reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja niby mam jeszcze dużo włosow ale podcinałam pod koniec ciąży ostatnio i są takie zniszczone, nie mowiąc ile ich wypada.
Małą kąpiemy teraz codziennie. W upały mus bo wszystko do niej sie kleiło i teraz chce już ja przyzwyczaic.

Dzisiaj nawet żałowałam że założyłam jej tylko kapelusik od słońca nie bawełnianą czapeczke. Nie chodzi o wiatr tylko takie zimno wiało nieprzyjemnie.
Moje dziecko ma permanentnie nawracające pleśniawki:crazy: Co dwa tygodnie pojawiają sie pojedyncze plamki. Zabawki myje, wyparzam co kilka dni, smoczka nie używa, tylko w butelce do wody. Nie wiem czy mam jeszcze piersi myc po każdym karmieniu czy ona po prostu taka podatna...

reklama
Dziewczyny a kiedy mozna pomalu odzwyczajac od cyca w nocy? W sensie podawac wode albo jakas herbatke.. Maly zaraz 5 m-ce bedzie mial a w nocy 2-3 karmienia..

Askw przemywaj Wit c.

Wysłane z mojego Lenovo A7600-H przy użyciu Tapatalka

Wit. C też używam ale raz pomoże raz nie. Mam w zanadrzu nystatyne.

Dziewczyny a kiedy mozna pomalu odzwyczajac od cyca w nocy? W sensie podawac wode albo jakas herbatke.. Maly zaraz 5 m-ce bedzie mial a w nocy 2-3 karmienia..

Nie wiem czy da sie tak "oszukac" dziecko wodą albo herbatą? Jak budzi sie głodne to chyba potrzebuje mleka. Mojej koleżanki roczne dziecko budziło sie jeszcze 2 razy na cyca. Może każde ma swoj tryb ale może sprobuj i akurat wystarczy mu inny płyn;)

Ilo próbować można ale czy się uda.... Mój dwulatek potrafi jeść Jeszcze raz w nocy. A pięć miesięcy to jeszcze maluch, patrząc na mojego nie miałabym sumienia. Na żądanie to na żądanie ;-)

A Misiu śpi niczym śpiący królewicz. Krótka przerwa na cyca marudzenie i śpi. Palce mi zgryzl strasznie, gumowe łapy krokodyla Gieni też, więc bobodent poszedł w ruch. Katar spory. Biedny mój :( powiedzcie że to tylko katar i pogoda tak na niego wpływa. Lekarza mamy jutro ale boję się że coś złapie większego niż katar i będzie powtórka ze szpitalem w 3tż. Jak żyć?

Dzień dobry.
Tak mnie dzisiaj olsniło że mojemu starszemu pierwszy ząb wyszedł równo w dzień skończenia piątego miesiąca [emoji33]
Ciekawe czy u młodszej też tak szybko zaczną wychodzić. Ślini się na potęgę i gryzie dłonie. Może to już to...

Ilo, ja nie pomogę. Ja na noc daje małej mm i od ok 2 tygodni dociąga mi bez pobudki do 4-5 rano. Ja nie mam praktyki w 'oszukiwaniu' dziecka herbatka bo Wojtuś zaczął sam przesypiac noce po skończeniu 3 miesięcy i tak śpi do dzisiaj :)

Coś mi mała źle śpi dzisiaj. Usypialam ją ponad godzinę na drzemkę a teraz co rusz się kręci i slysze że ciamka rączki...

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry