reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

aga byłam z nią u pediatry, widocznie przy tym ze miała wrazliwe dziąsełka na zęby wdarł się stan zapalny:-(
dzisiaj wyszła jej dwójka na dole,bo juz widac,teraz to niewiem ile ma ząbków bo za nic nie chce otworzyc buzki bo ją to boli w środku,
zzapisała jej antybiotyk:szok: moja mama mówiła że nam smarowała- jak mieliśmy pleśniawki albo jakies stany zapalne, naszą pieluszką, podobno mocz to wszystko odkażał i po dniu,góra dwóch było juz wszystko ok...
wybacz ale chyba nie zrobisz tego dziecku ??!!! to sie robi na jakies owrzodzenia wlasnie albo skaleczenia badz odparzenie ale to i tak tylko jak maluch jest maly wtedy ma najczystczy mocz jesli mocz wogole moze byc czysty a teraz je juz wszystko i pomysl co moglabys jej narobic, wysmaruj jej buzie fioletem zwyklym !!!!!!
albo APHTIN jest na plesniawki kosztuje jakies 2 zl w aptece !!!! ale nie moczem !!! zyjemy w 21 wieku !!!

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez myslalam ze wiki ma plesniawki poszlam do lekarza i cale szczescie okazalo sie ze on sie poprostu gryzie i tak to wygladalo... ale nigdy do glowy mi nie przyszlo zeby dziecu moczem buzie smarowac.
owszem kiedys to robilam ale jak mialam rane na stopie ktora sie przez kilka miesiecy sie nie goila ale to byla noga.

pozatym na noc mozesz dac malej cos przeciwbolowego zeby tak nie cierpiala.

Ostatnia edycja:
salik no co ty???
przeciez zapisała jeszcze inne leki na to:tak:

chyba z 5 róznych leków zapisała, własnie przed chwilka dałam jej czopka bo znow temp jej nachodzi:-(
mam masc do która jej smaruje w buźce..
a antybiotyk jest na stan zapalny

natka Twoja mama jej kazala moczem smarowac?? Ja mysle ze cos takiego to stosowali przed wojna jeszcze :) jak innych metod i masci nie bylo, no i Aga ma racje.....raczej plesniawki noworodkom ....

Moja mama mówi, że moja babcia kiedyś odgniotła sobie noge łopata tak że mięsięn był na równi z kością:eek::baffled:. Jakaś stara baba pogoniła ją w krzaki i kazała smarować moczem pomogło, dzięki temu uratowała nogę, ale to było zaraz po wojnie;-)
A na noc daj jej coś przeciwbólowego, żeby tak nie cierpiała.

Hejka.Witam się już w trochę lepszym nastroju.Byłam u naczyniowca i trochę mnie uspokoił.W tej chorobie nawroty się zdarzają.No ale dostałam 28 zastrzyków przeciwzakrzepowych i 13 lutego mam przyjść na kontrole.I czekałam na niego 4 godziny żeby mnie przyjął.Masakra.

reklama
Do góry