reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

tak zgadza sie ten film był o ciążach mnogich , ale tez fajny.:tak::tak:
poprzedni tez oglądałam.

a lewatywę u nas robią ale jedynie na prośbę pacjentki w pierwszej fazie porodu, bo jak sie przyjedzie z odpowiednim rozwarciem to już nie bardzo.

nie wiecie czy jest jakaś możliwość odpowiedzenia na komentarz na allegro?
Bo zamówiłam komplecik i jak przyszło to okazało się , ze jest zaplamiony kołnierzyk , o czym nic klientka nie wspomniała.
dałam jej łagodnie neutrala, bo powinien być negatyw :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a on ami dopisała, że mam wizje, pinda jedna:angry::angry:. nazywa się KAROLINA-N1, więc jakby co to od niej nie kupujcie. i teraz jestem wściekła, bo komplecik wcale nie był tani i jak są plamy czy jakieś uchybienia to zawsze o tym informują, a ja nic takiego nie kupuję. a tu ta pinda jeszcze piszę, ze jestem nie poważna. A jaki interes miałabym w zmyślaniu historii.????

reklama
Ale upstrzone :-D Wiem, że tylko do szpitala, ale z tych tańszych to są same właśnie takie żarówiaste z naszywkami, a ja bym chciała taką normalną, w jednolitym delikatnym kolorze...:baffled:

Agnie, ładna ta koszulka, ale co to za materiał?
Kreski nie mam nadal, ale te włoski na brzuchu - u mnie, brunetki - to Wam powiem - szaleństwo!;-):-D Normalnie dzidzia sobie futerko na zimę szykuje:sorry2:
Sylka, kurczę, nie pamiętam jak to jest na allegro, a nie można zmienić komentarza?:baffled:

aa, już doczytałam, że bawełna.
Właśnie mi przyszło do głowy: myślałam, że pójdę rodzić w takiej zwykłej bawełniane starej sukience, którą używam do spania, bo jest ciemna i w razie niespieralnych plam, nie szkoda mi jej. Ale sobie pomyślałam, że może uda się od razu karmić (co podobno zmniejsza ból albo odwraca uwagę od szycia krocza w razie czego i pomaga obkurczyć się macicy) i wtedy to chyba musieliby mi ja rozciąć od dekoldu:confused::dry:

wiem , ze upstrzone:tak::tak::tak:, ale i tak pewnie sie zakrwawi i będzie do wyrzucenia
to twoja ładna ale droga:szok::szok:

Pandi ja bym tej małpie jeszcze coś dopisała, ale właśnie nie wiem czy jest taka możliwość:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a linia dokładnie 3 dni temu mi sie pojawiła i jest trochę krzywa. trochę skręca nad pępkiem a pod pępkiem juz idzie równo po środku. pewnie na zdjęciu to by jeszcze nie wyszła bo jest bardzo delikatna.:sorry2:

Tzn ja mam zamiar założyć własną koszulę dopiero po porodzie, a do porodu i w trakcie używać szpitalnych, jak się zabrudzi to i tak nie moja broszka później z praniem. :p
Położna nam mówiła, że w dziecko pomagają przystawić do cyca chwilę po urodzeniu. Podają malucha na tetrze, żeby się nie wyślizgnął :-D

Agnie. No właśnie, ciekawe czy u nas dają szpitalne koszulki. :confused: Bo już się ostatnio zdziwiłam, że w miejskim nie ma sztućców:szok: i trzeba mieć własne. Kubek też.
Sylka, a nie można wystawić kolejnego komentarza albo edytować poprzedniego? No bo nie dziwię się Twojej irytacji. Ja też tak mam.:wściekła/y:

Unas daja koszule szpitalne do porodu i codziennie rano przynosily nowe do przebrania chociaz sztucce trzeba miec swoje a dla dzieciaczkow tez byly szpitalne ciuszki i pieluchy coprawda tetrowe ale za to kosmetyki do dzieci nivea lub penaten

reklama
właśnie wystawić kolejnego komentarza nie można:no::no:, ale sprawdzę edycje, może coś wskóram.

u mnie w szpitalu trzeba mieć wszystko:szok::tak::tak: nie dają nic. sztućce, termometr, papier toaletowy, koszulkę do porodu, jak i na zmianę no i tetrę i flanelową pieluszkę dla dzidzi.

Do góry