reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Zebow nie widac:baffled:ani nic nie czuje nic palcem macalam. smeci jakby 8 jej wychodzilo na raz:sorry2:
ogolnie biorac jestesmy oficjalnie w strefie terroru od kilku dni, komandosi podobno sie nie poddaja, ale ja juz mam niezlego GLOBUSA:cool2:
Anja spokojnie jak na wojnie:-D. U mnie to samo, a jutro na wczasy z małą jedziemy, sąsiedzi mojej babci fioła dostaną, w bloku się niesie. U siebie to się nie przejmuje, mieszkam na wsi, chce niech płacze, marudzi, jak mam dość to do wózka i na podwórko męczyć psa:-D.

reklama
hej, odzywam się mimo braku czasu, bo trochę choruję, ale ponieważ w poniedz wyjeżdżamy to chcę słów kilka chociaż zamieścić na forum.
Byliśmy z Tobim u jeszcze jednego pediatry, profesora, prywatnie. Wszystko ok. :tak:Tobi jest po prostu duży chłopczyk, ma grube kości, duże dłonie i stópki, klatę i głowkę - wszystko proporcjonalnie do wagi. Je normalnie, w te upały robi przynajmniej 3-4 godzinne przerwy. Jak dostanie obiadek (czasem pół a czasem póltora słoiczka takiego 125ml) to już mu wystarcza za posiłek i mleko je dopiero po kolejnych 3 godz. Owoce wprowadzamy powoli, bo średnio mu smakują - chyba za kwaśne, zwłaszcza te w słoiczkach, no chyba że z dodatkiem marchewki, którą je zawsze bo kocha.:rofl2:
Jeszcze zębów nie ma, chociaż marudzi czasem i potrafi znienacka wybuchnąć płaczem, ale jak czytam jak wy się niektóre męczycie, to ja mam anioła nie dziecko:sorry2:.
Co do chwalenia, to nie ma tego wiele, ale jak się ma taka masę, to trudniej - cytuję doktora. I mamy się nie przejmować, to nadal norma. Tobi siedzi chętnie, super stoi, ale jak go sama postawię. U mnie na kolanach, to właściwie tylko stoi, bo jest wysoki na tyle, że nie dam rady go unosić sama siedząc. WIęc opiera się mnie i stoi sobie. Ale sam się nie podnosi ani do siedzenia ani do stania. Pije tylko z niekapka i tylko wodę. Też sam.
Moje kłopoty zdrowotne być może każą mi zrezygnować z karmienia, bo inaczej nie mogę się leczyć, ale jakby co to też mamy się nie amrtwić, tylko nadal Tobi ma jeść samo leko (moje lub sztuczne) bez żadnych kaszek i kleików.

Sorry, że tak długo i tylko o nas, ale chciałam się przypomnieć. Staram się śledzić wątek i być na bieżąco, oglądam dzieciaczki - wszystkie słodkie, denerwuję się, jak się kłócicie i kibicuję wszystkim mamom. Buziaki:-D:-D:-D

A moja niunia spi ,pandorax mija starsza córka wiktoria jak miała 7 miesiecy ważyła9300 i 69 cm.A potem to już tak nieprzybierała na wadze bo jak moiała 13 miesiecy to w 10,5 kg wiec niema sie czym martwić.Alekarz tak samo jak tobie niekazał dawać żadnych kaszków tylko samo mleko.A A melka jest już inna teraz waży 7800 i67cm ma prawie 7 miesiecy.

Ostatnia edycja:
jestem wykonczina dzisejszym dniem ,mały dał popalic .... nadodatek upal nieziemski mimo ze troszke popadalo to nadal gooooooraco , ja sie nie mam czym chwalic bo moj klocek nic nie robi, nie siedzi nie stio tylko je i spi no i wrzeszczy !!! Anja on sie chyba z Nadia umuwil zeby nas wykonczyc!!!!

czyli wnioskuje ze po kaszkach i kleikach - dzieci przybieraja wiecej na wadze?
ufff- dobrze ze Mimi nie toleruje kaszek - bo klucha sie z niej robi hihihihi. A jaki ma celulitis - hihihi - wiekszy niz mamusia :-)

Pumi mała wcale na kluseczke nie wyglada a ten celulit to potrzebny tłuszczyk dzieciecy ;-) i w przeciwnienstwie do nas to u nich to nie zostawia śladu.
Pandi super, ze z Tobiaszkiem wszystko super ale kochana co z Tobą??
Ania mozemy sobie przebic 5-ke od rana uuuuuuuuuyyyyyyyyyyaaaaaa non kuźwa stop, nawet jak spi to steka bidula moja a jak dotykam to nic nie czuc a nawet jak spojze to jakos dla mnie to nawet nie jest białe.
Moje dziecie dzisiaj nauczyło sie przekrecac w łożeczku na plecki podraczkowac do barjerej nie osłonietych ochrniaczem i sie podciaga :baffled:. Wstałam o 5 rano bo jakos mnie tkneło cos i patrze a cos takiego i dzisiaj położylismy na chwile ja sie tylko odwrociłam do jego suflady a M mowi zobacz a on to samo co rano wyczynia. To sie juz wyspałam, przeciez całe noce bede zerkac czy nic nie widziwia małolat.
Basia powiedz mi jak sie czujesz??

moja tez dzisiaj marudzi jak diabli i nadodatek kaszel ja meczy i dzisiaj z moja mama wypatrzylysmy 2 kolejne zabki czyli razem ma 6:szok: jestem wykonczona, caly dzien u rodzicow bylam i teraz nadodatek sama jestem bo maz na kawalerskie poszedl i wroci pozno, zaraz wkleje zdjecia w sukience:tak:

reklama

Załączniki

• kkkk.JPG
    kkkk.JPG
    52,2 KB · Wyświetleń: 76
Do góry