reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a Lenka placze przez sen tak boli, na szczescie chlodna butelka z zimna woda pomaga.
Właśnie u nas też tak jest, że młody płacze przez sen.To jest okropne.Ja go wtedy przystawiam do cycusia,ale noce to mamy nieprzespane.
Mam takie pytanie U nas wygląda tak jakby ząb chciał się przebić ale nie mógł i przez to tak jakby dziąsło z jednej strony jest niżej czy to normalne czy nie??
a to zabawa taty z synkiem: Bobasy - Jasiu08 - Zdjęcia Dzieci, Filmy Dzieci - Załóż galerie swojemu bobasowi - bobasy, dzieci, dzieciaki, galerie, bobaski, zdjęcia dzieci, filmy dzieci, pociechy, noworodki, rodzina, rodzinne, hosting zdjęć i filmów :-)

Załączniki

• IMG_5022.JPG
    IMG_5022.JPG
    139,8 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Mamo Jasia ale jak nizej jest to dziaselko, tylko ma wklesniecie w miejscu ząbka czy cala strona od zęba:confused: Lenka ma wklesniecie malenkie zanim widac bialy paseczek.Jesli go widac albo czuc pod palcem to napewno sie przebije, troche to moze potrwac, moja mala wolno zabkuje, a inne dzieciaki szybciej, i jej ten widoczny ju zabek przebijal sie tydzien.

Sa jakies zabezpieczenia na kable? Lena ciagle je ciaga, wyrywa az z gniazdka, niesposob jej upilnowac taka sprytna i szybka sie zrobila, a kojca nie chce:no:

ALBINIEC nie opuszczaj nas

maz???? maz jak maz jakos mnie nie rozumie czy jak? nie wiem jak to nazwac ON jest zmeczony a ja? ja nie moge nie moge NIC dzis własnie o prasowaie zrobił mi awanture ze idzie do pracy i nie ma skarpetek odpowiednich a były na kuuuupie prania do prasowania jak sciągłam z suszarki tak juz zostało
ryczec mi sie chce jak to wszytsko widze latam z mopem zeby czytso było a Gabi przejdzie dwa razy i brudna jak diabli juz nie wiem skad to sie bierze mój dzien juz codziennie wyglada tak samo spaceruje z dziewczynkami 2 razy dziennie bo na dwoorze to jeszcze ten maly szkrab spi z 30-40 min a w domu ?> usypiam nosze ja pół godziny a Ona 15 min i wyspana
cuduje z daniami dla niej juz mi brzydnie gotowanie ale słoiczków ani rusz i moze dobrze mamy mała działeczke i warzywka mam swoje zdrowutkie nie pryskane

a maz jak maz duzo pracuje zeby Jakos ZYC a ja wieczny pasozyt nie mam prawa do niczego wiec sprzatam gotuje i nie dosypiam bo w nocy tez sprzatam ach ach ach ale narzekam

utwierdzam sie w tym ze zle Go nauczyłam tak własnie bo on idzie do pracy to.... to niech ma obiad spokój i zadnych obowiazków jak widze tatusów z dziecmi na spacerze to TEZ BYM TAK CHCIAŁA
Myszorka też tak miałam, mąż do pracy, a ja w ciąży w domu siedziałam, to miał posprzątane wyprane i ugotowane. Zaraz po porodzie też tak chciałam ale nie dałam rady:-(. Celinka non stop wisiała na cycku, cud był jak obiad był pożądny. Wkońcu nie wytrzymałam, powiedziałam szczeże mężowi co o tym myśle i pomogło. Wraca z pracy zajmuje się małą chociaż 2 godzinki, w piątki jak przywozi pranie z pracy to sam je wypierze, a niedziela jest moim dniem wolnym;-), tata przewija, robi amu i karmi, bawi się usypia i na spacery chodzi. Oczywiście nie jest tak że ja o dziecku zapominam poprostu bawie się z nią, ale mam jeden dzień wytchnienia od butelek i pieluch:laugh2:. Moge sobie posiedzieć, poczytać, wziąś długą relaksującą kompiel itp. Wydaje mi się, że taki układ jest OK, wkońcu to też jego dziecko i niech wie, że to też ciężka praca;-).

Salik, ja czasem zupke w sloiku podgrzewam w mikrofal jak mala glodna po spacerze i krzyczy... i zyje jeszcze :-D
Z podgrzewaniem w mikrofali to jest tak, że ona nierówno grzeje i można dziecko oparzyć, ale jak się wymiesza i sprawdzi temperature to można. W butelkach aventu moja kuzynka grzeje w mikrofali wode, a jam kubek niekapek aventu i też w nim podgrzewam picie.

Mamo Jasia ale jak nizej jest to dziaselko, tylko ma wklesniecie w miejscu ząbka czy cala strona od zęba:confused: Lenka ma wklesniecie malenkie zanim widac bialy paseczek.Jesli go widac albo czuc pod palcem to napewno sie przebije, troche to moze potrwac, moja mala wolno zabkuje, a inne dzieciaki szybciej, i jej ten widoczny ju zabek przebijal sie tydzien.

Sa jakies zabezpieczenia na kable? Lena ciagle je ciaga, wyrywa az z gniazdka, niesposob jej upilnowac taka sprytna i szybka sie zrobila, a kojca nie chce:no:
Są zabezpieczenia, tzn. można je na stałe przykręcić do podłogi, w sklepach, nawet marketach są takie "uszka", w kształcie litery U. Musisz szukać.
Czytałam, że parówke podajesz, ja też daje i to z chlebkiem. Z tego zestawu woli chleb, parówke czasem wypluje, bo chce chlebek:-D
Moja też wolno ząbkuje, 3 ząbki czuć i widać kreseczke, ale od 4 tygodni przebić się nie mogą:-(

no właśnie u nas też już trzeci tydzień to trwa a dolne wyszły bardzo szybko:baffled:
jeżeli chodzi o tę stronę od ząbka to ząbek czuć a moja mama stwierdziła,że "idzie z mięsem" i póki co próżno wypatrywać zbawiennej kreseczki.;-) Jeżeli to jeszcze potrwa i sytuacja się nie zmieni to chyba dla spokoju wybierzemy się do dentysty.

reklama
no właśnie u nas też już trzeci tydzień to trwa a dolne wyszły bardzo szybko:baffled:
jeżeli chodzi o tę stronę od ząbka to ząbek czuć a moja mama stwierdziła,że "idzie z mięsem" i póki co próżno wypatrywać zbawiennej kreseczki.;-) Jeżeli to jeszcze potrwa i sytuacja się nie zmieni to chyba dla spokoju wybierzemy się do dentysty.
Też o tym myślałam, ale u nas nie ma dobrego dętysty dziecięcego:wściekła/y:. Najbliższy w Zielonej Górze albo Wrocławiu, tu i tu 100 km:baffled:

Do góry