reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Hej, my juz po zdjęciu stripów:tak:Wygląda to tak:
DSC05102.jpg
Blizny nie będzie a gdyby nawet to co.........dla mnie żadna tragedia

Aga Tortilla.mmmmniam...wygląda apetycznie.........:-p
Ja mam Lazanie-tyle narobiłam że jeszcze dzisiaj będziemy jeść

Uwielbiam gotować................
Mam fajny przepis n Tortillę hiszpańską-coś ala omlet

Hejka.
Jagna zdrówka dla Celinki.:-):-):-)
Aga nie wstawiaj takich fotek bo mi ślinka na klawiaturę cieknie.:tak::tak:
Esti dawaj przepis.Mi też się kończą pomysły na obiady zwłaszcza że u nas obiad musi być szybki do zrobienia i jeszcze odp.dla małego.;-);-)
U nas pogoda do bani leje i wieje.Ale wczoraj oglądałam prognozę na 16 dni i w wekend ma być już cieplej a w przyszłym tyg.nawet 23 stopnie:szok::szok:.Oby się spawdziło.
Nockę mieliśmy dziś koszmarną.Mały zasnął wieczorem po 20 a o 22.30 obudził się z takim krzykiem że nie szło go uspokoić.Wył tak prawie godzinę,nic nie pomagało ani noszenie ani lulanie.Maść na dziąsła poszła w ruch i skończyło się na czopku Viburcol.Dziąsła ma takie napuchnięte ze szok.Niech mu już wyjdą te zęby bo oszaleje.:tak::tak:
A i witam nową mamusię.Pisz jak najczęściej i gratuluje fasolki.:-):-)

Trotilla hiszpańska

50dag ziemniaków
1 duża cebula
4-6 jaj
oliwa z oliwek, sól, pieprz
To jest podstawa każdej torilli
Resztę składników wedle uznania
Ja robię z piersią z kurczaka, papryką, brokułami jeszcze:-p
Pyszna jest też z salami paprykowym

Ziemniaki kroimy w drobną cieńką kostkę, cebulę w kostke, piers w kostkę którą uprzednio podsmazamy, brokuły dzielimy na rozyczki.Parykę w kostkę

Wszystkiw warzywa na patelni podsmazamy n wolnym ognoiu az trochę zmekną........zlewamy o to robeltanymi jajmi wymiesznymi z sola i pieprzem i jakimi tam chce ktos przyprawami.
Samzymy na wolnym ogniupo przykryciem az sie zarumieni od spodu i zetnie i bedzie stalej konsystencji, przewaracamy na druga strone i tez smazymy.
Wyjmujemy an atlerz i kroimy jak otrt w trojakty
Do tego sos czosnkowy albo tysiaca wysp
Śmacznego

esti taka blizna to nie blizna prawie nie widac tego, ale jego oczeta se przepiekne !!! :-* :-)
u mnie tez leje i leje , bylam na zakupach to myslalam ze mi leb urwie masakra, wiki lazi podomu i caly czas pokazuje na okna i drzwi jejku ... niech juz ta cholerna wiosna przyjdzie !!!

jagna nie umiem znalzezc na nk tego ...
Aga szukaj w moich znajomych, na końcu. Tortilla smacznie wygląda. Celinka też cały czas woła dada i dziadzia, chce iść do dziadka bo daje jej zawsze coś dobrego. Pozwalam mu na to bo dziadek po udarze a mała to jego oczko w głowie.
Blizny prawie nie widać u Olisia.
Dzięki za życzonka dla Celinki, dziś już czuje się dobrze antybiotyk działają jak należy:-D

witam sie i ja.....kurcze akurat glodna jestem bo godzina lunchowa sie zbliza a tu takie smakowitosci na zdjeciach przez age wklejone...w dodatku jeszcze esti przepis podala....chyba go wykorzystam, juz sobie przepisalam :) U nas tez tydzien deszczowy zapowiadaja aczkolwiek cieply...chodzimy juz calkiem rozebrani a wczoraj po spacerku i kawce skoczylismy na zakupy to sprawdzalam kurteczki wiosenne ale chyba nie ma sensu kupowac teraz bo u nas klimat taki ze zaraz upal sie zrobi.....juz mialam nauczke ze kurtka wiosna to na dwa razy albo i wcale :( Wpadlam tez do Gapu i cos niecos zakupilam a takze do butiku Janie and Jack i kupilam taki fajny komplet wiosenny razem z czapeczka i skarpetkami do kompletu z kolekcji Spring Prince (pod Layette/Boys)bo byl na przecenie. Bedzie na swieta :) Strasznie mieciutkie i przyjemnie w dotyku.Oni maja bardzo dobre jakosciowo ciuszki, kiedys w sumie ich odkrylam jak bylam w Las Vegas w tamtym roku i wtedy malemu kupilam sporo z zimowej kolekcji te na glebokiej przecenie (bo to juz marzec byl) co nosil teraz zima przed swietami. Kupilam tez troche pidzamek z Carters takich wiosennych.
100008082
100008098
100008086

WITAM NOWA MAMUSIE, prosze pisac czesto :)
super jagna ze z celinka juz lepiej:tak:
pam -wspolczuje nocnych przebojow:-(
esti - nic nie widac, jakby sladu nie bylo, a maly super mina na tym zblizeniu,taki doroslak he he!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry