reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Bylismy dzisiaj w Poznaniu u gastroenterologa, ja juz powoli wracam do zdrowia moge juz chodzic, tylko mam mocno węzły chłonne powiększone:-(, mały prztył niewiele waży 11,500 a mierzy 88 cm, oprócz tego wszystko ok, pani doktor stwierdziła, ze on po prostu jest szczupłym dzieckiem a po drugie bardzo ruchliwym więc wszystko spala:tak:, wracamy do normalnego mleka mamy dawac małemu Bebiko 3 i do kontroli za 3 miesiące.
To waży tyle co moja;-) a wzrostem troszkę mniejszy. Ale Celinka też ruchliwa.
Właśnie sama wcina bakusia, od 2 urodzinek usamodzielniam ją:-D Wszystko je sama. A wczoraj nawet sama sobie wyjęła jogurcik z lodówki, otworzyła poszukała łyżeczki w szufladzie i przyniosła fartuszek aby ja ubrać i amała. My w tym czasie pojechaliśmy do miasta a mała na 5 minut została z pradziadkiem, wykorzystała to od razu i poszła jeść jogurcik do nas na łóżko, w skutek czego moja mam zmieniała nam prześcieradło i kapę. Jechaliśmy oglądać 2 mieszkanka, jedno do bani po remoncie ale ciemna kuchnia i takie sztywne, blllleee, a drugie ładne tez po remoncie, no tapety trzeba zerwać w 2 pokojach, ale miłe ładne i pokój niuni był by gotowy, bo w ogóle pokój córki właścicielki nie jest do remontu:-D a to 4 latka więc w stylu Celinki;-):-D Teraz mamy zgryz czy brać tańsze ale do remontu czy to droższe ale już zrobione i to ładnie.
Coś małej bakuś nie pasi:-(

reklama
Jagna mieszkanie to zależy które sie bardziej podoba.Własnie popiekłam miesa i jeszcze gołąbki zrobie jutro sałatki i wieczorem torta.

Jagna ja osobiście kupiła bym to pierwsze droższe ale ładniejsze no i większe.I można zaraz zamieszkać a w tym drugim to dużo do zrobienia.A ja nienawidzę remontów.

Jagna po obejrzeniu tych dwóch tez wydaje mi sie, że to pierwsze bo możecie od razu zamieszkać, w tym drugim bardzo dużo remontu, różnica w cenie 40 tyś ale czy wystarczyłaby wam ta kasa na zrobienie remontu a widzę, ze trzeba dużo zrobić bo podłogi do roboty, ściany itd.
a czy w tym pierwszym zostawiają meble w kuchni???

no i najważniejsze okna, kaloryfery, podłogi, ściany zawsze można przemalować samemu

Ostatnia edycja:
Dzięki za pomoc:-D:-D
W tym do remontu wszystko zostaje:szok: a ja nie chce tych rupieci. Na remont by nam stykło, mamy rabat w komforcie 25%(tata pracuje;-)) Ale mnie przeraża, ja już wolę poczekać do maja i to drugie wziąć.
W tym ładniejszym zostaje kuchnia (mam meble ale wolałabym ich nie brać bo je trzeba przywieść z Piły:szok::baffled:), a tak jak rozmawialiśmy z mężem to tylko byśmy robili ten zielony pokój, bo nie chcemy w sypialni tapety w piłki;-):-D a resztę remontowali byśmy później jak gotówka będzie i jak mała podrośnie:-) Mała będzie i tak spać z nami ale będzie miała swój pokoik na zabawki i zabawy z dużym łóżkiem, co by później nie było problemów z przeprowadzką do swojego pokoju, tak i tak planujemy cały czas zrobić na obojętnie jakim mieszkaniu.
Aha bo nie napisałam:zawstydzona/y: zdecydowaliśmy się na to większe po remoncie i już się umówiłam z właścicielką na rozmowę w sobotę:-D:-D Jak coś to przeprowadzka w maju.
Z Celinką chyba muszę jechać do lekarza, bo rozjechała jej się ta rana po przegryzieniu, na szczęście w środku ale lepiej niech ją lekarz obejrzy.

reklama
u nas nie było robionej imprezki...:sorry2:
ale od urodzin nie zakładamy pampersa nawet na noc:-) zawsze tak zakładalismy z przyzwyczajenia wrazie wpadki..

jagna-te drozsze mieszkanie wydaje sie przytylniejsze, gratulujemy decyzji!

Do góry