reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Jagna nie potrzebny mi dowod dla malego , wystarczy ze karty czipowe do lekarza musze znowu wyrabiac …
jagna ale masz fajnie naprawde...
moje dziecko rojbruje strasznie ... czasem mam juz dosyc, cale szczescie bunt 2 latka to nie jest bo tylko od czasu do czasu ma napady swoje, wczoraj wieczorem zrobilam mu kolacje i podalam a on zrobil mi awanture bo on nie chcial kolacji tylko gumy !!! :wściekła/y: taki cyrk odstawil o 20 ze myslalam ze go udusze.

Jagna nie potrzebny mi dowod dla malego , wystarczy ze karty czipowe do lekarza musze znowu wyrabiac …
jagna ale masz fajnie naprawde...
moje dziecko rojbruje strasznie ... czasem mam juz dosyc, cale szczescie bunt 2 latka to nie jest bo tylko od czasu do czasu ma napady swoje, wczoraj wieczorem zrobilam mu kolacje i podalam a on zrobil mi awanture bo on nie chcial kolacji tylko gumy !!! :wściekła/y: taki cyrk odstawil o 20 ze myslalam ze go udusze.
Co to za kart czipowe??
My dowód robimy, bo chcemy do Monachium do ciotki jechać:-D
Aga to jest bunt. Moja przed chwilką scenę na placu zabaw zrobiła:wściekła/y: Jak po godzinie zabawy, chciałam iść do domu, a drugi raz bo znalazła 5gr i chciała iść do sklepu po ciuciu:-D Ja nie miałam kasy przy sobie to nie chciałam wchodzić, a ta że ma pie i chce ciuciu. Matko jak nasze dzieci szybko łapią po co kasa jest;-):szok:

My tez będziemy musieli karte chipowa wyrobic-od stycznia 2010 weszlo nowe prawo- Legitymacje Ubezpieczeniowe będa zastepowane kartami chipowymi właśnie.
My paszport zrobilismy Oliśkowi jak miał poł roku.
Paszport bardziej opłaca się robić, bo dowód jest uznawany tylko w UE.....w reszcie krajów paszport

moje dzieci maja paszporty zrobione od urodzenia obydwa zreszta...moj maz jest bardzo przezorny i lubi miec zabezpieczenie a dzieki tym paszportom juniorzy maja dowod na podwojne obywatelstwo - usa i unii europejskiej. Nigdy nie wiadomo co w zyciu sie moze im przydac ;-)

Nie mam zamiaru jeździć poza unię. Wczasy jak już to Hiszpania albo Grecja:-D.
Nie słyszałam o tych chipowych kartach. Mąż się pytał w pracy i mówili że na razie wystarczy zwykła książeczka rodzinna.

jagna - nie mieszkam w Polsce ale w google wpisalam karty chipowe sluzba zdrowia i wyswietlilo mi conajmniej setke stron na temat powyzszy....www.google.com. - to naprawde potezna wyszukiwarka....

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!
U nas nie ma kart czipowych tylko jakiś druk z Zusu dostastała gdzie zaznaczone jest, ze Oli jest na moim ubezpieczeniu no i z tym do lekarza i z ostatnim dowodem wpłaty może ja tak mam bo sobie sama zus płacę a jak sie gdzies pracuje to moze te karty nawet nie wiem ale u nas o tym nie słyszała.
tez wymyslają były ksiazeczki i wcale żle nie było a teraz znowu problem:no:

Do góry