reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

no to fajnie, a jakie winko mialyscie? ile Twoj braciszek ma lat? Na zdjeciach widzialam ze taki maly cos jak moj Oliver?

Ostatnia edycja:
reklama
Jest mi smutno.Dziś dowiedziałam sie że moja koleżanka straciła dziecko...Była w 6 czy 7 miesiącu ciąży...A kilka dni ciąża była martwa,musiała urodzić....Chce mi się płakać...Bardzo mi jej szkoda i jej maleństwa....
Ja jakoś się strasznie uczuciowa zrobiłam jeśli chodzi o dzieci odkąd zostałam mamą.Bardzo przeżywam ciąże moich koleżanek cieszę sie razem z nimi i ciężko mi po takich wiadomościach....A to już moja druga koleżanka która straciła dzidziusia...
Maleństwo, przykro mi z powodu Twojej koleżanki i jej maleństwa. Ja jak słyszę takie rzeczy to wyć mi się chce.
Moja koleżanka chyba urodzi przed czasem, coś tak mi się wydaje bo ma już objawy przed porodowe. Też przeżywam jej ciąże jak to by moja była;-)
Dzisiaj mała przespała całą noc:rofl2:, wstała o 8. Coraz bardziej moje dziecko mnie zaskakuje, jest coraz bardziej otwarta na innych i ich potrzeby. Chodzi się tulić do wszystkich, dzieli się ciastkami i chlebkiem. Rozwinęło mi się dziecko społecznie. A ostatnio jak z musu została z moim dziadkiem (musieliśmy wyjść, a moja mama się spóźniała) to teraz nawet dziadka tuli bo miała taką małą rezerwę do niego, bo dziadzia nie bierze jej opa i bawi się z nią tylko jak mała w łóżeczku jest, dziadek ma 80 lat i się boi. Ale tylko dziadek ma najlepszą zabawkę na świecie, czajnik a z niego gwizdek, który jak się dmucha w niego to gwiżdże i fajnie się go ściąga i zakłada z powrotem.
Dziewczyny a wiecie że dziś są zabawki w realu 50% taniej. Moi rodzice już tam są i muszą się łokciami rozpychać, a jest wpół do 10:szok:. Mają kupić to krzesełko uczydełko, bo po 70 zł jest dziś.

Dziewczyny a wiecie że dziś są zabawki w realu 50% taniej. Moi rodzice już tam są i muszą się łokciami rozpychać, a jest wpół do 10:szok:. Mają kupić to krzesełko uczydełko, bo po 70 zł jest dziś.

to fajna wyprzedaż, ale tak jak piszesz pewnie tłumy muszą tam być...:tak:

a u nas wkońcu widać górną lewą jedynke, moze do świąt sie przebije:-) chociaż Wiki jest wyjatkowo spokojna, spi całe noce, tylko strasznie sie odkrywa:baffled: a jak kladłam ja w śpiworku to nie mogła się kręcić a tak lubi spać na brzuszku...

aga_salik- doskonale wiem jak to jest spotkać się z koleżanką, też lubie takie spotkania:-)
my chyba nawet w tym samym wieku jesteśmy;-)
za czasów liceum spotykałam sie codziennie z kumpelami a teraz jak moge zostawiam Wiki z babcią i hop na piwko, a jeszcze tylko tydzień zanim mąż przyjedzie więc korzystam ;-)

to fajna wyprzedaż, ale tak jak piszesz pewnie tłumy muszą tam być...:tak:

a u nas wkońcu widać górną lewą jedynke, moze do świąt sie przebije:-) chociaż Wiki jest wyjatkowo spokojna, spi całe noce, tylko strasznie sie odkrywa:baffled: a jak kladłam ja w śpiworku to nie mogła się kręcić a tak lubi spać na brzuszku...

aga_salik- doskonale wiem jak to jest spotkać się z koleżanką, też lubie takie spotkania:-)
my chyba nawet w tym samym wieku jesteśmy;-)
za czasów liceum spotykałam sie codziennie z kumpelami a teraz jak moge zostawiam Wiki z babcią i hop na piwko, a jeszcze tylko tydzień zanim mąż przyjedzie więc korzystam ;-)
Niunia super z tym ząbkiem, u nas się zatrzymało ząbkowanie. Ciekawe czemu:confused:
Celinka śpi w śpiworku i się kręci jak szalona, nawet potrafi w nim chodzić:szok: Ja jestem spokojniejsza jak mała śpi w śpiworku, bo u nas pali się w piecu i często od 2-5 rano wygasa i zimno się robi, a mała potrafi się rozkryć, spod kocyka bo kołdry nie toleruje.
Ja tęsknie za takimi plotami z koleżankami, wszystkie są gdzieś na studiach i tylko jak zjeżdżają do domku na święta lub wakacje mamy szansę na ploty, a tak to tylko na gg. Ale już niedługo nadrobimy:rofl2: Tylko my wina nie znosimy, ale coś wymyślimy;-)

jagna- u nas ząbkowanie też stanęło na dwóch ząbkach i tak prawei cztery miesiące nic, ale wszyscy mówią że przynajmniej za jedną drogą zaczną jej wychodzić jeden za drugim, a mama mi mów że ja też jak miałam roczek to wyszły mi za jedną drogą większość...

Nasza nocka nawet nawet tylko pobudka była juz o 7 rano wtedy, kiedy ja jestem jak nieprzytomna!dziasiaj bylismy u znajomych właśnie wrócilismy do domu więc mały wyjatkowo o 21 poszedł spać, ciekawe do której rano pospi moze troche dłuzej:tak:kupiłam mu dzisiaj pod choinkę zyrafę z fishera FISHER PRICE Żyrafa pełna klocków POLECAM !!! (504256107) - Aukcje internetowe Allegro i jeszcze chce mu kupić tą gasienice FISHER PRICE GĄSIENICA GAWĘDZIARKA s_k KURIER!!! (505149041) - Aukcje internetowe Allegro dostanie tez sanki od prababci i mam nadzieje, że je tej zimy wykorzystamy!!!:-)

Gasienica jest fantastyczna, kupilam w Polsce, w Carefourze za 79 zl, taniej niz na alegro

Ostatnia edycja:
A ja właśnie mam chwilę przerwy,dziś u mnie porządki przedświateczne,mąż w pracy na 12 godzin poszedł,a Kuba patrzy jak ja się gimnastykuję i sie cieszy zwłaszcza jak gadać do niego zacznę:).Oj nie lubię sprzątania ale chyba żadna z nas nie lubi a zrobić trzeba.A dziewczyny trzymajcie kciuki w piątek mam w końcu praktyczny na prawko!Już zaczynam sie lekko stresować.

reklama
malenstwo, Powodzenia! :>
pawimi, Ten Speedi co ja mam to oparcie może maksymalnie podnieść na równo z stelażem, czyli gdzieś z 45 stopni będzie... Ciężko to nazwać pionem :-D Podobno można coś kombinować z rzepami, ale sprawdzałam i u mnie nie bardzo się da. Na zupełnie płasko się go rozłożyć też nie da.

Do góry