reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Witam. Jestem w 8 tyg ciazy lecz 3 dni temu dostalam plamienia i pojechalam do szpitala gdzie powiedziano mi ze wszystko w porzadku . Wczoraj bylam u ginekologa i stwierdzil ze jest drugi pecherzyk lecz bez cialka zoltego tak jakby sie nie rozwijal ale tam ten drugi plod ma juz 8 tyg i prawidlowo sie rozwija . Czy pecherzyk bez cialka zoltego moze zaszkodzic tam temu zarodkowi ? Lekarz kazal przyjsc mi za tydzien zeby zobaczyc co z tym pustym pecherzykiem . moze ktos cos slyszal o takim przypadku ? Z gory dziekuje za pomoc. Wiem ze to nie odpowiednia grupa ale prosze o porade . Biore tabletki duphaston i luteine bo przepisal mi lekarz wiec co bedzie z tym 2 pustym pecherzykiem skoro 2 ma zarodek i serduszko i wszystkk jest prawidlowe i to 8 tydzien ?

Hej,

@aniay @Czoperka miód dodawałam jak ostygnie, ze u nie stracił właściwości. Gotuje się imbir z cytryna i wodą. Zresztą przepis:

Składniki:
ok. 5 cm korzeń imbiru
1 cytryna
4 łyżki miodu
łyżeczka cukru
1,5 szklanki wrzącej wody

Imbir obrać cieniutko, pokroić w plastry. Cytrynę sparzyć, z połowy wycisnąć sok, a drugą połowę pokroić na plasterki. W rondelku umieścić połowę pokrojonego imbiru i plastry cytryny. Zalać 0,5 szkl. wrzątku, dodać łyżeczkę cukru, gotować ok. 5 minut. Pozostały imbir umieścić w słoiku, dodać sok z połowy cytryny. Zalać 1 szkl. wrzątku, przykryć, aby się "zaparzył". Dodać do niego odcedzony wywar z gotowanego imbiru i cytryny. Odstawić do ostygnięcia, dopiero wtedy dodać miód, by nie stracił on swoich właściwości zdrowotnych. Przechowywać w zakręconym słoiku w lodówce przez max. 2 tygodnie

Ola, to Szymek już spory chłopczyk :-)

czesc dziewczynki, ja wlasnie wrocilam od okulisty i optyka. Czekaja mnie nowe okularki bo wzrok mi oslabl przez ostatnie 4 lata. Jestem przerazona cena ale znowu jak teraz nie kupie to jak bedzie dziecko to juz wogole.
Zegnajcie pieniazki :(

Gratuluje zdrowych dzieciaczkow wszystkim wizytujacym, @Ola0590 mysle ze tak jak dziewczyny pisza, granica bledu, do tego moze juz byc wiekszy z natury. gdyby wazyl 700 bylaby to calkiem normalna waga wiec mysle ze nie ma sensu panikowac.

@Ola0590 waga słuszna,a badali ci cukier?bo przy cukrzycy dzieci są większe ale jeśli lekarz nic nie mówił znaczy ze waga pewnie w normie.jeśli juz o tym pisałaś to sorry ale tyle postów ze juz mi się miesza;)

@Ola0590 nie przejmuj się wagą teraz. Mój pierworodny na połówkowych 21+6 miał 511 +/-75 A Twój dwa tyg starszy. Dodatkowo lekarz bierze obwód główki, brzuszka i długość kości udowej. Jak zrobi to niedokładnie to i waga się zmienia od razu. Ja bym na Twoim miejscu się nie denerwowała.

Ktoś się pytał o badanie serduszka. My mamy pod koniec września echo serca zaplanowane.

@askl25 kckiki za unormowanie cukru

U mnie akurat waga idzie w gôrę choć mam wrażenie, że nie jem dużo. Skuszę się od czasu do czasu na pączka do kawy. Ze dwie kostki czekolady. A tak to patrzę się co zjeść na obiad to nic mi nie odpowiada.

1473786942544.png

Mój cukier...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1473786942544.png
    1473786942544.png
    61,9 KB · Wyświetleń: 371
No i też przez chwilę pomyślałam jak BridgetJones o poziomie cukru. Przy cukrzycy ciążowej dzieci podobno mogą być większa.
Choć ja nie miałam a syn dobrze zbudowany się urodził ze słuszną warstwą tłuszczyku ;-) (może wiedział, że to w końcu zima albo za dużo krówek mama degustowała w ostatnim miesiącu ;-))

Edit: ale wyniki wyglądają ok....

reklama
Do góry