swieta racja, najlepiej u siebie w domu....zycze aga z calego serca zeby sie udalo wam z tym mieszkankiem. A o co wogole chodzi z tymi licytacjami?? To nie mozna isc i tak normalnie mieszkania kupic? Oswieccie mnie laski bo juz zglupialam....moja siostra sobie normanie kupila mieszkanie, moj tata tez ma w polsce kupione (nota bene to siostry to tez moi rodzice kupili jak jeszcze mama zyla) i pamietam jak dzis kase slali do polski i nie wiem nic o zadnej licytacji...wytlumaczcie mi ....
reklama
Witam Aga licytacja odbywa sie tak
musisz wpłacic wadium i jest wyznaczony dzien wiec przychodzisz i zalezy od tego ile jest zainteresowanych osób odbywa sie licytacja ,przebija sie cene o 1% wiecej od ceny wywoławczej wiec jesli ktos jest napalony na kłupno oprócz Ciebie to to mieszkanie może zostac sprzedane o wiele wiecej czego tobie nie życze.Jesli nikt wiecej nie przebije pan który prowadz licytacje uderza 3 razy młotkiem w deske i załatwione mieszkanie należy do was macie 3 tygodnie na zapłacenie pieniedzy a wadium zostaje odliczone od ceny mieszkania czyli ono nieprzepada chocby tak sie stało ,że niewygracie przetargu to i tak oddawają wadium i zaliczke takie jest prawo.Własnie jak jest napisane że koszty notarialne pokrywa kupujący czy sprzedający?Jesli kupujący to niestety ale trzeba doliczyć jeszcze koszt 1500 zł ja tyle płaciłam ,może zdrożało niewiem.
Pam u nas jest licytacja dlatego że np gmina w moim przypadku wyceniła mieszkanie i dla nich jest ryzyko alb za tyle pójdzie a w przypadku zainteresowanych mieszkanie może zostac przelicytowane i sprzedane za wiele wiecej.Podobne mieszkanie 3 miesiące wczesniej było sprzedawane i cena była taka sama i poszło za 38 tys gmina na tym zyskała.Ale nie w naszym wypadku ja nabyłam mieszkanie po okazyjnej cenie
musisz wpłacic wadium i jest wyznaczony dzien wiec przychodzisz i zalezy od tego ile jest zainteresowanych osób odbywa sie licytacja ,przebija sie cene o 1% wiecej od ceny wywoławczej wiec jesli ktos jest napalony na kłupno oprócz Ciebie to to mieszkanie może zostac sprzedane o wiele wiecej czego tobie nie życze.Jesli nikt wiecej nie przebije pan który prowadz licytacje uderza 3 razy młotkiem w deske i załatwione mieszkanie należy do was macie 3 tygodnie na zapłacenie pieniedzy a wadium zostaje odliczone od ceny mieszkania czyli ono nieprzepada chocby tak sie stało ,że niewygracie przetargu to i tak oddawają wadium i zaliczke takie jest prawo.Własnie jak jest napisane że koszty notarialne pokrywa kupujący czy sprzedający?Jesli kupujący to niestety ale trzeba doliczyć jeszcze koszt 1500 zł ja tyle płaciłam ,może zdrożało niewiem.
Pam u nas jest licytacja dlatego że np gmina w moim przypadku wyceniła mieszkanie i dla nich jest ryzyko alb za tyle pójdzie a w przypadku zainteresowanych mieszkanie może zostac przelicytowane i sprzedane za wiele wiecej.Podobne mieszkanie 3 miesiące wczesniej było sprzedawane i cena była taka sama i poszło za 38 tys gmina na tym zyskała.Ale nie w naszym wypadku ja nabyłam mieszkanie po okazyjnej cenie
Ja grzybka zlikwidowałam domestosem, ale w sklepach są środki na grzybka i pleśń. Ostatnio widziałam taki środek w drogerii gdzie też chemie mają.Hura Hura Amelka samo zaczeła chodzic a jaka ma z tego radosc a ja jescze wiekszą.
Odsunełam szafe w pokoju dziewczyn a tam taka wilgoc aż czarno wiecie może co jest dobre na grzyba żeby go sie szybko pozbyć...PROSZE O RADE I POMOC.
Ja zmarznięta po pogrzebie, wiało i było strasznie zimno. Wujek ładną mowę powiedział, dopiero na niej się wszyscy popłakali. Na stypie było już wesoło, bo wszyscy się wnukami chwalili:-) Jakoś wszystkim się wesoło zrobiło, nie zapomnieliśmy że Babcia zmarła, ale się troszkę odprężyliśmy, może dlatego, że spotykamy się wszyscy na pogrzebach. Zdało by się jakieś weselicho, takie aby cała rodzina się spotkała, poznała. Strach sie przyznać, ale wczoraj gafe strzeliliśmy, kuzyna który ma 45 lat wzieliśmy góra za 28 latka, dobrze się trzyma, i jak się dowiedzieliśmy że ma 45 lat i 20 letnią córkę to w szoku byliśmy. No ale tak bywa jak się spotyka tylko na pogrzebach.
Córcia jak mnie zobaczyła, to tak szybko biegła, że się 5 razy wywróciła. Stęskniła się za mamą
Dozytamn Was i coś jeszcze naskrobie
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
my nie wykupujemy mieszkania tylko licytujemy przydzial na to mieszkanie, i musimy przebic o 5% ceny wywolawczej mieszkania a zaczyna sie od 4 tysiecy, to mieszkanie kosztuje 55 tysiecy jesli bysmy chcieli kupic, no ale nie mamy takiej kasy niestety.
dlatego pytalam o ta licytacje bo moja mama mowila ze kiedys wygladalo to tak ze sie przychodzilo na licytacje i w kopercie pisalo sie ile sie daje a nie ze tak na forum, no nic zobaczymy co to bedzie....
dlatego pytalam o ta licytacje bo moja mama mowila ze kiedys wygladalo to tak ze sie przychodzilo na licytacje i w kopercie pisalo sie ile sie daje a nie ze tak na forum, no nic zobaczymy co to bedzie....
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
polowa lutego albo poczatek marca bedzie, teraz sie dowiedzialam ze jak narazie jest tylko jedna osoba zainteresowana tym mieszkaniem ehhh ....
Paulinek
Styczniowe mamy'08
my nie wykupujemy mieszkania tylko licytujemy przydzial na to mieszkanie, i musimy przebic o 5% ceny wywolawczej mieszkania a zaczyna sie od 4 tysiecy, to mieszkanie kosztuje 55 tysiecy jesli bysmy chcieli kupic, no ale nie mamy takiej kasy niestety.
Bo jest roznica miedzy licytacja a sprzedaza publiczna.
Boze 55 tys za mieszkanie marzenie. Tez chcemy w tym roku kupic domek, ale tu ceny sa nienormalne:-(
klik3
Styczeń 2008
Ja z męzem wynajmujemy mieszkanie u prywaciarza. 2 pokoje, kuchnia, łazienka z ubikacja, przedpokój. Na mieszkanie nie narzekam, ale na koszty to Tak. Czynsz+ media+ gościowi do łapy to wychodzi mnie już 1000 zł miesiecznie. Aż mnie ściska.
Myśleliśmy nad tym zeby kupić mieszkanie, tylko ze musielibyśmy wziasc kredyt.
Wolałabym spłacac kredyć niz temu gościowi dawac w łape.TYlko ze jak kupuje sie mieszkanie to pewnie te remonty i inne rzeczy co by nas nastawiało do dodatkowych kosztów. Narazie pozostajemy na tym co mamy, a nad kupnem mieszkania to moze za pare lat. A o domku to tylko moge pomarzyć hehe :-)
Mam pytanko: zapewnie macie załozony profi na bobasach. i mam problem z dodawaniem filmu, przesyłanie pliku nie trwa długo z 8 min, ale po tym bardzo długo się konwertuje... dziwne. Mam fajne filmiki a nawet nie moge je umieścic na tej stronce :-(
Wolałabym spłacac kredyć niz temu gościowi dawac w łape.TYlko ze jak kupuje sie mieszkanie to pewnie te remonty i inne rzeczy co by nas nastawiało do dodatkowych kosztów. Narazie pozostajemy na tym co mamy, a nad kupnem mieszkania to moze za pare lat. A o domku to tylko moge pomarzyć hehe :-)
Mam pytanko: zapewnie macie załozony profi na bobasach. i mam problem z dodawaniem filmu, przesyłanie pliku nie trwa długo z 8 min, ale po tym bardzo długo się konwertuje... dziwne. Mam fajne filmiki a nawet nie moge je umieścic na tej stronce :-(
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
no my bedziemy miec licytacje ale mieszkania nie kupujemy tylko placimy za przydzial na to mieszkanie.Bo jest roznica miedzy licytacja a sprzedaza publiczna.
Boze 55 tys za mieszkanie marzenie. Tez chcemy w tym roku kupic domek, ale tu ceny sa nienormalne:-(
reklama
Klik właśnie dlatego wole siedzieć u rodziców, niż wynajmować, po co komuś płacić. Już bym wolała wziąć kredyt i płacić bankowi ale za swoje mieszkanko albo domek.Ja z męzem wynajmujemy mieszkanie u prywaciarza. 2 pokoje, kuchnia, łazienka z ubikacja, przedpokój. Na mieszkanie nie narzekam, ale na koszty to Tak. Czynsz+ media+ gościowi do łapy to wychodzi mnie już 1000 zł miesiecznie. Aż mnie ściska.
Ja też mam problem z umieszczeniem filmów na bobasach.
Aga, mam nadzieję że dostniesz ten przydział.