reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Hej, ja wczoraj padłam jak mucha:-D
A co do butelek to kupiłma jedną 160 i jedną 250.Za 250 płaciłam 22zł, a za 160 13zł, bo sa pakowane po 2 i wziełam z psiapsiółą na polowę Ja jeszcze w styczniu mam szkołę i egzaminy więc trzeba będzie mleko ściągać i z butli karmić.Jedną kupiłam do mleka, a drugą do koerku albo soków potem

reklama
Ja od godziny 8 jestem w pracy!:tak:Bo ja pracuję ale tylko w poniedziałki i wtorki, dzisiaj do 15:-)
A co szału zakupow................. to ja już praktycznie wszystko mam więc mnie szał akupów nie dotyczy

Wstawiam przepis na soczek:
2 obrane pomarańcze(bez pestek)-pokroić
2 marchewki(obrać i potarkować na tarce buraczanej)
1 jabłko (obrać, pokroić, usunąc pestki)
750ml wody
3/4szk.cukru
120ml cytrynki
Marchewkę ugotować w 750ml wody z cukrem, jak będzie miękka dodoać jabłko i pomarańczę, jak wszystko będzie miękkie dodać cytrynkę Wszystko zmiksować i dodać 1,5 litra wody, następnie zagotować.
Po ostudzeniu przelać do butelek i można w lodówce przechowywać 4, 5 dni
Smacznego!:-p
Ten przepis można zmieniać i dodawać jakie owoce się chce np. brzoskwinię , bananan kiwi itp, itd

dziendobry :-)
ja tez nie na zakupach sprzatalam u dzieciakow zabawki czesc do smieci czesc dla maluszka bo widze ze sie juz nie bawia niektorymi i oczywiscie papierki i ostrozki od kredek bo przeciez do smietnika daleko .Porzadek bedzie...az nie wroca ze szkoly ;-)czytalam co pisalyscie o butelkach chcialam kupic AVENT ale poszukam tej tommy cos tam tylko w tej naszej dziurze:baffled: trudno cos dostac w miescie w ktorym bede rodzic sa 2 sklepy dzieciece :szok: a nie pojade przeciez 60 km do Poznania po butelki wozki terz pokazujecie fajne ten na 4 czy raczej 6 kolach super patrzcie tez zeby byl szeroki zeby dzidzia mogla swobodnie trzymac raczki obok siebie czy szeroko nad glowa zwlaszcza te malutkie tak lubia spac

Esti- dzieki za przepis. N apewno skorzystam:tak:
Super- ja lubie takie wynalazki...
Co do zakupow- to ja jade w czawrtek jak mezus wroci z Austrii. Bedzie wozek wreszcie. Hurraaaa:cool2:

Dzien dobry!
Jakas podziebiona jestem...Polozne kazaly mi sie zapakowac do lozka i nie wylazic do piatku :happy2: Zabralam sobie jakies ulotki i bedzie dobrze jak sadze :happy2: Ale wyleze gora do jutra!Mezus byl ze mna.Teraz z kolega walczy z lazienka.Dzisiaj juz ma byc niby skonczona....A w nocy znow jada do pracy.Ja nie wiem jak oni chca to zrobic...

Myszorka ja mialam ostatnia miesiaczke 21.03. i termin mam na 26.12.Ale pogodzilam sie juz z mysla,ze jednak na swieta bedziemy w komplecie...I jakos sie pozegnalam nawet z tymi pierogami z kapusta! :sorry2: Latwo nie bylo!Jeszcze do porodu zrobie sobie taka prawdziwa wyzerke z barszczykiem i pierozkami....mniam,mniam...

Helenko wiedzialam,ze w sprawie zabobonow to na Twoich tesciow mozemy liczyc!Jest to najbardziej oryginalna historia o jakiej slyszalam.Natomiast jesli chodzi o te kokardki...to jak ktos sie uprze to ja nie widze problemu...Ale osobiscie wole zawiesic palak w jaskrawych kolorach zeby mi dziecko nie zezowalo na ta kokardke :-D

A jesli chodzi o butelki to ja tez chcialam kupic tomme tippe!Zwlaszcza,ze mam juz do nich smoczki.Ale w hurtowniach u nas na razie nie widzialam a dostalam w prezencie od kolezanek AVENTA i Canpol Babies.No i chyba w zwiazku z tym juz nie kupie..

wlasnie ogladalam butelki w necie maja lepsza cene niz AVENT jak nie dostane w sklepie to chyba sie skusze na sprzedaz wysylkowa moge sobie to nawet zalatwic jak bedzie dzidzia w domu
szczypawka lez i odpoczywaj puki jest okazja radzi ci ta co odpoczywa ;-)
wczoraj dzwonila do mnie szwagierka i pytala sie co ma zrobic bo jej 5 miesieczna corka nie chce spac o malo jej nie powiedzialam ,,daj jej jesc ''bo malenstwo wazy 6 kg i ma niedowage co mowila jej juz lekarka ale co ja jej moge poradzic jak i tak sie nie zastosuje niech zadzwoni do swojej mamy moze na dziecko kyos rzucil urok
ale bardzo zal mi tego dziecka matka powinna dostac kopa w tylek za taka opieke :wściekła/y::angry::no:

no podobno i certyfikat i jakiś prezencik:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak:

a co do soczków Esti to trzeba pamiętać, ze jedynie pasteryzacja od 90-92 st Celsjusza przez dwie minuty nie zabija wszystkich witamin,
ale w warunkach domowych jest to trudne do wykonania, bo najpierw, żeby sok uległ pasteryzacji należy go podgrzać,
a warunkach przemysłowych w maszynie pasteryzującej od razu dostaje taką temperaturę. wiec te soczki domowej roboty mogą nie zawierać tylu witamin.:no::no::no:
znam to z autopsji:tak::tak::tak:

Pumi wczoraj się nie odzywała, a ja dzisiaj już dostałam przesyłkę.
ładnie dziękuję ciociu Pumi hihihi-mały Krzyś hihihi

reklama
sylak dzieki za rady zrobiłam dokładnie tak jak mówisz zadzwoniłam do faceta i odmówiłam stół u stolarza mogę wybrać model kształt krzeszła i obicia i najdroższy stół+6 krzeseł 1500 zł!!!!!! narazie kupimy z ikei taki jak nam sie podoba do codziennego użytku a dla gości????? zobaczymy

czuje sie dzis podle pogoda do d....py nie wyspana jestem własnie Koko połozyłam spać i czmych do Was:-)
wziełam sie dziś za poządki w rzeczach po Kornelii ale jeszcze wszyskiego nie odkopałam chyba nie jest tak źle troche mam rzeczy tylko pościel do kołyski jakos ciezko mi sie zdecydować wybrać nie ma jak chyba jak pojadę do hurtowni po towar to coś kupię nędza

co do TOMME TIPPEE to pierwsze słyszę ale szczerze ja mam juz dosc AVENTU Koko karmiłam 14 msc i miałam jesdą mała 125 ml butelke i było ok ale jak przeszliśmy na nutramigen?????? fataliza kurcze co 3 tyg zmiana smoczka na do cholery???? albo firma sie zepsuła albo............ szlak mnie juz bierze a nie zapowiada sie ze Koko przestanie pić mleczko:confused:

Do góry