reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Celinka też potroiła wagę urodzinową waży10 kilo, a ważyła 2850g.
Ważyłam ją wczoraj w szpitalu jak na ostrym dyżurze wylądowaliśmy.Mała dostała takiej biegunki, że szok. Okazało się że to reakcja alergiczna na augumentin ES, teraz ma antybiotyk w zastrzykach:baffled::-(. Ale ten pomaga, bo po jednej dawce mała nie ma kataru, a tamtego brała 3 dni zero poprawy.
Co do chudnięcia po porodzie, to ja za bym musiała przytyć aby warzyć tyle co przed ciążą. Tylko jakoś mi się to nie udaje:wściekła/y:

reklama
Wazyłam dzisiaj Oliviera i ma 8,8 kg cieszę się bo myślałam, ze ma mniej! za miesiac jak skończy roczek powinien mieć 12 kg na bank tyle nie przytyje ale cóż trudno!!!
Kupilismy nocnik, sadzam małego rano i wieczorem, grzecznie siedzi bawi sie jakąś zabawką i tylre narazie nie nasiusiał jeszcze!
nie chcę zapeszać ale mięlismy dobrą noc, mały spał cały czas, a o butelkę zaczął domagać się dopiero o 6 rano, po niej zasnał i obudził się o 8!!! wyspałam się!
znając zycie dzisiaj juz pewnie nie będzie tak dobrze, chociaż kto wie...:-)

a ja dzis bylam cos zalatwic i odpoczelam od swoich dzieci:)) Ale fajnie jechac gdzies samej bez dzieciakow hip hip hura!!! No, wyrodna matka ze mnie ale coz. ....Maly budzil sie z placzem co 10 minut, chyba ten kolejny idacy zabek mu wychodzi stad te pobudki no i nic kompletnie sie nie wyspalam. Skonczylo sie tym ze najpierw przynieslismy go do nas do sypialni do jego duzurnej kolyski a potem wyladowal w naszym lozku bo juz nie bylo sily wstawac....Jak rano jechalam to nosem w kierownice rylam. Taki ten nasz matczyny los jest:))

widze laski ze wszystkie dzis spicie przed wielkim ostatnim dniem roku:) dla naszych dzieciaczkow konczy sie ich pierwszy rok zycia!!! No dobra, ja tez ide odsypiac poprzednia noc i przygotowywac sie na jutro....Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!

Witam dziewczyny od dwóch dni niemiałam internetu.Amelka waży 11kilo i ma 74 cm ,a jak sie urodziła miała 3450 i 56 cm .Dzis mega imprezka sylwester o 15 mam fryziera a o 17 tipsy wiec odliczam godziny mam nadzieje że sie ubawimy i bede wspominać tą noc .Wszystkiego naj naj w 2009 roku a poniżej życzenia
http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka2222.swf

reklama
Szczęśliwego Nowego Roku!!!

Celinka przy urodzeniu ważyła 2850g i miała 50 cm, teraz ma 75 cm i waży 10 kg. Tylko 1kg mniej od swojego kuzyna który ma 2,5 roku:szok::szok:

Do góry