reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

witamy :)
u nas z zywieniem Nicolci nie ma zbytnio problemu, bo caly czas jest na cycu:tak: ale od czasu do czasu je kaszke mleczno-ryzowa i pije gęsty soczek marchewkowy(soczkow innych nie chce pic i mleka tez z butli).jadla tez ziemniaka ugotowanego ale bez dodatkow:tak:
co do drzemek w dzien to najlepiej spi rano, bo np gdy obudzi sie o 7 to do 8 sie bawi a pozniej moze nawet pospac ze dwie godzinki nawet ale nie zawsze. a w dzien, gdy jestesmy w domku to nie spi pozniej w ogole a gdy idziemy na spacerek to zasypia w wozku i spi, czaasem pol godzinki, czasem godzine a kilka razy sie zdarzylo, ze przespala 3- 3,5 godziny bez przerwy:szok:, tak ze świerze powietrze jej slozy:tak: a dzisiaj brzydka pogoda, ale na spacer pojdziemy bo musimy, tylko, ze po poludniu:tak:

reklama
Na zlecenie miesięcznika konsumenckiego niemieccy analitycy przebadali wodę Żywiec Zdrój. Instytut Matki i Dziecka właśnie ten produkt poleca w żywieniu najmłodszych. Badania przeprowadzono dwukrotnie, z rocznym odstępem. W obu przypadkach okazało się, że w wodzie Żywiec Zdrój jest więcej bakterii niż w tej z kranu. – Gdyby to była kranówa, sanepid odciąłby jej dopływ – uważa doktor Hałat, były główny inspektor sanitarny. Epidemiolog dodaje, że wodę z tak wielką ilością bakterii można podawać niemowlętom wyłącznie po przegotowaniu. Ale o tym na etykiecie butelki nie było i nadal nie ma słowa.

jakoś nie chce mi się w to wierzyć, choc jest to możliwe:tak:
tylko, ze sa 2 możliwości, albo sanepid dostawała w łapę albo pracują tam nie odpowiedzialni ludzie :wściekła/y:
wiem to, gdyż sama w tym pracowałam, prze jakiś czas i maiłam za zadanie monitorowanie jak również dopuszczanie wody ze stacji uzdatniania do produkcji
. zdążało się, ze rosło coś na świecówkach lub na osmozie, co było niewiarygodne, ale wtedy robiło się gruntowna dezynfekcję, że stawała produkcja, i nie ma to tamto:nerd::nerd:

a benzoesan nie jest bardziej rakotwórczy niż papierosy:tak::tak:
wszystkie dawki są przeliczone i dopuszczone do prod spożywczej
zresztą trzeba by nic nie jeść bo jest dosłownie we wszystkim:dry: chodzi żywnośc przetworzoną

prawda jest taka dotycząca owoców i warzyw że jeśli nie bylyby pryskane w dzisiejszych czasach to plantatorzy nie mieli by zadnych zysków ponieważ wszystko by bylo robaczywe.
przecież niepryskany pomidor zaraz ma grzyba,a po deszczu i tak gnije,albo ma zaraz pełno czarych kropek na skórce-wiem bo mieszkam 3km od słynnych Pudliszek,wiec u nas każdy ma pomidory....

Jezeli chodzi o wode to ja pije duzo niegazowanej wody, nawiecej przegotowanej jakos mi najbardziej smakuje. Od urodzenia podaje dziecku, gotowana wode z kranu. Co prawda przefiltrowana przez Brite bo inaczej bym czajnika nie doczysciła od kamienia. Po takiej niewielkiej filtracji jest ok.

reklama
Pumi a jak Mimi? Cos wiadomo z ta rehabilitacja czy jeszcze konsylium doktorkow sie zastanaia co i jak:baffled: dlugo to trwa cos, aby jak najszybciej zaczela a efekty pewnie beda wspaniale:tak::tak::tak:Ile Platynka wazy juz?

Do góry