reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Witam. Jestem w 8 tyg ciazy lecz 3 dni temu dostalam plamienia i pojechalam do szpitala gdzie powiedziano mi ze wszystko w porzadku . Wczoraj bylam u ginekologa i stwierdzil ze jest drugi pecherzyk lecz bez cialka zoltego tak jakby sie nie rozwijal ale tam ten drugi plod ma juz 8 tyg i prawidlowo sie rozwija . Czy pecherzyk bez cialka zoltego moze zaszkodzic tam temu zarodkowi ? Lekarz kazal przyjsc mi za tydzien zeby zobaczyc co z tym pustym pecherzykiem . moze ktos cos slyszal o takim przypadku ? Z gory dziekuje za pomoc. Wiem ze to nie odpowiednia grupa ale prosze o porade . Biore tabletki duphaston i luteine bo przepisal mi lekarz wiec co bedzie z tym 2 pustym pecherzykiem skoro 2 ma zarodek i serduszko i wszystkk jest prawidlowe i to 8 tydzien ?

Hej,

@aniay @Czoperka miód dodawałam jak ostygnie, ze u nie stracił właściwości. Gotuje się imbir z cytryna i wodą. Zresztą przepis:

Składniki:
ok. 5 cm korzeń imbiru
1 cytryna
4 łyżki miodu
łyżeczka cukru
1,5 szklanki wrzącej wody

Imbir obrać cieniutko, pokroić w plastry. Cytrynę sparzyć, z połowy wycisnąć sok, a drugą połowę pokroić na plasterki. W rondelku umieścić połowę pokrojonego imbiru i plastry cytryny. Zalać 0,5 szkl. wrzątku, dodać łyżeczkę cukru, gotować ok. 5 minut. Pozostały imbir umieścić w słoiku, dodać sok z połowy cytryny. Zalać 1 szkl. wrzątku, przykryć, aby się "zaparzył". Dodać do niego odcedzony wywar z gotowanego imbiru i cytryny. Odstawić do ostygnięcia, dopiero wtedy dodać miód, by nie stracił on swoich właściwości zdrowotnych. Przechowywać w zakręconym słoiku w lodówce przez max. 2 tygodnie

Ola, to Szymek już spory chłopczyk :-)

czesc dziewczynki, ja wlasnie wrocilam od okulisty i optyka. Czekaja mnie nowe okularki bo wzrok mi oslabl przez ostatnie 4 lata. Jestem przerazona cena ale znowu jak teraz nie kupie to jak bedzie dziecko to juz wogole.
Zegnajcie pieniazki :(

Gratuluje zdrowych dzieciaczkow wszystkim wizytujacym, @Ola0590 mysle ze tak jak dziewczyny pisza, granica bledu, do tego moze juz byc wiekszy z natury. gdyby wazyl 700 bylaby to calkiem normalna waga wiec mysle ze nie ma sensu panikowac.

@Ola0590 waga słuszna,a badali ci cukier?bo przy cukrzycy dzieci są większe ale jeśli lekarz nic nie mówił znaczy ze waga pewnie w normie.jeśli juz o tym pisałaś to sorry ale tyle postów ze juz mi się miesza;)

@Ola0590 nie przejmuj się wagą teraz. Mój pierworodny na połówkowych 21+6 miał 511 +/-75 A Twój dwa tyg starszy. Dodatkowo lekarz bierze obwód główki, brzuszka i długość kości udowej. Jak zrobi to niedokładnie to i waga się zmienia od razu. Ja bym na Twoim miejscu się nie denerwowała.

Ktoś się pytał o badanie serduszka. My mamy pod koniec września echo serca zaplanowane.

@askl25 kckiki za unormowanie cukru

U mnie akurat waga idzie w gôrę choć mam wrażenie, że nie jem dużo. Skuszę się od czasu do czasu na pączka do kawy. Ze dwie kostki czekolady. A tak to patrzę się co zjeść na obiad to nic mi nie odpowiada.

1473786942544.png

Mój cukier...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1473786942544.png
    1473786942544.png
    61,9 KB · Wyświetleń: 367
No i też przez chwilę pomyślałam jak BridgetJones o poziomie cukru. Przy cukrzycy ciążowej dzieci podobno mogą być większa.
Choć ja nie miałam a syn dobrze zbudowany się urodził ze słuszną warstwą tłuszczyku ;-) (może wiedział, że to w końcu zima albo za dużo krówek mama degustowała w ostatnim miesiącu ;-))

Edit: ale wyniki wyglądają ok....

reklama
Do góry