reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzień dobry.
Zawsze z Wami piszę, jak Nikoś na drzemkę. Dziś zasnęłam z nim. Coś mam spadek energii.
@Marcje my kupujemy chyba ten sam fotelik.
@marlena:) jutro mam w planach Silesię albo w niedzielę.
Mój mąż ma poniedziałek wolny, bo pracuję wg kalendarza niemieckiego, ale się cieszę z dłuższego weekendu.
Miłego

reklama
Hej,
Ja tez dzisiaj wyjatkowo padlam na drzemke. Pewnie dlatego ze w mig zrobilam obiad i zaczelo mi sie nudzic, bo ani swojego laptopa tu nie wzielam ani ksiazki, a smartfon mi sie zepsul :p

Happy, duzo ludzi nie je miesa ale je ryby - to sa tzw jarosze ;) od tego powstala nazwa "dania jarskie"

Gato, z jednej strony umarlabym z zazdrosci bo sama chcialabym sie wybrac z mezem do Skandynawii. Z drugiej strony takie meskie wypady sa super i Ty tez sie powinnas wybrac na jakis babski wyjazd ;) Przypomnialas mi o granoli ktorej nie robilam kawal czasu! A moj mlody tak lubi owsianke, ze granola do mleka na pewno mu posmakuje.

Kiki, ahh marzy mi sie taki wypad na zakupy, na spokojnie, bez dziecka w wozku i bez liczenia kasy :p chyba jeszcze musze troche poczekac, az dzieci wysle do przedszkola i odbijemy sie finansowo... czyli za jakies yyy 3 lata ;D

Askl, Urszulka, super uszytki :) ja na razie bawie sie w ciuszki dla synka, bo mam jakies stare materialy ktore sie nadaja :)

Dziewczyny ale wy zdolne. Ja mam dwie lewe do szycia szczyt moich umiejętności to zaszewki w portach Antonia coby z chudego tyłka nie spadły.
Ja mam kolejny słabszych dzień. Przez to przeziębienie jestem mega osłabiona. Poce się nawet myśląc [emoji36]mój mąż znowu w delegacji myślałam że wróci dzisiaj a wróci dopiero jutro. Tak się tym zmartwilam że się rozpłakałam do słuchawki. Za godzinę jadę do szkoły po Antoliniego. Wyszykowal się mój przystojniak w koszulę dzisiaj i kazał się "wypachnic" co oznacza dla niego popsikac perfumem[emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja szwagierka dzwoniłam trochę się martwię bo cały czas plami. Mówi że tak trochę brązowo trochę czerwono. Lekarz dał jej luteine pod język i kazał czekać. Żeby wszystko było dobrze. I na następnej wizycie zobaczyła serduszko

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Brzusio użyłam flizeliny ale lipa, ten materiał zewnętrzny jest sztywniejszy i dlatego w miarę to wygląda. Ja też użyłam ubranka, różnie mi to wychodzi.
Czoperka dobrze tak odpocząć od tych wszystkich wynalazków. Ja też dziś miałam spiocha tylko czasu braklo:happy:
Askl 25 fajne sowki, wszystkiego trzeba probowac. Ja uszylam pościel ze wzorem sowek, extra.
Faktycznie pogoda rewelacyjna, jak dziś usłyszałam ze w przyszłym tygodniu ma być Max 10 stopni a w nocy przymrozki to pomimo złego samopoczucia ruszyłam tyłek na dwór.

@Czoperka czasem mnie ściska, zwłaszcza jak oglądam zdjęcia po tych wycieczkach. Nie odwiedziłam nigdy Skandynawii a też bardzo chciałabym. Ale wszystko przedemną. W ramach rekompensaty po wyjazdach M u mnie zazwyczaj pojawia się nowy tatuaż [emoji6] .
@urszulka,@askl bardzo fajnie wytwory. Ja kiedyś próbowałam coś szyć ale z marnym skutkiem [emoji23].

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@gato fajnie ze maz sobie robi takie wyprawy męskie. Ja to lubie jak facet ma pasje, jak czasem z chłopakami gdzies pojedzie. Wiadomo ze szkoda bo by sie tez chciało ale nikt nie broni brać koleżanek i tez gdzies jechac. Poza tym tak jak mowisz na pewno w połowie wyjazdu maz juz tęskni i chce do ciebie wracać co tez jest fajne dla związku :)
Ja tez na weekend sama zostaje ale cos tam sobie porobie chociaż koleżanki wyjechały znmiasta wiec sama jestem. Pewnie pojeżdżę po sklepach ;) moze znajdę brakujące rzeczy dla Rysiaczka, moze komodę wkońcu i fotel wyczaję :) Dzis to mnie głowa boli :/
Kamisia fajnego masz synka ;)

Po pracy i zajęciach dodatkowych melduję się.

@kolorowaMama fajnie, że juz w Pl, mam nadzieję, że dobrze zaaklimatyzowaliście się. Kiedy Maja rusza do szkoły? Chyba, że to już fakt:).

@urszulka202 profesjonalne rzeczy. Wyglądają naprawdę fajnie.

@gato a ile masz już tatuaży?

U mnie też noc kiepska. Jasio wbił się do naszego łóżka w nocy około 2.00. Było mi tak niewygodnie, ze po pół godzinie poczłapałem do niego do pokoju i tam ległam. Niestety w pokoju był komar, który uparł się na mnie, bzyczała i gryzł...
Mój M oczywiście nadal najchorszy na świecie, więc na kilka miesięcy przed porodem mam dzidziusia w domu- piciu, jeść, świętego spokoju.

reklama
kamisia serio to sie tak wczesnie zaczyna? juz u 6latka? nie strasz ;)
happybabymama zazdroszcze zakupowego weekendu, ja jeszcze troszke na taki musze poczekac

Do góry