reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

nina widze ze zyc bez nas nie mozesz ! nawet jak siostra jest to wpadasz na bb hehe to dopiero nalog!!! :)))

reklama
Aga trzymam kciuki daj znac jak po przetargu.Moje dziecko dzis ma pobieraną krew na tsh i ft4 jak ona to zniesie moje biedactwo.

Witam!!!
Aga kciuków nie trzymałam:-(, musiałam robić kanapki. Ale bardzo intensywnie myślałam o tym abyście wygrali przetarg. Daj znać jak Wam poszło.
Moje dziecko od niedzieli mnie zaskakuje. W niedzielę usnęła sama na naszym łóżku, a dziś podczas zabawy w łóżeczku w kuchni, nawet mikser jej nie przeszkadzał :szok::-D
Co zrobić aby dziecko nakłonić do mówienia??? Wiem że potrafi powiedzieć: nie ma, daj i nie, a słyszę tylko tada i tada:wściekła/y: no powie jeszcze mammam jak jest głodna, mama, tata, dziadzia i baba ale rzadko i jak coś chce wtedy jest "baba tada" i nawet palcem nie chce sie jej pokazać co mamy jej dać, domyślić sie mamy. Wszystko jak jej daję to nazywam, gadam bez przerwydo niej.

ni niestety nie wyszlo nam... ale tak to jest biednym wiatr w oczy .... troche mi byla smutno i przykro ale najwidoczniej taki moj los ehhhh .....

jagna jesli mala bedzie chciala sama zacznie mowic nic sie nie boj, ostatnio o tym pisalysmy jesli dziecko ma predyspozycje do szybkiego mowienia to nic mu nie przeszkodzi,
Wiki pokazuje palcem co chce co czasem jest uciazliwe bo chce wszystko :-D no ale taki urok dzieciakow. dzisiaj przeszedl cala kuchnie niestety nie sam tzn sam ale jak go postawilam to przeszedl a sam nie raczy sie puscici i isc tzn ze chodzic umie ale nie chce :-D
ide robic obiadek, dzisiaj rybka ....

paulinek jak Thomas ??? Chodzi juz ??? mowi cos ???

No coz chodzic jeszcze nie chodzi ale jest na dobrej drodze:tak: A klapie caly dzien glownie po swojemu najlepsze jest ajajaj, ajajaj:-D.Ostatni hit to buke i puke - nie mam bladego pojecia co chce przez to powiedziec. Potrafi powiedziec mama, papa, tata, baba, dada itp. Najsmieszniejsze jednak jest to ze to ja do niego mowie caly dzien po polsku, a on potrafi powiedziec kilka slow po flamandzku min kiuken - kurczak lub kijk - patrz:-D i to jeszcze tak jakby naprawde wiedzial co mowi.

Jagna nie matrtw sie. Widzialas juz ten tekst
http://www.kobieta.pl/dziecko/wychowanie/zobacz/artykul/mowa-dziecka-jak-ja-rozwijac/?

Ostatnia edycja:
Salik przykro mi z powodu tego mieszkania.:-( Jesli to moze byc jakies pocieszenie to nam w zeszlym tygodniu "sprzatnieto" z przed nosa fajny domeki, w swietnym miejscu i niedrogi.:-( Teraz znowu szukamy czegos innego.

My nie mamy wody, jakaś awaria:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Więc z obiadku nici az woda nie wróci nawet nie mam jak butelek umyć:wściekła/y::wściekła/y: Dziadek kupil wodę w butelce ale taką nie markową, zwykłą aro. Nie wiem czy mogę ja dać małej po przegotowaniu??
Aguś szkoda, że Wam się nie udało:-( :-:)-:)-(
My jesteśmy w trakcie załatwiania mieszkania na wynajem, sąsiadka wyjechała do stanów i chcemy wynająć od niej mieszkanie, oby sie udalo bo u moich rodziców odkąd brat wrócił, jest nie do wytrzymania.

aga - nie martw sie, widocznie czeka na was gdzies lepsze mieszkanko, zacisnij piesci i wytrzymaj jeszcze troche - napewno cos nowego jest przed wami na horyzoncie. Moj vincet w sumie to zadziwia mnie mowa. Poki co mowi najlepiej z moich chlopakow. Jego nowe slowka do tych podstawowych to: lampa, sowa, nie ma, ide,bajka, buty i do tej pory "tak" wypowiadal "ta" a teraz bardzo wyraznie mowi "k" na koncu.

Aga nie martw się.Napewno znajdziecie sobie jakieś fajne mieszkanko.Ja wiem że chciałabyś już ale czasem warto zaczekać a nuż to będzie to wyśnione.;-);-);-)
Oskar ma w swoim repertuarze kilka słów: mama,tata.baba,dada,papa,nie.Zwłaszcza to ostatnie jest najbardziej popularne- po prostu jak coś mu się nie podoba to chodzi ,kręci głową i mówi nie nie nie.:-D:-D:-D
No i rozbiegało mi się dziecko na maxa.Jeszcze kilka dni temu stawiał nieśmiało po kilka kroków, a teraz biega po całym mieszkaniu.:-):-):-)

reklama
Do góry