reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
ogolnie to ciagle doczytuje temat, jednak pisze od czasu do czasu... mam nadzieje ze forum ma szanse wrócić do normalnosci i wrócą wszystkie mamusie:tak:;-)

Aga a dlaczego na parze ?

na parze gotowanie jest zdrowe, nie pozbawia jedzenia cennych witamin, jest bez tłuszczu.

Aga ja także postanawiam gotowac małej sama, teraz mam jeszcze troche słoiczków i koniec z kupowaniem. a parowar dostaliśmy na wesele więc mam nadzieje że bedziemy codziennie gotować:tak:

co do jedzenia naszych pociech, to każda mama inaczej na wszystko patrzy, są takie co daja mleko krowie a są takie co nigdy by nie dały..
co do słodyczy-to ja dałam sprobowac wiki ptasie mleczko(bez czekolady) musze przyzanć że jej smakowało-ale to nie jest powód żebym jej codziennie dawała...

hej dziewczyny. nasza nicoluska spala dzis do 10:30, wiec ja tez sie wyspalam:) potem raczkowala po lozku a ja jej zaslanialam droge, zeby nie spadla a ta sie cieszyla na caly glos:-D zjadla 180 ml kaszki zz mlekiem i broi:tak: wlazi we wszystie zakamarki a jak jej mowie gdzie ty tam wchodzisz to sie cieszy, haha :-) chce na rece, biore ja na rece, zobaczy podloge to juz leci glowa w dol na podloge:baffled: i taka to nasza warjatunka;-) a nicolci ulubiona reklama to bobaski w reklamie bebiko- co by nie robila to i tak przestanie jak slyszy te reklame i oglada z zaciekawieniem:laugh2:
a my sie przeprowadzamy ok 15 na nowe mieszkanie a ja musze leciec do polski na chrzciny mojej siostrzenicy, bo mam byc jej chrzestna :):happy:

Dziewczyny chcę się pochaliś że zdałam test na prawko miałam 0 błędów:-):-):-)Ze mną na sali zdawało jeszcze 8 osób i szok 3 czy 4 nie zdały zanim jeszcze ja wyszłam:szok:19 grudnia mam praktyczny.Ja Kubie gotuję sama nie pracuję póki co i mam trochę czasu:-)Mój Kubas ostatnio słuchajcie budzi się 8-8.30 staję codziennie wyspana w nocy śpi spokojnie,dziś już jest po drzemce,ostatnio są takie dni że śpi tylko raz koło 1,5godzink i to mu wystarcza.Mi to do głowy by nie przyszło takiemu maluchowi dawać normalne jedzenie jak dla dorosłych jak ta moja znajoma.Teraz Kubaskow idę obiadek dać dziś je pierś z kurczaka z marchewką ziemniaczkiem i kalafiorkiem.Czyli jego ukochany zestaw:-)

Oj tak, gotowanie na parze jest najlepsze, też myślimy nad zakupem parowara...
Gratulacje dla Gabi! :)
malenstwo, Życzę Ci, aby praktyczny poszedł równie gładko :D
Ja słodyczy nie daję, wolę, żeby się mała nie przyzwyczajała do sztucznych słodyczy, zdrowiej zjeść słodziutkie jabłuszko lub banana :)
A co do szkoły, to jestem z tych co nie mają nic przeciwko posyłania dzieci wcześniej, oczywiście, jeśli rodzice wyrażają zgodę. Takie pitolenie o szopenie z tym zabieraniem dzieciństwa, przecież nikt nie każe pierwszakowi siedzieć i zakuwać :-) Bawią się i rozrabiają jak każde inne dzieci. W zerówce też siedzieliśmy w ławkach i jakoś nikomu się krzywda nie stała :D Dzieciństwo to zabierają rodzice, którzy z dziecka robią sobie przedłużenie własnego ego i posyłają na wszelkie możliwe zajęcia dodatkowe. O!

witam :-):-):-) my zabiegani ,na koniec listopada przeprowadzka ale jeszcze masa pracy Karolek biega juz calkiem sprawnie i tylko modle sie zeby byla ta godzina kiedy idzie spac ewa ja tez zaluje ze nie moglam karmic dluzej Karolek pije swietnie ze slomki i dosc dobrze z kubeczka bo z butelki tylko mleko zadnych innych napoi i z niekapka tez nie bardzo:happy: oczywiscie podziwiam wszystkich dobrze zorganizowanych ludzi z trojka dzieci ;-) ja czasem wysiadam i rycze ze sobie nie radze nie ucze jeszcze sikac do nocnika bez ideologii poprostu nie mam czasu :tak: ale jakos nie odbija sie to na naszym budzecie Lukasz i Wiki mieli po 2.5 roku okolo i jakos obylo sie bez problemow kupilam nocnik karol jest zachwycony mysli ze to krzeselko :laugh2:teraz wysypal zabawki z koszyka i wszedl do srodka i sie bawi co do pomocy meza to:no::baffled: lezy na kanapie i krzyczy ,,wez Karola bo sobie z nim nie radze'':wściekła/y::angry: a wogule z nim nic nie robi ale to normalne gratulacje dla malenstwa i trzymam kciuki za jazde WSZYSTKIEGO NAJ DLA NASZYCH SOLENIZANTOW

malenstwo ogromne gratulacje i trzymam kciuki za egzamin praktyczny :-)
wlasnie dlategokupu je parowar czekam az wyplata bedzie na kmoncie i zamawiam, gotowanie na parze jest zdrowe zostaja wszystkie witaminy i moge robic wszystko naraz bo kupuje 3 poziomowy zostawilam sobie kilka pustych sloiczkow i bede robic na dwa lub 3 dni i do lodowki ;-) pozatym i ja bede sie tym zywic moze waga znowu ruszy w dol.

Witam ja dzis przemyslałam pare spraw i czuje sie troche lepiej.Po powrocie przeprosze M bo on maiał racje a nie ja i trzeba sie do tego przyznać.Wiki w przeczkolu a jaq w domku sie nudze ale czas spedzony z Amelka niejest straconym dniem.Od dzisiaj zachodzą zmiany w moim zachowaniu w domu bo niema co marnowac dni na głupie kłutnie i spory.Ale sie rozpisałam ale jakos musze sie wygadać dobrze że jestescie.

reklama
witam:-)

mam pytanie, czy wasze dzieci maja problem z zasypianiem w łóżeczku?

u nas wiki jak tylko sie wlozy do lozeczka to placze:baffled: ogolnie widac po niej ze jest zmeczona ale nie chce spac- przed spaniem czest marudzi...
nie wiem jak ja nauczyć żeby spokojnie zasypiała:confused:

Do góry