reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Mój je wszystko, wszystko lubi.
Na śniadanie, mleko potem kanapkę lub jajecznice, Bakusia potem zupa, drugie danie, podwieczorek to jakies racuszki z jabłkami, omleciki, owoce-codziennie , budyn na jego mleku, kisiel .Na kolację mleko oczywiscie:tak:Dzisiaj może dam mu jego mleko z platkmai kukurydzianymi na kolację.Czasem od nascos podje jak jemy kolacje.
Parowkę dostal tylko 2 razy bo uważam , że to syf....
Oli kocha chlebek i bułeczki:-)bułeczkę nawet samą lubi zjesć

U nas pogoda się zepsuła, wiatrzycho , zaczął padać deszcz.brrrrrrrrrrrr:baffled::baffled::baffled:

reklama
Mój je wszystko, wszystko lubi.
Na śniadanie, mleko potem kanapkę lub jajecznice, Bakusia potem zupa, drugie danie, podwieczorek to jakies racuszki z jabłkami, omleciki, owoce-codziennie , budyn na jego mleku, kisiel .Na kolację mleko oczywiscie:tak:Dzisiaj może dam mu jego mleko z platkmai kukurydzianymi na kolację.Czasem od nascos podje jak jemy kolacje.
Parowkę dostal tylko 2 razy bo uważam , że to syf....
Oli kocha chlebek i bułeczki:-)bułeczkę nawet samą lubi zjesć

U nas pogoda się zepsuła, wiatrzycho , zaczął padać deszcz.brrrrrrrrrrrr:baffled::baffled::baffled:
Celinka nie lubi jajek(chyba że z taty jajecznicy, ale bardziej woli kiełbaske wyjadać:-)) i twarożku, je tylko taki z biedronki dla dzieci, coś ale danonki ale nie takie słodkie.
Nie wiedziałam że można dać naszym maluchom płatki kukurydziane, to mam co jej dawać na śniadania dla urozmaicenia:-D Chlebak i bułeczki uwielbia, zwłaszcza mleczne;-) czy maślane zależy od piekarni.
Parówek dawno nie dawałam bo woli kiełbaskę taką podsuszaną i nie grzaną.

Hej
pogoda tez się u nas popsuła jak rano byliśmy w sklepie to na dworze było bardzo ciepło ledwo wrócilismy i zaczął padać deszcz, Oli rozrabia w łóżeczku, myslałam , ze będzie spała a on dokazuje w najlepsze!
głowa mnie od rana boli jak zaśnie w końcu to sobie odpocznę! jeszce mnie smażenie placków ziemniaczanych czeka!:tak:

pawimi to jest silver cross fizz WÓZEK SPACEROWY SILVER CROSS FIZZ eclipse (591535847) - Aukcje internetowe Allegro widziała go na zywo pojawił się u nas w sklepie z wózkami, waży tylko 4,5 kg to jest taka mała lekka parasolka, fajnie wyglada, tapicerkę ma podwójna, tylko nie rozkłada się do końca na płasko tylko na półleżąco! u nas kosztuje 299 zł więc myslę, że cena dobra, mój P jak go wczoraj zobaczył to chciała mi kupić bo mu sie spodobał ale ja się zastanawiam czy jest mi potrzebny kolejny wózek zwłaszcza, że to wózek np tylko na zakupy, na wakacje no i w domu jak zobaczą, że mam nowy wózek to powiedza że zwariowałam:tak: chociaż nie ukrywam ze mi sie bardzo podoba!!!

Nina fajny wózio.Niezła z Ciebie maniaczka.:-D:-D
Esti super pazurki - takie wiosenne.:-):tak::tak:
Jagna nic się nie martw mój od dwóch dni strajkuje z mlekiem.Jak widzi butelkę to wpada w furie:wściekła/y::wściekła/y::angry:.Z łyżeczki też nie chce pić.Dziś rano na śpiku udało mi się mu dać butle to wypił 150ml.:tak:
No nic w dzień dostanie Bakusia a na wieczór znów poczekam aż zaśnie i może mu coś wcisne.;-)

witam....my troszke inaczej jadamy, inne godziny calkiem obiadki na przyklad najwczesniej 6.30 - 7.00 a w poludnie lunchyk, a moje dziecie przestalo juz jesc w nocy, ostatni posilek miedzy 22.00-23.00 kasze i dopiero o 6.00 mleczko, na sniadanka je na przyklad owoce - bananek, jablko, winogron,gruszka,sliwka, truskawka zaleznie od tego co mam albo gotowe deserki owocowe z roznymi platkami zbozowymi (tak 150 gr) plus mini kanapeczka z razowego pelnozbozowego chlebka z kawalkiem sera zotlego, poledwica badz mieskiem pieczonym, jogurt naturalny (120gr), albo robie mu jogurt z owocami i muesli (200gr) do tego omlecik z kawalkiem kurczaczka czy inyka i warzywami - najczesciej to daje mu w weekendy albo jak mam wolne, albo gofra z pelnego ziarna z syropem klonowym, owoc i jogurt albo maly kubeczek organicznego mleka pelnego (to od niedawna tak na probe). Na lunch gotowane badz parowane warzywa - wszystkie jakie sa poprzez slodkie zimniaki, zielony groszek, brokuly, marchew itd, fasola biala i garbanzo, groch, tofu badz odrobine miesa - czesto korzystamy z organicznych dan mrozonych gotowych dla malutkich dzieci z wygody dla nianki, albo spora porcja makaronu z sosem z zoltego sera i owoc, albo spagetti z kulkami miesnymi i sosem pomidorowym, albo jakas zupke jarzynowo-miesna, na popoludniowa przekaske ciasteczka dla dzieci, pudding, owoc moze butle jak chce czasem a na obiad to co my. Wczoraj w zjadl porcje ryby w panierce prawie tak duza jak moja:szok:,surowke z kapusty kiszonej i pieczonego bialego ziemniaczka. Potem zaraz kapiel i na spanku juz 250 ml gestej kaszy z bulti. Moje dziecie nigdy nie lubialo kaszy lyzeczka wiec zmuszeni jestesmy podawac przez butle od zawsze:tak:

Aga jesli chodzi o Wikusia to mialam na mysli ze taki dorosly, powazny bo moj Vincent ma dokladnie te same gabaryty a wyglada dzidziusiowato jeszcze:-D

Nina- wozek fajny, bierz jak maz daje:-) taka kompaktowa parasolka przyda sie podczas wakacji, moze bedziesz do siostry leciec to na lotnisko jak znalazl! Czytalam na innym forum matki sobie dosc je chwala. A do maniaczki wozkowej to jeszcze Ci daleko:baffled:

Esti - przyjezdzam na pazury do cie bie hehe:tak::tak::tak:

Ja pazurów nie robię tylko mi robią:-p
Uwielbiam jedzenie gotowane na parze-miesko, warzywka-Oli też lubi:tak:malż tez.:-)
Kaszki jedzonej na gęsto łyżeczką też nie tknie:no:
Ostatni posiłek Oli je ok 21, 21:30 i do 8 rano spokój więc mam dobrze
Oddzielnie też już mu nie gotuję od dawna-je to co my

oh, w ogole nie robisz? tylko makijaze?
na parze lepiej smakuje bo nie jest takie rozmoczone,rozgotowane woda:) marchewka jest calkiem slodziutka, ja tez lubie! mnnniiiaaaam!
A z ta kasza to tez nie wiem o co chodzi bo moj jonathan wcinal wszelkie kasze az sie uszy trzesly a temu malemu robie taka gesta do butli ze moglby spoko lyzka ja jest ale nie....wtedy nie smakuje he he a z butli targa jakby niekarmiony przez tydzien!

oh, w ogole nie robisz? tylko makijaze?
a z butli targa jakby niekarmiony przez tydzien!

Tzn jestem po szkole kosmetycznej(i nie tylko;-):-p) i mam kurs z wizażu, na akryle nie robiłam bo mnie to nie kręci-za dużo dziubdziania.

Moj to ma aż odruch wymiotny jak mu kiedys dałam kasze na gęsto a z butli je, mysłałm ze to kwestia że za gęsta ale nie bo i zupki gęste też jadł jak był mały.
Trudno nic na siłę , nie to nie:blink:

u nas ostatnio na sniadanie hitem jest cos takiego - kupuje sie zamrozone i wklada do tostera, zawijak z ciasta francuskiego w srodku z bialym kremowym serem i truskawkami ....zamiast tej bialej polewy kroje na to bananka w plasterki :))) mniaaaam, moje starsze dzieci uwielbiaja od dawna a ostatnio maluch poprobowal i zajada :)

reklama
Celina też ma odruch wymiotny jak ma kaszę z łyżeczki jeść.
Szwagierka już pojechała, przywiozła małej wściekle różowy dres:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i lale, też różową. Wie że nie znosimy różu a już zwłaszcza takiego wściekłego a'la Doda, taki jasny cukierkowy może być.

Pawimi poproszę o takie ciacho:-D

Do góry