reklama
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
estera ma racje sama woda i mleko nic wiecej, akolezankde to powinnas zje..z od dolu do gory !!! co to za matka ktora przychodzi z chorym dzicekim do inngo dziecka !!! nie powazna !!!
my na nogach od 6 .... wiki plakal nie chcial spac :-( ale cale szczescie juz pieknie swieci slonko, sniegu juz prawie nie ma .... zaraz ide sie okapac , zjemy sniadanie i wybywamy na spacerek :-) i do kolezanki.
my na nogach od 6 .... wiki plakal nie chcial spac :-( ale cale szczescie juz pieknie swieci slonko, sniegu juz prawie nie ma .... zaraz ide sie okapac , zjemy sniadanie i wybywamy na spacerek :-) i do kolezanki.
hejka
natka możesz wodę dawać pić ale mleka też nie wolno z tego co ja wiem mi lekarz zabronił i kaszek też dawaj jej dużo pić żeby sie nie odwodniła
ugouj jej jabłuszko z ryzem może bedzie chciała jeść i dawaj jej ugotowanej marchewki takie rzeczy na zatwardzenie. tylko żeby coś jadła moze kisiel jak lubi..
życze dużo zdrówka !!!!!!!!!!!!1
natka możesz wodę dawać pić ale mleka też nie wolno z tego co ja wiem mi lekarz zabronił i kaszek też dawaj jej dużo pić żeby sie nie odwodniła
ugouj jej jabłuszko z ryzem może bedzie chciała jeść i dawaj jej ugotowanej marchewki takie rzeczy na zatwardzenie. tylko żeby coś jadła moze kisiel jak lubi..
życze dużo zdrówka !!!!!!!!!!!!1
niunia_2008
mama Wiktorii :)
natka- z tego co ja wiem to mleka tez nie powinno sie podawać najlepiej żeby dużo piła biedna zosia, mam nadzieje ze jej szybko przejdzie... mam nadzieje że lekarz od razu wam coś przepisze...
e-stera
Fan(ka)
Oli leżał w szpitalu i dostawał mleko-tylko bez dodatków tzn keliku i kaszki..same mleko..co lekarz to opinia;-)
Biedna Zosiaczesc dziewczyny,
sorki ze nie napisze każdej,ale dzisiaj mam trudny dzień z Zosią.
wczoraj wieczorem i pół nocy wymiotowała, dzisiaj rano biegunka, przec cały dzień spała 6 godzin wieczorem o 18 sie obudziła i puściła pawia- całe mleko które wypiła, nie chce nic jesc, rano wypiła mleko,potem o 15 mleko, które zwymiotowała i teraz tez jej dałam mleko tak z godzine temu:-( na szczęście duzo pije wody, herbatki i melisy jutro do lekarza idziemy. boje sie ze to rotawirus. w piątek była u nas kolezanka z synkiem który wymiotował a wczesniej nic nie powiedziała
aga ale wikuś ma motylka w buzi
nina niestety czas szybko mija
nutka super masz córki
Natka kup w aptece orsalit, to taki proszek który rozpuszcza się w wodzie, nie dopuszcza do odwodnienia przy biegunce i wymiotach. My go stosowałyśmy przy grypie jelitowej i dzięki niemu mała się nie odwodniła jak dostała biegunkę po antybiotyku. Jeśli Zosia ma rotawirusa jak podejrzewasz to nie podawaj mleka, bo rotawirus uszkadza jelita i może wystąpić chwilowa nietolerancja na laktoze:-(
W marcowym Twoim dziecku jest opis jak postępować przy rotawirusie.
Biegunka od wirusa - Zdrowie - arykuł
Najczęściej zadawane pytania o rotawirusy - Informacje o rotawirusach - artykuł
Może się przyda!!!
natka86
mamusia Zosieńki
mam jej nie dawac mleka??
ona nic innego nie chce oprócz tego mleka, wodę pije chętnie i to nawet sama bierze butelkę..
wstałymy o 9,a ona padnięta i od pół godziny znów śpi..
marchwianke wczoraj robiłam jej to nawet nie ruszyła
tylko to mleko ją trzymie..
noc minęła spokojnie bo całą przespała ale rano robiła kupkę od kolan po brodę i musiałam ją kąpac,bo tak była owalona.
ona nic innego nie chce oprócz tego mleka, wodę pije chętnie i to nawet sama bierze butelkę..
wstałymy o 9,a ona padnięta i od pół godziny znów śpi..
marchwianke wczoraj robiłam jej to nawet nie ruszyła
tylko to mleko ją trzymie..
noc minęła spokojnie bo całą przespała ale rano robiła kupkę od kolan po brodę i musiałam ją kąpac,bo tak była owalona.
reklama
Zostałam sama z Celinka, mam gorączkę, a niunia chce na spacer. Chyba pójdziemy, przy okazi wstąpię do teściowej po antybiotyk, szwagier nie wybrał do końca wziął tylko 4 tabletki. Wybiorę resztę po konsultacji z lekarzem.