reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

dzięki dziewczyny staram się byc pełna optymizmu Jutro jadę się umówić na USG bo dziś mi powiedzieli.........koniec listopada:szok: musze iść bezpośrednio do lekarza albo iśc prywatnie

Aola- wspolczuje serdecznie bo sama to niedawno przechodzilam. Obdzwonilam caly Nowy Jork i terminy na tomografie glowy dawali bardzo odlegle. Dzieki takiej milej znajomej , ktora narobila harmideru, dostalysmy sie do szpitala i badanie zrobili w 3 dni.
Mimi tez miala ciekie odparzenie i pomogla nam masc na recepte- Nystatin. Moze macie tam w Polsce jakis odpowiednik?

Ja jak sie napije takiej smakowej wody to mnie boli żołądek, takze widac co to jest za syf.
Tym co sie opalaja na olej polecam podjechac na stacje benzynową i oblac sie z dystrybutora benzyną, podobno w 30 st upale w 10 min olaenizna jak sie masz. Normalnie Grill przy tym to pikus.
Ja sie nie moge doczekac jak ktos napisze, ze juz daje dziecku kiełbache, bo fajna bo ze wsi od rodziny, żurek bo takie naturalny z zakwasu, piwo bo niepasteryzowane, jajecznica smazona na maśle bo tez ze wsi wszystko - oczywiście uzywając argumentu ja jadłam, mąż jadł, siostra, brat ba nawet moj kot jadł i nic sie nie stało...............
Albi - dobrze ujete. Normlanie jak czytam posty co po niektorych mam to mi sie cisnienie podnosi. My delikatnie podchodzimy do spraw zywienia i ostroznie wprowadzamy pokarmy - w zyciu by mi do glowy nie przyszlo zeby dac dziecku golabka, przeciez i tak przechodzi smakiem gotowanej kapusty. Ze niby to takie fajne bo dziecku smakuje i takie pozywne:szok:???

forum naprawde sie zmienilo w troche zenujace, nie wiadomo czy smiac sie czy plakac:baffled:
Dlatego stracilam ochote na codzienne czytanie i udzielanie sie; dawny klimacik poszedl w las............ juz mnie nie wciaga jak kiedys to forum:no:

Ostatnia edycja:
reklama
jutro na obiad robie kotlety. Postanowilam usmazyc jednego schaboszczaka wiecej dla Mimi. Do tego podam kapuste z grochem a na wieczor zaserwuje jej kufel piwa bo to oczyszcza nerki i bedzie lepiej spac:tak: a co tam!!!!:-D niech poznaje nowe smaki i hartuje zoladek od malego:-p

jutro na obiad robie kotlety. Postanowilam usmazyc jednego schaboszczaka wiecej dla Mimi. Do tego podam kapuste z grochem a na wieczor zaserwuje jej kufel piwa bo to oczyszcza nerki i bedzie lepiej spac:tak: a co tam!!!!:-D niech poznaje nowe smaki i hartuje zoladek od malego:-p

Po pierwzsze nienapisał nikt na tym forum że daje kiełbase i bóg wie co jeszcze troszke macie za dużą wyobraznie.Aco do żywienia naszych pociech nikt swiadomie niezobi krzywdy dziecku,wiec darujcie sobie.O wodzie niewiedziałam że taka niedobra znam dziewczyny co od małego mleko robią dziecią na tej wodzie (zwykłej)jestem w szoku.Nocka mineła spokojnie mała spała całą noc.A forum jak to forum zapytałam was o opinie i dziekuje za nią(wszystkie tak robicie).A mi sie tu podoba.

Ostatnia edycja:
Zwykła woda mineralna żywiec jest bardzo dobra ale smakowa juz nie koniecznie. Nutka przeczytak dokładnie co napisałysmy.......... nitk nie napisał owszem o kiełbasie, żurku (chyba) i innych takich ale jak sie zaczyna podawac gołąbki to cikawa jestem kiedy bedzie kiełbacha. Gołąbek nie jest taki zły ale nie zaszkodzi zaczekac do tego 10 miesiaca przynajmniej, przeciez to juz tak niedługo.

Co racja to racja ale ja tylko odrobinke jej dałam,bo myslałam ze to z ryżem to wolno,a potem was. doczytałam(własnie poto jestem na tym forum żeby dowiadywac sie i niepopełniac błedów).Z pierwszym dzieckiem wiele niepamietam.Dzieki bardzo to zwykłą wode żywca moge dawać małej czy nie?

Ostatnia edycja:
Ja jak sie napije takiej smakowej wody to mnie boli żołądek, takze widac co to jest za syf.
Tym co sie opalaja na olej polecam podjechac na stacje benzynową i oblac sie z dystrybutora benzyną, podobno w 30 st upale w 10 min olaenizna jak sie masz. Normalnie Grill przy tym to pikus.
Ja sie nie moge doczekac jak ktos napisze, ze juz daje dziecku kiełbache, bo fajna bo ze wsi od rodziny, żurek bo takie naturalny z zakwasu, piwo bo niepasteryzowane, jajecznica smazona na maśle bo tez ze wsi wszystko - oczywiście uzywając argumentu ja jadłam, mąż jadł, siostra, brat ba nawet moj kot jadł i nic sie nie stało...............
he he Albi świetnie to ujęlas .ja juz cos takiego uslyszalam .moja sasiadka ma 8 tygodni starszego synka od kamilka (kamil ma 6 miesiecy i 4 dni) i dwa tygodnie temu weszlam tam rano na chwile .ona do mnie ze idzie zrobic malemu sniadanie. i spojrzalamco ona robi a ona jajecznice na oleju z kielbasa mu zrobila. i mowi do mnie ze na obiad dajemu kurczaka zeby gryzl .bo on musi grysc.

Ostatnia edycja:
Pumi czy zalapiemy sie z kamilkiem na schabowego ?:-D

Ostatnia edycja:
a tak wogole to witam ,bo nawet sie nieprzywitalam.
noc minela spokojnie za to pobudka byla efektowna. kamil tak zaczal plakac ze niewiedzialam w ktora strone mam biec . biedaczek cierpi STRASZNIE PRZEZ TE ZABKI . MA TAKIE ATAKI SILNEGO BOLU. teraz bawi sie w wozku a ja jem sniadanko i pisze do was . ide zaniedlugo na spacer bo dzis rowniez piekna pogoda . wieczorkiem powklejam pare zdjec.

Ostatnia edycja:
ooo, witaj Kasiu po długiej nieobecności!!
widzę że faktycznie forum zmienia się powoli w przechwalanki o dzieciach, co które potrafi (co nie jest złe ale też bez przesady w drugą strone), co które je itp... coraz częście sie kłócimy, wymądrzamy, a przecież mamy się wzajemnie wspierać i pomagać sobie... szczerze mówiąc mi też się odechciało nadrabiać wszystkie zaległości...

reklama
Co to to nie jak tak można(troche zdrowego rozsądku )Gotoane miesko z kurczaczka to od czasu czasu małej daje(zmiksowane oczywiscie)Ja WIEM ŻE CZYM SKORUPKA ZA MŁODU NASIĄKNIE TYM NA STAROŚĆ TRĄCI,dotyczy sie także nawyków żywienia.Ide na spacerek.

Do góry