reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

witamy :)
u nas tak: Nicolka wczoraj rano dostala 39 st temperatury, dalismy jej calpol i spadla do 37,4, poszlismy do lekarza,(bo mmy panikujacy rodzice-Nasz Aioleczek choryyy:zawstydzona/y:) bo nicola pierwszy raz miala goraczke od urodzenia :)happy:) i chcielismy wykluczyc jakies infekcje(bo od ok tygodnia ma katarek),ale na szczescie oprocz kataru nic wiecej jej nie dolega :) najgorsze, ze nie chce ani jesc ani pic ale ma przeblyski ze pije z lyzeczki wiec daje ile sie da. dzisiaj juz goraczka przeszla i dziecko troche bardziej ozywione, ale nadal marudzi ii jeczy :) a ja dostalam @, brzuch mnie boli, przeziebiona jestem od nicoleczki i przyprowadzili mi do pilnowania siostrzenca meza, ktorego nie mozna z oka sposcic bo sam nie potrafi sobie znalezc zajecia(-kasta a co ja mam robic?-krzysiu ogladaj bajki.-kasta a popatrz, co on robiii?dlaczego on tak robiii? a ja juz nie chce tej bajki. a co mam teraz robic?) ojej ojej ojej.... zapowiada sie dluuuuuuugiiii dzien....::baffled:

reklama
Wszystkiego najlepszego dla Nicoli,Kamila i Karola na kolejną miesięcznicę:-):-):-)
Miałam iść z Kubą do lekarza ale nie poszłam bo mu wszystko przeszło!Szok normalnie no nic kompletnie już mu nie jest.Dosłownie jak ręką odjął.Rozgadał mi się tak fajnie teraz ciągle powtarza dada i coś jakby daj czasami i tata.Wcześniej przeważnie baba i mama aole najwidoczniej rozszerza swój repertuar:-)
Siedzi troszkę lepiej i dłużej ale nadal musi się podpierać,ale jak tylko już będzie siedział pewnie to nocniczek zakupię i będę go wysadzać.Od 17 zaczynamy chodzić na ćwiczenia i myślę że szybko po nich zacznie nadrabiać.Dziś bawił się łyżeczką bardzo mu się ona podobała.Spacer sobie dziś darujemy bo pada u nas i jest zimno.Kubasek w końcu teraz uciął sobie drzemkę wiec mam chwilkę dla siebie.A przedwczoraj Kuba się mi tak zwalił że pielcha nie wytrzymała i dosłownie po pachy się ubabrał.Wzięliśmy go pod prysznic bo chusteczkami bym go chyba do świąt nie wyczyściła.Matko w szoku byłam że taki mały człowieczek może taaaaką kupkę zrobić.
A na pleśniawki nam pomógł Aphtin(chyba dobrze napisałam?)I po użyciu go więcej nie mieliśmy nawrotów,po nystatynie mu się odnawiały pleśniawy.Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Wszystkiego najlepszego dla Nicoli,Kamila i Karola na kolejną miesięcznicę:-):-):-)
Miałam iść z Kubą do lekarza ale nie poszłam bo mu wszystko przeszło!Szok normalnie no nic kompletnie już mu nie jest.Dosłownie jak ręką odjął.Rozgadał mi się tak fajnie teraz ciągle powtarza dada i coś jakby daj czasami i tata.Wcześniej przeważnie baba i mama aole najwidoczniej rozszerza swój repertuar:-)
Siedzi troszkę lepiej i dłużej ale nadal musi się podpierać,ale jak tylko już będzie siedział pewnie to nocniczek zakupię i będę go wysadzać.Od 17 zaczynamy chodzić na ćwiczenia i myślę że szybko po nich zacznie nadrabiać.Dziś bawił się łyżeczką bardzo mu się ona podobała.Spacer sobie dziś darujemy bo pada u nas i jest zimno.Kubasek w końcu teraz uciął sobie drzemkę wiec mam chwilkę dla siebie.A przedwczoraj Kuba się mi tak zwalił że pielcha nie wytrzymała i dosłownie po pachy się ubabrał.Wzięliśmy go pod prysznic bo chusteczkami bym go chyba do świąt nie wyczyściła.Matko w szoku byłam że taki mały człowieczek może taaaaką kupkę zrobić.
A na pleśniawki nam pomógł Aphtin(chyba dobrze napisałam?)I po użyciu go więcej nie mieliśmy nawrotów,po nystatynie mu się odnawiały pleśniawy.Pozdrawiam.
Dołączamy się do życzeń!!!
Nystatyna to największe świństwo, niby na grzybice albo osłonowo do antybiotyku a skutki uboczne okropne:wściekła/y: Polecam Aphtin albo Dentosept A

U nas wszystko OK. Z piątku na sobotę mieliśmy okropną noc pobudka co 2 godziny i 30 min usypiania małej. Ale już się uspokoiła, tylko nie wiemy dlaczego tak się budziła, ząbka nie ma, brzuszek nie bolał, gorączki nie było???
Dzisiaj pierwszy raz wychodzimy z mężem sami:-D:szok: tzn: bez niuni. Mamy drugą rocznicę ślubu i mąż zabiera mnie na pizze i do kina. Idę zrobić się na bóstwo:rofl2::-D

po porannej rozmowie z Ewa poleciałam do sklepu i kupiłam APHTIN posmarowalam rano i teraz po obiadku i przed spaniem posmaruje i mam nadzieje ze szybko sobie z tym poradzimy, dobrze ze malego nie boli to i aptety ma caly czas taki sam wiec dobrze ze szybko zobaczylam to, ale dziekuje za wszystkie rady.

Jagna wszystkiego dobrego z okazji 2 rocznicy ślubu :-) baw sie dobrze.

Maleństwo to dobrze ze Kubusiowi przeszlo wszystko.

Paulinek ja juz kiedys to czytałam o tym nocniku, ktoras z dziewczyn to pokazala nam, ale ja i tak bede sadzac swoje dziecko , dlugo nie siedzi, nocnika sie nie boi a siusiu robi wiec krzywdy chyba mu tym nie zrobie.

Jagna wszystkiego najlepszego na 2 rocznicę:-):-):-)Udanego i miłego wieczorku i samych szczęśliwych chwil w życiu!:-)
Aga myślę że po Aphtinie szybko przejdzie,u nas sprawił się na '5+':-)
Dziś mój Kiciuś spał prawie 2 godziny!!!Szok.Ale pewnie przez tą pogodę ja dziś na kawie ciągnę która mi nie pomaga najchętniej bym zakopała się w pierzynie i przespała cały tydzień.

Aphtin jest zakazny do 11 roku zycia bo zawiera kwas borny i Ministerstwo Zdrowia wpisało go na liste leków zakazanych bodajze w roku 2004 w lipcu.To samo tyczy się Termentiolu
Czytałam na ten temat artykułi wiem do od sowjego pediatry tak samo moja koleżanka wie od swojego pediatry a jest z innego miata.

Witam mnie w domu jeden dzien a wy tu tyle napisałyscie.Odnosnie chusteczek to ja naprawde malutko stosuje jak jestem poza domem tylko.Jak już pisałam Amelka jak miała 2 miesiące miała zapalenie dróg moczowych i nefrolog nam niekazała za dużo ich stosować.Wodą sie podmywamy.Teraz jest wszystko ok ale na kątrrole co jakiś czas jezdzimy dla dobra dziecka.Jutro do endykronologa jedziemy na 8 mamy wiec napisze jak po wizycie .

reklama
Aphtin jest zakazny do 11 roku zycia bo zawiera kwas borny i Ministerstwo Zdrowia wpisało go na liste leków zakazanych bodajze w roku 2004 w lipcu.To samo tyczy się Termentiolu
Czytałam na ten temat artykułi wiem do od sowjego pediatry tak samo moja koleżanka wie od swojego pediatry a jest z innego miata.
ja nie wiem nic takiego ja od kad pamietam moja mama urzywala tormentiolu na odparzona pupe i tylko to no i maka ziemniaczana pomagalo, a ten Aphtin polecaly dziewczyny i pani farmaceutka a na nim pisze:
PRZECIEWSKAZANIA: NADWRAŻLIWOSC NA POCHODNE KWASU BOROWEGO NIE STOSOWAC DLUGOTRWALE U DZIECI PONIZEJ 11 ROKU ZYCIA. wiec moze masz racje tylko czemu nie jest wycofany ze sprzedazy i wszyscy go polecja ???

Do góry