reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

ewus a jak to wygladalo dokladnie bo wiki ma takie biale skorki jakby nadgryzione wlasnie i na gornej i dolnej wardze najpierw myslalam ze to plesniawki ale jak mu to przetre pielucha czysta sucha to zostaje i to wlasnie na pogryzienie wyglada.
nie no KUbek miał czerwone. Jak go dziąsełka swędziały to bardzo wargi wtedy memlał:baffled:

reklama
Dawno mnie nie bylo, mamy juz 8 zabkow, na nocnik sadzac narazie nie bede bo i tak takie male dziecko nie wie co to kupka albo siku wiec po co , meczyc dziecko? A tak a propo , Monika zastanow sie co piszesz, sama sprobuj sie zalatwic i sie nie podetrzec, moze zaoszczedzisz troche na papierze, jak na chusteczkach chcesz i pieluszkach hehe:-D, nie pisz glupot:baffled: Anja calkowicie sie pod Twoim postem podpisuje, masz racje:tak: normalnie nie moge, dorosla kobieta a takie bzdury pisze!!!!!!! JA PIE........

Malo ze dorosla to jeszcze z 3 dzieci:szok:

Gratulujemy 8 zabkow.

Tylko ciekawe czemu Cię wkurza to że dziecko zrobiło w pieluchę i masz tego dość...............:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

A jak dziecko zrobi w pieluszkę kupkę to się je od razu przewija więc nie chodzi ciągle umazane......a pieluchy są na tyle dobre, ze nie ma dziecko mokrej pupki.przynajmniej ja takich używam
a ciekawa jestem czy wy jak oddajecie mocz i kał to używacie zawsze dużo chusteczek?Chodziło mi o to że jak dziecko załatwi się na nocnik to nie umarze się tak jas będąc w pieluszce.Widać jak jedna zrozumiała to po swojemu to reszta za nią powtarzała.

Ehhh jak zwykle wywlekacie brudy, po co? nie macie co robić???
Moj mały nie ma jeszcze ani jednego ząbka;/ nie ubolewam nad tym, ale pewnie jak zaczą mu wychodzić to wszystkie na raz;( trudno, nie wydłubie mu:) i też jeszcze nie raczkuje, podnosi dupke jest na czoraka ale boi sie iść... ma jeszcze czas...
No i co najgorsze- katar go dopadł, macie jakies skuteczne rady na katarek, bardzo sie meczy, mieliśmy dziś nie przespaną nocke, kręcił sie, ehhh ja nie wyspana, teraz na szczęście śpi, co myślicie o tej fridzie do nosa????polecacie? nie ide do lekaza bo byłam nie dawno z tym samym problemem, więc nic nowego mi nie powie, używam tego samego ale jakos nie widze rezultatów.
A no i pleśniawki, kacperek je miał ok 5 miesiaca, wygladało to jakby sobie to ugryzł, hm przytrzasnął i miał tylko jedna taką ranke, na drugi dzień juz miał ały jęzorek w białych plamkach i na wargach duzo takich poprzecinanych skórek , ale kupiłam NYSTATYNE (na recepte)i po 2 dniach śladu nie było

śmierdziała kupą lub nawet szczochami. Blleeee..... Obrzydliwstwo.:crazy:

100, 50, 20 lat temu nie bylo husteczek, pupa pod wode i super , ja tez tak robie jak pojedzie po bandzie:-p lepiej umyc pod bierzaca woda niz uzywac 40 husteczek ale tak czy siak nie mozna zostawiac dziecka bez podtartej pupy:sorry2:
To nie chodzi o poswiecenie czasu nad dzieckiem siedzacym na nocniku, siadac nalezy by oswoic z nowym przedmotem ale wymagac by zrobilo do nonika w wieku 10msc jest smieszne, tylko by zaoszczedzic na pieluszce i nauczyc dziecka ,ze sie robi do nocnika a nie w pampers:sorry2:ale moze niektore dzieci sa bardzije genialne od mojego, pewnie beda wode spuszczac za kilka msc:-D

a ciekawa jestem czy wy jak oddajecie mocz i kał to używacie zawsze dużo chusteczek?Chodziło mi o to że jak dziecko załatwi się na nocnik to nie umarze się tak jas będąc w pieluszce.Widać jak jedna zrozumiała to po swojemu to reszta za nią powtarzała.

Zauważ Moniko, że napisałaś dokładnie :CZASEM NIE TRZEBA PODCIERAĆ...
I nie chodziło tu o I L O Ś Ć chusteczek tylko o to że tego nie robisz.
Więc nie pisz głupot i się głupio nie tłumacz bo mnie to śmieszy !

Czasem nie trzeba podcierać,jak nie sadzałaś małej to skąd niby miałabyś to wiedzieć.Dużo dziewczyn-mam styczniowych sadza swoje maluchy i jest ok.A Ty jak nie masz czasu żeby próbować nawet to już Twoja sprawa.

100, 50, 20 lat temu nie bylo husteczek, pupa pod wode i super
na szczęście idziemy do przodu a nie cofamy się rozwoju ....
Jak Kubek się obrobi "po pachy" to też go biorę pod wodę, ale ogólnie rzecz biorąc po to są chusteczki, żeby sobie ułatwiać życie jeśli to możliwe.

reklama
Natalia jak miala zaqkazenie opryszczkowe to na poczatku wygladalo jak plesniawki i kazal nam lekarz smarowac na przemian fioletem i aphtinem, ale jak okazalo sie ze to opryszczka to w szpitalu pielegniarka kazala nam kupic dentosept A jest super bo dziala tez znieczulajaco ale to juz jak boli dziecko buzia i nie chce jesc ale profilaktycznie tez mozna bo to odkaza ja do tej pory raz w tygodniu pedzluje jej buzie, no i mam tez w domu specjalna mieszanke ze szpitala no ale tego kupic nie mozna:rofl2:

Do góry