reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Witam i pozdrawiam Jagna gdzie sie podziewasz ze tak malo piszesz?

Dziewczyny niemartwcie sie o zabki jak juz pisalam moja Wiki miala pierwszy zabek jak miala 1 rok.

Klik3 doloczam sie do zyczen aby wasza milosc nigdy niewygasla.

Jagna drogi ten pediatra 150 zl za wizyte jestem w szoku i jeszcze takie drogie lekarstwa i niepomagaja.Ja tez chodze z malo prywatnie ale wizyta 40 zl i katrolna zadarmo,i jak narazie sobie bardzo ja chwale.
Wiem, że drogi ale wszyscy jeżdżą do niego, na dodatek przyjmuje 30 km od nas:wściekła/y:. Ale dostałam już namiary na pediatrę u nas i za 40 zł i tanie leki przepisuje, które pomagają. Ja nic nie pomoże to idziemy do niego.

a moze idz do alergologa moze ona ma katar nie z przeziebienia tylko z alergi jakiejs ....
zgadzam sie z toba kama, ale jak dziecko jest osluchowo ok i ma katar od 3 tygodni to cos jest nie tak....
Aga dostawała przez dwa tygodnie leki odczulające i nie pomogły. Byłyśmy zrobić wymaz z gardełka i noska, za 3 dni wyniki. Jak to bakterie to niech dadzą antybiotyk i będzie po sprawie.
Może mała nam marznie w nocy:confused:, nie palimy jeszcze w piecu. Ale śpi już w bodziaku z długim rękawkiem, ciepłym pajacu i śpiworku, bo kołdrę albo kocyk z kopuje, a nad ranem ją jeszcze przykrywam kocem, więc raczej jest jej ciepło.

My również dołączamy się do życzeń:-)
Monika ja mylę że powinnaś lekarza zapytać o to żółtko,zapewne chodzi o jakieś skłaniki które w nim występują a jak maluszek źle je toleruje to niech powie co zamiast podawać.
Moje Słonezko własnie śpi smacznie z tatą a ja nie mogę usnąć,kaszel mnie męczy.Cholera będę gruźlikiem w tym kosciele:-:)baffled::sad:.Nie miało mnie kiedy dopaść na sam ślub.Takiego pecha to chyba tylko ja mam.
Kup sobie tabletki z tymianku i podbiału do ssania, a w domku zrób napar z majeranku (łyżeczkę majeranku zlej wrzątkiem, przykryj na 5 minut, odcedź, przestudź i posłodź łyżeczką miodu, pij małymi łyczkami), ewentualnie płucz gardło naparem z szałwi lekarskiej. No i owiń gardło szalikiem.
A dla Kuby ugotuj kompot z jabłek (dużo jabłek ze skórkami, w małej ilości wody) i dawaj mu do picia, ewentualnie syrop z cebuli zrób, warunek że jadł już chociaż gotowaną cebulę.

Załączniki

• 239661_l.gif
    239661_l.gif
    19,3 KB · Wyświetleń: 44
witajcie Kochane po dłuższej nieobecności!
ja włąśnie uczę powiedzieć Martysię MAMA, na co mała reaguje dwojako: albo krzyczy głośno NEEE!! i gada dalej po swojemu, albo uśmiechnie się i powie TATA... :baffled: i weź tu ucz cokolwiek dziecko powiedziec...

reklama
Oskar też mówi tata ,baba i dada.A jak mówie powiedz mama to sie tylko śmieje.
Ewuś współczuje tej gorączki.Ja temperatury nie mam za to strasznie mnie trzęsie zimno.

Do góry