reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzień dobry.
Zawsze z Wami piszę, jak Nikoś na drzemkę. Dziś zasnęłam z nim. Coś mam spadek energii.
@Marcje my kupujemy chyba ten sam fotelik.
@marlena:) jutro mam w planach Silesię albo w niedzielę.
Mój mąż ma poniedziałek wolny, bo pracuję wg kalendarza niemieckiego, ale się cieszę z dłuższego weekendu.
Miłego

reklama
Hej,
Ja tez dzisiaj wyjatkowo padlam na drzemke. Pewnie dlatego ze w mig zrobilam obiad i zaczelo mi sie nudzic, bo ani swojego laptopa tu nie wzielam ani ksiazki, a smartfon mi sie zepsul :p

Happy, duzo ludzi nie je miesa ale je ryby - to sa tzw jarosze ;) od tego powstala nazwa "dania jarskie"

Gato, z jednej strony umarlabym z zazdrosci bo sama chcialabym sie wybrac z mezem do Skandynawii. Z drugiej strony takie meskie wypady sa super i Ty tez sie powinnas wybrac na jakis babski wyjazd ;) Przypomnialas mi o granoli ktorej nie robilam kawal czasu! A moj mlody tak lubi owsianke, ze granola do mleka na pewno mu posmakuje.

Kiki, ahh marzy mi sie taki wypad na zakupy, na spokojnie, bez dziecka w wozku i bez liczenia kasy :p chyba jeszcze musze troche poczekac, az dzieci wysle do przedszkola i odbijemy sie finansowo... czyli za jakies yyy 3 lata ;D

Askl, Urszulka, super uszytki :) ja na razie bawie sie w ciuszki dla synka, bo mam jakies stare materialy ktore sie nadaja :)

Dziewczyny ale wy zdolne. Ja mam dwie lewe do szycia szczyt moich umiejętności to zaszewki w portach Antonia coby z chudego tyłka nie spadły.
Ja mam kolejny słabszych dzień. Przez to przeziębienie jestem mega osłabiona. Poce się nawet myśląc [emoji36]mój mąż znowu w delegacji myślałam że wróci dzisiaj a wróci dopiero jutro. Tak się tym zmartwilam że się rozpłakałam do słuchawki. Za godzinę jadę do szkoły po Antoliniego. Wyszykowal się mój przystojniak w koszulę dzisiaj i kazał się "wypachnic" co oznacza dla niego popsikac perfumem[emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja szwagierka dzwoniłam trochę się martwię bo cały czas plami. Mówi że tak trochę brązowo trochę czerwono. Lekarz dał jej luteine pod język i kazał czekać. Żeby wszystko było dobrze. I na następnej wizycie zobaczyła serduszko

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Brzusio użyłam flizeliny ale lipa, ten materiał zewnętrzny jest sztywniejszy i dlatego w miarę to wygląda. Ja też użyłam ubranka, różnie mi to wychodzi.
Czoperka dobrze tak odpocząć od tych wszystkich wynalazków. Ja też dziś miałam spiocha tylko czasu braklo:happy:
Askl 25 fajne sowki, wszystkiego trzeba probowac. Ja uszylam pościel ze wzorem sowek, extra.
Faktycznie pogoda rewelacyjna, jak dziś usłyszałam ze w przyszłym tygodniu ma być Max 10 stopni a w nocy przymrozki to pomimo złego samopoczucia ruszyłam tyłek na dwór.

@Czoperka czasem mnie ściska, zwłaszcza jak oglądam zdjęcia po tych wycieczkach. Nie odwiedziłam nigdy Skandynawii a też bardzo chciałabym. Ale wszystko przedemną. W ramach rekompensaty po wyjazdach M u mnie zazwyczaj pojawia się nowy tatuaż [emoji6] .
@urszulka,@askl bardzo fajnie wytwory. Ja kiedyś próbowałam coś szyć ale z marnym skutkiem [emoji23].

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@gato fajnie ze maz sobie robi takie wyprawy męskie. Ja to lubie jak facet ma pasje, jak czasem z chłopakami gdzies pojedzie. Wiadomo ze szkoda bo by sie tez chciało ale nikt nie broni brać koleżanek i tez gdzies jechac. Poza tym tak jak mowisz na pewno w połowie wyjazdu maz juz tęskni i chce do ciebie wracać co tez jest fajne dla związku :)
Ja tez na weekend sama zostaje ale cos tam sobie porobie chociaż koleżanki wyjechały znmiasta wiec sama jestem. Pewnie pojeżdżę po sklepach ;) moze znajdę brakujące rzeczy dla Rysiaczka, moze komodę wkońcu i fotel wyczaję :) Dzis to mnie głowa boli :/
Kamisia fajnego masz synka ;)

Po pracy i zajęciach dodatkowych melduję się.

@kolorowaMama fajnie, że juz w Pl, mam nadzieję, że dobrze zaaklimatyzowaliście się. Kiedy Maja rusza do szkoły? Chyba, że to już fakt:).

@urszulka202 profesjonalne rzeczy. Wyglądają naprawdę fajnie.

@gato a ile masz już tatuaży?

U mnie też noc kiepska. Jasio wbił się do naszego łóżka w nocy około 2.00. Było mi tak niewygodnie, ze po pół godzinie poczłapałem do niego do pokoju i tam ległam. Niestety w pokoju był komar, który uparł się na mnie, bzyczała i gryzł...
Mój M oczywiście nadal najchorszy na świecie, więc na kilka miesięcy przed porodem mam dzidziusia w domu- piciu, jeść, świętego spokoju.

reklama
kamisia serio to sie tak wczesnie zaczyna? juz u 6latka? nie strasz ;)
happybabymama zazdroszcze zakupowego weekendu, ja jeszcze troszke na taki musze poczekac

Do góry