reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

ooo, witaj Kasiu po długiej nieobecności!!
widzę że faktycznie forum zmienia się powoli w przechwalanki o dzieciach, co które potrafi (co nie jest złe ale też bez przesady w drugą strone), co które je itp... coraz częście sie kłócimy, wymądrzamy, a przecież mamy się wzajemnie wspierać i pomagać sobie... szczerze mówiąc mi też się odechciało nadrabiać wszystkie zaległości...

Strajmy sie odpowiadać że nie jeszcze na takie jedzenie zawczesnie lub że tak można.jA CHCIAŁAM SIE DOWIEDZIEC CZY MOŻNA CZY NIE A NIE SPEKULACJE JAKIEŚ.

reklama
jaka macie pogode .? powiedzcie mi ile wasze dzieci spia w ciagu dnia. .bo kamill wczesniej niespal wcale w dzien a teraz ma dwie drzemki po okolo 20 minut.

dobrze nutka, powiem tak - ja gołąbków ani mięska jeszcze nie daję, chociaż daję słoiczki typu krem warzywny z indykiem... u nas wygląda to tak: rano-cycek, drugie śniadanie - kaszka; potem cycuś, obiadek - zupka, albo od wczoraj próbuję ziemniaczka rozgniecionego pomieszany z odrobinką mleka modyfikowanego, podwieczorek - cycuś, wieczorem przed spaniem - mleko z buti modyfikowane; w nocy - cycek; w między czasie mala dużo pije wody Gerbera albo soczki, czasem daję deserki, ale niecodziennie bo by miała za dużo posiłków a ja jeszcze między sztucznymi daję jej cycka...

Kasiu, moja śpi TYLKO na spacerkach, w domu za chiny nie zaśnie :baffled: i to jakies 20min i koniec, zwiedzać chce

witam, moja w domu spi 2 razy po 50 minut a za to na spacerkach nie:baffled:
Dziuba a tej wody z gergera nie trzeba juz przegotowywac? bo jak nie to kupie dla malej dzisiaj
dzis jade z siostra na przymiarke sukni slubnej a moja prawdopodobnie ma przyjsc dzisiaj, zobaczymy jak nie to to niech ta baba sie wypcha, bede musiala szukac cos na miejscu

kamil mial taki tydzien ze niechcial wogole w wozku jechac plakal tak glosno ze cala dzielnica go slyszala , od przedwczoraj ma nowa spacerowke i w niej lubi jezdzic .no przynajmniej narazie ,niewiadomo co bedzie potem.
Dziuba a Ty dajesz soczki malej ? jesli tak to podgrzewasz je czy takie dajesz?
ok ja zmykam na spacer.odezwe sie przez poludnie lub wieczorkiem .milego dnia zycze.

Ostatnia edycja:
dziewczyny ja daję Gerbeka wodę taką po prostu do picia, nie gotuję, nie podgrzewam, a do mleka daję zwykłą z kranu przefiltrowana (my zawsze filtrujemy w specjalnym dzbanku Brity bo u nas woda koszmarna zakamieniona), soczki daję też Gerbera, nie podgrzewam, stoją w temp. pokojowej i takie daję, chyba że otwarte mają być długo to chowam do lodówki i przed podaniem podgrzewam do temp. pokojowej, ale nie chce żeby były zbyt ciepłe, bo te co są z jabłkami podgrzane są kwaśne jakieś bardziej i mojej nie smakują... :baffled:

hej.
Zosia śpi 3 razy w ciągu dnia około godzinki. czasem zdarzy sie ze ma 5-minutówki,a niekiedy spi 2 godzinki.

co do gołąbków-przecież kobiety karmiące nie mogą jeść takich potraw!!! a co dopiero dziecko 6 miesięczne:wściekła/y: szczerze mówiąć to niewiem dlaczego podałaś dziecku coś takiego,poniewaz to ciężkostrawne nawet dla dorosłych:no:

wiecie co mam znajomą której synek jest starszy od Zosi o 2 tygodnie i on juz je wszystko-nawet ogórkową zabielaną śmietaną i ziemniaki od obiadu ze sosem:baffled:

ale po forumowej rozmowie na temat mleka krowiego nie rozmawiam z nią na temat jedzenia i niech robi co chce,tylko dziecka szkoda:angry:

witajcie,
znowu musze doczytac
wczoraj tak mnie głowa rozbolałą, ze nawet buczenia kompa nie mogłam słuchac i boję się , ze dzisiaj będzie to samo, bo juz powoli czuje:no::no::no::no:

ale powiem tak mięsko można dawać po miesiącu od kiedy wprowadziło się jarzynki
my mięsko jemy ale nie codziennie, zresztą juz próbuje samemu gotować niż te kupowane, bo o wile lepszy jest smak zupek robionych w domu niż ze słoika, poważnie i są bardziej pachnące:tak:

Nutka a ja jem gołąbki, zupki kapustne, fasolę i groch, nawet bób jadłam i małemu nic nie jest, nawet rzadkiej kupki nie robił nie mówiąc już nic o bólu brzuszka, ale nie wszystkie dzieci takie są, wiem:tak::tak:
jedynie chyba przesadziłam z ogórkiem małosolnym:-(, bo korniszony wcinam i nic i myślałam, ze tu będzie to samo:dry:

a my cały czas na cycu, jedynie dostaje obiadki i czasami deserki, soczkó nie trawi, anie żadnych płynów, czasami się napije, jak go przegłodze, wystarcza mu cycuś

a no i jeszcze wczoraj podałam Kacperkowi 3 jeżynki, i troszkę go brzuszek bolał,:-:)-:)-( ale nie wiem czy to po jeżynkach, czy po tym jak w basenie pacnął głowa do wody i mógł się jej troszkę napic

u nas pogoda piękna:-D:-D:-D

A ja sie zastanawiam nad tym krzesełkiem............Capuccino mi sie podoba a K pomarańzowe
KRZESEŁKO DO KARMIENIA@BABY MIX@SUPER CENA@ (397946752) - Aukcje internetowe Allegro

Esti proponuję pójść do slpepu i pomacać;-):tak::-D:-D:-D:-D
bo ja zamówiłam, nie upewniwszy się wczesnej i przyszłą tandeta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, na szczęście odzyskałam całą kasę, włącznie z przesyłką:dry:
pisałam o tym, moze nie pamiętasz:tak:
i nie chce cie starszy ale jet do tego feralnego bardzo podobne,za to sprawiło mi sie to,
CONECO-KRZESELKO GALILEO+BUJAKI+ FAJNE DODATKI (403175103) - Aukcje internetowe Allegro

oczywiście nie namawiam,ale Helenka też kupiła dal Karolka i mówi, ze świetne:tak::tak::tak::tak:

a ja mogę poświadczyc, ze to żadna chińszczyzna( pod względem jakości), co prawda, prawie wszytko jest w chinach robione:tak::tak:
to tylko tak ode mnie a nie żadne nagabywanie:-D:-D:-D:-D

reklama
hej.
Zosia śpi 3 razy w ciągu dnia około godzinki. czasem zdarzy sie ze ma 5-minutówki,a niekiedy spi 2 godzinki.
ale ci zazdroszcze ,
Kacperek spi w ciągu dnia może ze 2 razy po 20 minut moze 30
no wczoraj tak się wyhasał w basenie, że spał dobra godzinę, ale to był wyjątek od reguły:-D:-D:-D
za to w nocy spi od 21 do 9 lub 11 rano:tak::-D:-D:-D:-D

Do góry