dobrego dnia życzę.

reklama
maryqska mam podobne odczucia, chce wziac zwolnienie za 2 tyg, ale nie mam I tak czystego sumienia, bo raz ze glupio mi sie prosic o zwolnienie lekarki kiedy nic szczegolnego mi nie dolega (zmeczenie, jasne, ale czy to jest powod do zwolnienia?), a dwa glupio mi bedzie przed ludzmi z pracy ze ich zostawiam ze wszystkim.. Ale decyzje I tak juz raczej podjelam..
Kiki super ze po wizycie wszytsko ok, a lekarzowi trzeba wybaczyc ze mial malo czasu, walczyl w slusznym celu ;)
MartynaM to jak Ty jestes po 5h wyspana, to ja Cie podziwiam : ) zycze w takim razie wiecej takich nocek
aniay czyli zostajesz do konca pazdiernika lub koniec list jesli bedziesz mogla pracowac z domu, tak?

u mnie napiety czas, oby do piatku..

Dzień dobry. Glukoza może się przydać m.in. do nadrobienia forum. Dużo wczoraj pisałyście i godzina już za mną. Jeszcze tylko godzina. W tej ciąży dużo lepiej zniosłam to badanie niż poprzedniej. Jednak boję się wyników, bo cukuier miałam podwyższony.
@Shear Nikosie to łobuzy. Do spokojnego chłopczyka im daleko :)
Widzę, że zakupy już ostro ruszyły na styczniówkach. Trochę Wam zazdroszczę, ja większość mam unisex po synku i bardzo dużo dostałam od siostry z Irlandii.

Dzień dobry :)

@maryqska i @betina79 weźcie przestańcie się przejmować co kto powie i idźcie normalnie po zwolnienia. Taka kolej rzeczy jest, uwierzcie mi, że na Was nikt by nie patrzył w takim momencie,a przecież musicie patrzeć na zdrowie swoich dzieci i swoje samopoczucie! Ja tam bym się nie certoliła…

Jeśli są dziś jakieś wizyty to zaciskam mocno kciuki!

Miłego dnia :)

Dzień dobry. Glukoza może się przydać m.in. do nadrobienia forum. Dużo wczoraj pisałyście i godzina już za mną. Jeszcze tylko godzina. W tej ciąży dużo lepiej zniosłam to badanie niż poprzedniej. Jednak boję się wyników, bo cukuier miałam podwyższony.
@Shear Nikosie to łobuzy. Do spokojnego chłopczyka im daleko :)
Widzę, że zakupy już ostro ruszyły na styczniówkach. Trochę Wam zazdroszczę, ja większość mam unisex po synku i bardzo dużo dostałam od siostry z Irlandii.
Nie mam pojęcia ;)
Śmiałam się jak koleżanka mnie ostrzegała, że jej synek Nikoś to łobuz. A teraz sama grzecznie ostrzegam ;)

Hej dziewczyny,

My dzisiaj znowu z synem pospaliśmy do 8.30. Ale gdzieś pewnie ok 4.30 deszcz obudził nasza całą trójkę, więc nic słaba.

@Czoperka nie ćwiczę. Ale ja dzisiaj dopiero drugi dzień na zwolnieniu więc może będzie więcej czasu. Tymbardziej, że wczoraj mnie już około południa plecy bolały.

@yoan.m a Twoje ciśnienie dopiero teraz skoczyło? Bo ja cały czas niskociśnieniowiec a epizod ze skokiem mi się trafił. Badałam poziom elektrolitów (potas, magnez, sód i kreatynina). U mnie wyszedł dobry, ale mimo to zwaliliśmy na niski poziom magnezu, bo cały tydzień brzuch mnie ciągnął i pobolewał. A jak robiłam badanie to lepiej już było.

@idealka dzięki, ja już się wcześniej śmiałam tutaj, że moja szyjka podczas pierwszego porodu była prawie do końca zamknięta więc taka chyba natura ;-)

@Shaer powodzenia na wizycie (dzisiaj?). Od cukru można lekko puchnąć. Kciuki za badania.

@maryqska niby w drugiej ciąży brzuch większy rośnie bo mięśnie słabsze. Ja nie mam dużo zdjęć z pierwszej to nie stresuję się porównywaniem ;-)

Dziewczyny jestem po badaniu jupi[emoji2][emoji2] wszystko jest w jak najlepszym porządku, szyjka tez ok, nic sie nie skraca, nic złego sie nie dzieje. Natomiast wizyta troche za szybka jak dla mnie i nie wiem ile Bartek urósł, ile wazy itd. Profesor miał obsuwę czasowo dzis w zw z protestem bo tez brał udział, wiec mu wybaczę dzis
[emoji12] najwazniejsze ze z dzidzia ok i wszystko w porządku!
Dzieki za kciukasy [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super ze wszystko w porządku:)

Hej dziewczyny,

U nas po badaniu też ok. Szyjka 4,9 cm.
Młoda nie została zmierzona, bo leżała sobie w poprzek ;-) Ale lekarka obejrzała ją i wszystko dobrze. Glukozę mam zrobić sobie dopiero w przyszłym tygodniu, ponieważ badanie wypłukuje magnez a ja ostatnio miałam prawdopodobnie z nim problemy. No i dostałam l4, ale u mnie to formalność. Przez całą ciążę lekarka się pytała czy wypisujemy, bo tym razem mało siły i wiecznie przemęczona

@Shaer gratuluję dobrych wyników.

@KIKI83 gratki wizyty.

@malina4444 i innym chorowitkom dużo zdrówka.

U mnie też nerwy szybko puszczają chociaż raczej staram się luzować.

@MartynaM u Was szybko zęby idą, chociaż może u nas dosyć późno. Pierwsze jedynki dopiero w wieku 11 miesięcy. Zaraz skończy 19
miesięcy a dopiero komplet jedynek, dwójek i chyba górna czwórka się przebija.

Ach ja też się zastanawiam jak ogarnę dwójkę dzieciaków a starszak będzie wtedy przechodził bunt dwulatka...

Co do kondycji, to wczoraj po południu byłam mega słaba. Zastanawiałam się co dalej i tak trochę przez to zdołowana się czułam. Nie lubię jak nie mogę czegoś zrobić. Dzisiaj ciut lepiej. Rano nawet udało mi się kuchnię sprzątnąć i zrobić porządek w jednej z szuflad. Może powoli ogarnę resztę bo i szafy i garderoba w kolejce. Ale już około południa plecy bolały...

Miłego wieczoru i spokojnej nocy
Ale długaśna szyjka:)super ze wszystko w porządku:)

reklama
@betina79 dokładnie taki plan. Nie usmiecha mi sie iść na koniec października bo wtedy w czerwcu bede musiała wrocic ale nie czuje sie na silach ciagnac 9ciu godzin bez mozliwosci polozenia sie I ze stresem bo cały czas cos, a ja sie nie potrafie nie przejmowac I nie stresowac

Do góry