reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

czesc:-)ale nadrukowalyscie
dobrze ze ktoras podala przepis na te kluski bo po nazwie bym nie wiedziala u mnie to sie nazywa PYZY ale ja nie gotuje wg poznanskiej kuchni bo moja mama gotuje bardziej pod gust taty a on urodzil sie na Ukrainie i jemy wg tamtejszej kuchni a mama mojej mamy pochodzi z kieleckiego wiec tez inne regiony u nas w domu nie bylo nigdy czarniny typowa potrawa poznanska i klusek ziemniaczanych z surowych ziemniakow ktore pierwszy raz jadlam u tesciowej a oni sa typowymi poznaniakami a pierogi z serem robimy na slono ze smazona smietana (ukraina):sorry2:
Pumi nie przejmuj sie nie mozna teraz oczekiwac ze dwa dni przed swietami szybko je zorganizujesz nie w twoim stanie a nawet gdybys nie byla w ciazy to bylo by ci trodno :wściekła/y:
Jesli chodzi o meza to ja sie juz przyzwyczailam ze go stale nie ma i mam juz wszystko tak ustalone ze jak czasem przyjedzie w tygodniu do domu to mnie denerwuje bo buzy mi rytm dnia pozatym nauczylam go (moj blad) ze radze sobie doskonale bez niego i przestal sie produkowac a czasem chciala bym zeby ktos sie mna zaopiekowal :-(
jutro ide do lekaza ciekawe co mi powie wczoraj zauwazylam ze obnizyl mi sie brzuch dosyc wczesnie nie sadzicie:nerd:

reklama
czesc Kochane, ja jestem na sekundke, bo jestem w odwiedzinach u brata...
mialam dzis wizyte i przerazilam sie, bo okazalo sie, ze Julek- bo na pewno chlopiec:)- jak na 32 tydz. jest duzy... wazy 2200kg i lekarz mnie uswiadomil, ze moze wazyc 3700... jestem przerazona, bo nie wyobrazam sobie rodzic takiego duzego dziecka.... najwazniejsze, zeby byl zdorwy... ale jestem troche tym przybita, bo ja raczej drobna i malutka jestem... oczywiscie powiedzial mi tez, ze jakby co to zrobi mi cesarke, a ja chcialam normalnie.... grrrr..... nawet nie moge poczytac co popisalyscie przez ostatnie dni, akle moze jutro bede u rodzicow i to nadrobie.... buziaki 3majcie sie mocno

Pumi samiec jak to samiec, nie zrozumie sie ich nawet jabysmy ich znali 1000 lat. Głowa do góry i zrób to co ty uważasz za słuszne.
Wróciłam od Diabetologa i wyglada na to, ze jest git. Co prawda, pieczywo chrupkie tylko 3 kromki dziennie, zero ziemnków i ryżu, słodyczy, serków smakocwych, niczego co zawiera białą mąke. Zamiast tego na obiad mieso i gotowane ważywa. Ok ale teraz mam zupe pomidorową i z czym mam ją zjeść:-(. Ogolnie bardzo mi sie wizyta podobała, mnóstwo rzeczy sie dowiedziałam i Marek tez, bo wszedł ze mna. Taka diete to przez całe zycie powinno sie stosowac. Jezeli pieczywo to pełnoziarniste i jest taki mały chlepek naprawde mały, z piekarni mistrza Piotra i sie go je przez tydzien, bo pieczywa nie wiecej dziennie niż 2 kromki. Powiedział, ze jak wejdzie to mi w nawyk to nie dosc, ze nie zachoruje na cukrzyce- co mi grozi poniewaz 50% kobiet w ciagu 10-15 lat po porodzie i miały cukrzyce ciażową, chorują na cukrzyce typu II, czyli juz insulina całe życie - to jeszcze w ciagu miesiąca po ciąży bede ważyć tyle co przed i bedę zrowsza.:rofl2:

o jej Dzidzia- ale niespodzianka !!!! No to Julek- chlop jak dab! ale chyba nic nie poradzisz jak ci beda chcieli zrobic cc. Nic sie malutka nie martw- nie ma co na zapas ukladac czarnych scenariuszy. Czekamy na ciebie az bedziesz sie mogla dopchac do netu. Ciekawe jestesmy jak wam sie uklada, jak sie czuejsz w roli zony, jak przygotowywania Julkowego pokoju?

A moj P. mnie do szalu dzis doprowadzi- dzwoni i probuje mnie udobruchac ze moze on znajdzie gdzies w Nowym Jorku jeszcze indyka w sklepie- ale sie wscieklam- powiedzialam mu to co radzilyscie- ze mial 2 tyg na uprzedzienie mnie ze bedzie 11 osob a teraz to juz mnie moze pocalowac w tylek i ze ma nauczke na przyszlosc. Nawet nie mialabym pojecia jak sie zabrac za indyka, jak go zamarynowac, jak faszerwoac, do tego galaretka z zurawin i ze 2 salatki, pieczone ziemniaki, gotowane brokoly z sosem....... nic z tego- nie dam sie wkrecic w to swieto. Od razu mu zapowiedzialam ze ma czas zastanowic sie u kogo bedzie wigilia bo jak mi powie 2 tyg przed swietami - to bedzie juz za pozno bo nie kupie juz wtedy polowy produktow potrzebnych do wigili- bo to kurna jest ameryka i niektore rzeczy trzeba sprowadzic z polski.

Pumi, jak twoj Hrabia i Wladzca dorwie tego indora(w co watpie) to ci go pomoge zrobic na glans;-)oczywiscie wirtualnie!!!!!

Nie mogę znalezc info od koleżanki, ktora niedawno urodziła i jej synek w 31 ty. ważył 2200 g. W 38 tyg. lekarz jej powiedział, ze synek wazy 4300, dwa dni poźniej sie urodził............3200g. Nie brac na słowo honoru tej wagi z USG, bo to tylko przypuszczalna waga.

Anja- wielkie dzieki !!!! mam cicha nadzieje ze go nigdzie nie znajdzie i bedzie mial nauczke ihihihi.
kregoslup mi dzis wysiada

o jesuuu! wlasnie zauwazylam ze stuknelo mi 1000 postow- kiedy to zlecialo? dopiero co sie zapisywalam do was z opisem mdlosci a tu juz prawie koniec ciazy! ale sie ciesze ze surfowalam po necie i znalazlam to forum bo bez niego to bylo by do d...y. A tak to pierwsza czynnoscia po otwarciu oczu rano - jest wlaczenie kompa hihih i sprawdzenie co na forum sie dzieje

Albiniec- z ta waga maluszkow w brzuszku to faktycznie nic pewnego. Tak jak do konca nie jestesmy ( co niektore) pewne plci.
A czemu wieczorem masz mniejszy cukier - przeciez po calym dniu jedzenia powinnien byc wiekszy niz po nocy???? hmmm- jak ja malo jeszcze o swiecie wiem hihihihih

reklama
Pumi ale tobie wlasciwie to nawet nie wolno robic indyka na 11 osob!P)rzeciez ty nie mozesz dzwigac dziewczyno!Wiec jesli szanowny pan domu znajdzie indyka w Nowym Jorku na 2 dni przed swietami(wierzymy w jego dar przekonywania,fart i urok osobisty) to co najwyzej mozesz go instruowac kiedy i jak ma go przewracac.sama mozesz sie zjac jedynie nadaniem mu odpowiedniego smaku.Pieczenie to juz meska rola tym razem!No widzisz...I mozesz powiedziec,ze to przeciez "nic takiego ":happy:

Do góry