reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Od rana snieg z deszczem pada, i tak ponuro jest... straszna pogoda!
mały wstał o 7 więc jesteśmy wyspani,chciałam dzisiaj jescze okno włazience umyć, ale w taka pogode to sobie daruje!

magdalenka ta stara miska kosztuje 69,90 ale jest teraz też nowa 7,5 litra duza fajna i była w poromocji za 59,90. ta babka na pokazie wyrabiała w niej ciasto na chleb, rewelacyjna sprawa, chwile poruszała ta miska wstawiła do wody i ciasto sie zarobiło a ten chlebek po upieczeniu pyszny był i w sumie zajęło jej to jakieś 10 minut.

reklama
Miska rewelacja!! Moja mama taką ma. Chwila moment i drożdzówka gotowa. Zawsze idealna. A wcześniej babcia nade mną staół i kazała GODZINĘ wyrabiać ciasto. Od kilku lat moja mama używa tej miski i naprawdę jest super. Drożdzowe ciasta wychodzą naprawdę super, a można przechowywać w tym jedzonko i dłużej trzyma. Ogólnie polecam :)
A teraz ile taka miska do drożdzowego kosztuje??
Ja kiedyś na pokazie robiłam ciasto drożdżowe klasycznym sposobem i babka robiła w tej misce, tak dla porównania. Kobiety na pokazie stwierdziły że to klasyczne drożdżowe smaczniejsze. Al nie chwaląc się robię bardzo dobre drożdżowe:-D:-D
Za to chwalę sobie z Tupperware szejker i pojemniczki na żywność, mam te z perły stołowej, a teraz zamówiłam sobie stolnice;-) łatwa do przechowywania:-D

jagna faktycznie tańsze na allegro sprawdzałam juz ale gwarancji nie ma a jak ja zamawiam u konsultantki to mam gwarancje i jak się cos stanie to mi wymieni na nowe nawet za kilka lat a poza tym jest duzo promocji teraz własnie ta miske kupiłam w promocji oststnio maselniczę.
poza tym zawsze dostaje prezent za złożenie zamówienia i teraz dostałam jeszcze jeden za to, ze pokaz bedzie u mnie w domu, duzo mozna zayskać na tych pokazach, ja mam juz 3 pojemniki za darmo i maselniczke i druszlak po 9,90.
a drozdzowe z tej miski wychodzi pyszne!

Ostatnia edycja:
jagna faktycznie tańsze na allegro sprawdzałam juz ale gwarancji nie ma a jak ja zamawiam u konsultantki to mam gwarancje i jak się cos stanie to mi wymieni na nowe nawet za kilka lat a poza tym jest duzo promocji teraz własnie ta miske kupiłam w promocji oststnio maselniczę.
poza tym zawsze dostaje prezent za złożenie zamówienia i teraz dostałam jeszcze jeden za to, ze pokaz bedzie u mnie w domu, duzo mozna zayskać na tych pokazach, ja mam juz 3 pojemniki za darmo i maselniczke i druszlak po 9,90.
a drozdzowe z tej miski wychodzi pyszne!
Drożdżowe było pyszne z tej miski, ale kobieciny z koła gospodyń stwiedziły że wolą tradycyjne;-). Ja sama myślę nad tą miską bo czasami mam dość stania i robienia drożdżowego co sobotę.
A jak do tąd zamawiałam u kolegi bo jego mama jest konsultantka, ale teraz już nie bywam co 2 tygodnie w ZG i kontakt sie urwał.

U nas deszcz ze sniegiem , plusowa temp, wieje jak cholera..............ale i tak wyjde na chwile po skladniki a tortille.
A szejker tez mam-dobry do drinkow heheh:tak::tak:
Drinków jeszcze nie robiłam.
A capuczino robiłaś???
Kawa rozpuszczalna + śmietanka 30% mieszasz to. Wlewasz do filiżanki i dodajesz troszkę wrzącej wody. Pycha.
U nas pogoda też okropna, nawet lepiej bo muszę siedzieć z małą w domu, przynajmniej nie żal mi spacerków.

Capuccino robiłam- warstwowe i mam inny przepis
Kawa rozpuszczalna , na każde 10ml wody łyżeczka kawy rozp. i cukier jak ktos slodzi-mieszamy w szejkerze aż się spieni.Wlewamy do wysokije szklanki.Nastepnie ze 3 lzyki lodow wnailiowych i 50 ml mleka-mieszamyw szekerze a zsie lody ropzuszcza, wlewamy do kawy, na sam koniec same mleko ok 100ml.Na wierzch bita smietan posypujemy strata czekolada lub kakaem

reklama
Capuccino robiłam- warstwowe i mam inny przepis
Kawa rozpuszczalna , na każde 10ml wody łyżeczka kawy rozp. i cukier jak ktos slodzi-mieszamy w szejkerze aż się spieni.Wlewamy do wysokije szklanki.Nastepnie ze 3 lzyki lodow wnailiowych i 50 ml mleka-mieszamyw szekerze a zsie lody ropzuszcza, wlewamy do kawy, na sam koniec same mleko ok 100ml.Na wierzch bita smietan posypujemy strata czekolada lub kakaem
Ale mi smaku narobiłaś:-D Chyba polecę po lody waniliowe:rofl2:

Do góry