reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Jeny jak ten czas szybko leci niedawno sie urodziła a już ma 5lat.Niedługo do szkoły,ale niewiem czy za rok ona pójdzie do zerówki czy do pierwszej klasy ,słyszałam że od 2009 roku to dła chetnych a od 2011już przymusowo .WIESZ COŚ O TYM.
nutka, to jest strasznie pogmatwane, co chwilę mówią co innego. MOja Julia od września 2009 idzie do zerówki , więc Twoja chyba do pierwszej. Masz rację czas leci.. dopiero ją zapisywalam do maluchów "niedawno" a tu niedługo zerówka. Szok :szok:
Ale to jest chyba tak że Ty możesz jeszcze w przyszłym roku sama zdecydować czy ją dajesz do zerówki czy już do pierwszej bo jeszcze nie będzie obowiązkowe. Ja chyba dam już Julę do zerówki , będzie to dla niej rok wcześniej, jesli będzie dawać radę to ją potem poślę do 1 klasy a jeśli nie, to jeszcze nie, wtedy pójdzie do zerówki jeszcze raz, tyle że już wtedy do szkoły a nie w przedszkolu.

reklama
Pisałam ale niedoczytałas.Impreza sie udała był tort swieczki goscie i prezety,najbardzieł Wiki cieszyła sie że do przeczkola zaniosła cukierki i dzieci spiewały jej sto lat.
Ewa to Twoja Julcia jest młodsza od mojej o pół roku a rocznikiem o rok.
Jeny jak ten czas szybko leci niedawno sie urodziła a już ma 5lat.Niedługo do szkoły,ale niewiem czy za rok ona pójdzie do zerówki czy do pierwszej klasy ,słyszałam że od 2009 roku to dła chetnych a od 2011już przymusowo .WIESZ COŚ O TYM.

nutka, to jest strasznie pogmatwane, co chwilę mówią co innego. MOja Julia od września 2009 idzie do zerówki , więc Twoja chyba do pierwszej. Masz rację czas leci.. dopiero ją zapisywalam do maluchów "niedawno" a tu niedługo zerówka. Szok :szok:
Ale to jest chyba tak że Ty możesz jeszcze w przyszłym roku sama zdecydować czy ją dajesz do zerówki czy już do pierwszej bo jeszcze nie będzie obowiązkowe. Ja chyba dam już Julę do zerówki , będzie to dla niej rok wcześniej, jesli będzie dawać radę to ją potem poślę do 1 klasy a jeśli nie, to jeszcze nie, wtedy pójdzie do zerówki jeszcze raz, tyle że już wtedy do szkoły a nie w przedszkolu.
Dziewczyny współczuje Waszym córcią. Przez te głupie zmiany, rząd zabiera im dzieciństwo. Jakoś my do zerówek i pięciolatków chodzić nie musiałyśmy, a na głupie nie wyrosłyśmy, za to mieliśmy dłuższe dzieciństwo.

Celinka ostatnio znowu marudna chyba ząbek kolejny idzie. Ja rozdrażniona drę się na męża z byle powodu, chyba ta pogoda ma dziwny wpływ na mnie.

czesc dziewczyny

chciałam sie pochwalić nasze GABISIĄTKO chodzi:szok:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ogónie dolinuje ale daje mi duzo radpsci bycie z moimi córeczkami bo na R nie moge liczyc juz wcale wczoraj powiedziałam mu ze jestem niewolicą a on jeszcze troche az gabi podrosnie wszystko sie zmieni pocieszające co?

Odzwyczajenie od cycusia nam nie idzie Gabi je duzoo wiec dzien nam jakos mija ale noc? nie dajemy rady cycamy

mamy juz 7 ząbków

Myszorka gratulacje że mała chodzi a zarazem wiem ile wiecej trzeba uwarzac i pilnowac małej.A co do m to współczuje ale faceci są tacy nigdy niewiedzą o co nam chodzi niewidzą żadnego problemu.Mój m mi pomaga ale jak mam jakies pretescje do niego to mówi że przesadazam i on niewie o co biega.Wiec trzymam kciuki żeby sytuacja sie poprawiła

Myszorka gratulacje że mała chodzi a zarazem wiem ile wiecej trzeba uwarzac i pilnowac małej.A co do m to współczuje ale faceci są tacy nigdy niewiedzą o co nam chodzi niewidzą żadnego problemu.Mój m mi pomaga ale jak mam jakies pretescje do niego to mówi że przesadazam i on niewie o co biega.Wiec trzymam kciuki żeby sytuacja sie poprawiła
Nutka święta prawda!!!
Mój ostatnio zachowuje się jak święta krowa:wściekła/y:. Nie wie jak zrobić dziecku mleko, nagle zapomniał jak się przewija, tylko czekać aż zapomni jak się kompie i usypia. Na dodatek wszystko mu podaj. Chyba muszę go znowu zostawić na cały dzień z Celinką samego. to się nauczy od nowa;-)

No dziewczyny trzymajcie kciuki dziś mam test na prawko.Mnie też wkurza co ten rząd wyrabia moim zdaniem jeśli już to rodzice powinni decydować czy chcą aby jego dziecko rozpoczęło edukację wcześniej czy nie.Wczoraj mój łobuziak wyciągnął sobie z paczki pampersa i sie nim bawił a jak był zadowolony hihi.Tak sobie myślałam o żywieniu naszych maluchów i powiem Wam coś takiego.Mam koleżankę która 10 miesięcznej córce dawała delicje i czekoladę i nie widziała w tym nic dziwnego.Mało tego.Stwierdziła że jej to smakuje więc nie będzie jej żałowała.Szok!Poza tym daje małej normalnie schabowe i w ogóle obiady domowe,dla mnie to po prostu porażające.I nie widzi nic złego w bigosie itp.!!!

No dziewczyny trzymajcie kciuki dziś mam test na prawko.Mnie też wkurza co ten rząd wyrabia moim zdaniem jeśli już to rodzice powinni decydować czy chcą aby jego dziecko rozpoczęło edukację wcześniej czy nie.Wczoraj mój łobuziak wyciągnął sobie z paczki pampersa i sie nim bawił a jak był zadowolony hihi.Tak sobie myślałam o żywieniu naszych maluchów i powiem Wam coś takiego.Mam koleżankę która 10 miesięcznej córce dawała delicje i czekoladę i nie widziała w tym nic dziwnego.Mało tego.Stwierdziła że jej to smakuje więc nie będzie jej żałowała.Szok!Poza tym daje małej normalnie schabowe i w ogóle obiady domowe,dla mnie to po prostu porażające.I nie widzi nic złego w bigosie itp.!!!

GŁUPOTA JAKICH MAŁO ZA KILKA LAT BEDZIE ŻAŁOWAC ALE JUŻ BEDZIE ZA PÓzno

czesc dziewczyny

chciałam sie pochwalić nasze GABISIĄTKO chodzi:szok:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ogónie dolinuje ale daje mi duzo radpsci bycie z moimi córeczkami bo na R nie moge liczyc juz wcale wczoraj powiedziałam mu ze jestem niewolicą a on jeszcze troche az gabi podrosnie wszystko sie zmieni pocieszające co?

Odzwyczajenie od cycusia nam nie idzie Gabi je duzoo wiec dzien nam jakos mija ale noc? nie dajemy rady cycamy

mamy juz 7 ząbków
Gratuluje.

reklama
Racja. Przesadza, co innego dać raz kiedyś kawałek mięska z maminego talerza a co innego tak karmić dziecko codziennie.

zgadzam sie z wami to glupota caly czas karmic dziecko 10 miesieczne normalnymi potrawami dla doroslych na oleju, smazone czy inne pasci!!! bigosuu co za debilizm !!!! ja nie przestrzegam podawania posilkow do odpowiedzniego wieku tak jak niektore ale zeby az tak to nawet ja nie robie !!! pozatym kupuje parowar i skoncze z kupywaniem takiej ilosci sloiczkow- tylko jak trzeba bedzie gdzies wyjsc a tak to bede sama gotowac juz malemu wszystko na parze.

ja juz u rodzicow jestem, wszyscy w pracy, braciszek spi wiec mamy spokoj narazie :-)
maly zjadl o 11 150ml mleka wkoncu uf a teraz wcina herbatnika wiec mam nadzieje ze to przez zeby.

Do góry