reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

przepis nie jest skomplikowany i nie potrzeba wyszukanych składników.:tak:
Polecam ścieranie w sokowirówce, chociaż potem dużo mycia, ale to sie tylko płuka wodą. Bo w przeciwnym razie na tarce mogą zostać czyjeś paluszki:-):-)
Esti jak przeczytałam o starkowanej marchewce to sie trochę uśmiałam.:-):-):-)
to śmieszne nie taka duża ta Polska a takie zróżnicowanie w nazewnictwie.:-):-)
Pumi wyczytałam w szkodliwych warunkach pracy dla kobiet w ciąży, że nie ma to różnicy czy monitor to ciekły kryształ czy nie i filtry też nie maja nic do tego. Maksymalnie można przesiadywać przy kompie 4 godziny dziennie. Myślę, że chodzi o brak zmienianej pozycji i naświetlane oczęta. Ja zapodałam sobie monitor za grubo ponad tysiala i tez mnie mężulek wygania.

reklama
Hej kochane kobietki :-) dzięki za jednomyślną porade. Widze, że można na Was liczyć :tak:, miło. Dziś ranne samopoczucie świetne nic nie boli, nic nie kłuje, tylko brzusio mam strasznie nabrzmiały. Jak wróci mój Tomek z pracyjki to mimo wszystko pojedziemy na izbe przyjęć upewnić się czy wszystko jest OK. Tak jak menfra zauważyła, znowu usłysze ze szpital to nie przychodnia... żałosne... ale mi to już rybka... :-p. Sylka przepis na placki po węgiersku już wydrukowany i wisi w kuchni na lodówce :biggrin2: jak kupie duuuże ziemniory to przepisik wypróbuje (wygląda i brzmi nieźle.... miamniusio) a teraz ide naleśniki smazyć. Szybki i słodki obiadek.

Korzystając , że nikogo nie ma opowiem co się działo jak mnie nie było.
Dostałam przeokropnej wysypki na brzuchu.:szok::szok: a na przegubach rąk wędrującą wysypkę biała i straszliwie swędzącą.
Na necie wyczytałam, ze może to być reakcje alergiczna pokarmowa, na proszek, lub na oliwkę którą właśnie zaczęłam stosować. Ale ona jest hipoalergiczna więc nie powinna uczulać. Po za tym smarowałam również uda i pośladki a tam wysypki nie ma.:no::no:
Lub może to być holestaza. Choroba pojawiająca sie u kobiet w ciąży powiązana z zakłóceniami wątroby .
Poleciałam zrobić próby wątrobowe i od razu do lekarza.
Fakt że mnie zbadał i stwierdził, ze wszystko w najlepszym porządku trochę mnie uspokoił. Ale kiedy usłyszał o tej holestazie, to powiedział, ze owszem zdarza się to ale po 30 tygodniu i sie roześmiał, ze ja sie czegoś próbuje doszukać.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A ja sie tak przestraszyłam, bo wyczytałam , ze wtedy idzie się do szpitala i , ze jest to groźne dla płodu. Szlag mnie trafił. ja się po prostu martwię i dbam o dzidzię.
A wysypka nadal jest chociaż pije wapno.
A najlepsze jest to, ze wysypka pojawiła się jak właśnie zaczęłam pić to cholerne wapno.

dzieki Ciężąrówy....
Sylak masz racje i nie mysle, ze sie zloszcze jak to czytam, niby o co?!!zgadzam sie z Toba, ale mimo wszystko jest smutno....
a co do Twojej wysypki... nie przejmuj sie lekarzem, kazda z nas zareagowalaby tak samo, poza tym czasami nie warto czegos czytac w necie, bo pozniej tylko ie martwimy, a czesto wogole nie chodzi o to, co wyczytamy....
u mnie w koncu zaczelo padac....:-D a od paru dni sie zanosilo....

Witam nowe mamy, ale nabazgralyscie przez 1 dzien:happy:poemat!
Musze skorygowac,ze brzuszka nie usiskalam tylko bawilam sie z dzidzia i probowalam sprowokowac by w koncu kopnela matke:-D
Moje zabawy wygladaly tak: lezalam na jednym boku i w drugi mnie cos uwieralo, wymacalam delikatnie, krzywdy sie nie zrobi bo dzidzie chronia wody.
wiec z jednej strony cos tam bylo, drugi bok brzucha miekki i pusty wiec delikatnie nasisnelam ten bok z dzidzia i pukalam plalcami w ta pusta czesc a dzidzia odpowiadala przekrecajac sie.:rofl2::rofl2::rofl2:
takie dotykanie i lekkie pukanie to forma kontaktu, dzidzi nic sie nie odgniotlo bo plywa sobie w aqwarium:cool2:wiec luz dziewczynki i polecam takie zabawy, fajnie!

a co do wapna, to lekarz tez mi przepsial, ale wiem, ze my w ciazy nie mozemy pic tego musujacego, bo ono ma wieksza dawke od zwyklego wapna, jak chcialam w aptece musujace to aptekarz mi powiedzial, ze mi poda, ale pod warunkiem, ze bede pila polowke, bo to taka dawka jak moge zazywac, wapno ponoc dziala zle na macice, tzn. wywoluje skurcze, ktore sa nie mile widziane. Pije zwykle dwa razy dziennie....

O kurcze dzidzia nie wiedziałam. A przed chwila wypiłam. A dzisiaj juz od rana kuje mnie brzuszek po lewej stronie.
Anja jak ci zazdroszczę ale pisałaś , ze też nie masz brzuszka.
ja nasłu****e i nic, macam i nic ale tak bawić sie to jeszcze nie wpadłam na pomysł.
Miałam jechać na zakupy ale mój mężulek dogorywa po pępkowym i nie ma ochoty ruszać sie z domu a samej nie che mnie puścić. chyba oszaleję i zrobię awanturę. Taką wymuszoną, żeby obroty mu podkręcić :-):-):-):-)bardzo perfidna jestem?
Jak sie denerwuję to on chodzi na paluszkach, zeby mi bardziej cisnienie nie skoczyło;-)
A propos poematów to za jeden dzień czasami napiszą co czasami za tydzień i ostatnio godzinę czytałam:-D

Kobitki, przepis na placki po węgiersku REWELACJA!!!
Sylka dzięi za pomysł z sokowirówką, dzięki temu nie było tartych paznokci w plackach :)

Sylka przepis super, ale jest taki skwar ze nie mam sily robic ale bardzo mi sie chce ich spróbowac, wiec nie wiem.Na razie chlodze sie przy wiatraczku..........

reklama
Do góry