reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Jagna moja znojoma ma matke chora na altzaimera:no:tragedia, ale do smiechu jest to,ze znalzla u niej w domu 6 pustych butelek po wodzie, babcia sie upija i nie pamieta, ze pila:szok::szok::szok::szok::szok:wiec teraz jest jeszcze alkoholiczka, bo kradnie wszedzie alkohol a jak dorwie butle to do dna i jest pijana w trupa:-p
wiec nie moga miec alkoholu w domu a cwana mamuska chodzi po kolezankach i odnajduja ja (bo juz nie trafia do domu), kompletnie pijana:no::szok::baffled:raz nawet z wytrzezwialki ja odbierali:sorry2:

A najlepsze, ze zona mojego wujka tez na to samo cierpi albo na miazdzyce niewiadomo i co najgorsze jest dentystka w wiezieniu tylko wyrywa):shocked2:
nie wiem jak to robi, bo ona nic nie kuma i wlsnych dzieci nie rozpoznaje...a zeby wyrywa:no::szok::szok::szok::-D:-D:-Dporazka jakas!

reklama
Jagna moja znojoma ma matke chora na altzaimera:no:tragedia, ale do smiechu jest to,ze znalzla u niej w domu 6 pustych butelek po wodzie, babcia sie upija i nie pamieta, ze pila:szok::szok::szok::szok::szok:wiec teraz jest jeszcze alkoholiczka, bo kradnie wszedzie alkohol a jak dorwie butle to do dna i jest pijana w trupa:-p
wiec nie moga miec alkoholu w domu a cwana mamuska chodzi po kolezankach i odnajduja ja (bo juz nie trafia do domu), kompletnie pijana:no::szok::baffled:raz nawet z wytrzezwialki ja odbierali:sorry2:

A najlepsze, ze zona mojego wujka tez na to samo cierpi albo na miazdzyce niewiadomo i co najgorsze jest dentystka w wiezieniu tylko wyrywa):shocked2:
nie wiem jak to robi, bo ona nic nie kuma i wlsnych dzieci nie rozpoznaje...a zeby wyrywa:no::szok::szok::szok::-D:-D:-Dporazka jakas!
Lekarze mówią, że osoby chore na alzhaimera, pamiętają swoją młodość i rzeczy których się wyuczyły i często powtarzają. Tylko to wyuczenie nie tyczy się chyba mojej babci, bo ona nie pamięta jak się myje a co dopiero załatwia.

Moja babcia tez cierpiala na alzhaimera.Moja mama kazala sobie przysiadz,ze jak zachoruje to pojade z nia do Holandii bo chce sie podjac eutanazji...Ja pierdziele...nawet nie chce o tym myslec.Babcia pamietala wojne,niemcow,jakies wesela kolezanek swoich i takie rzeczy....A wlasnych dzieci nie.Nie wiedziala tez jak sie je,myje czy zalatwia-tak jak piszesz.Straszna choroba...

Moja babcia tez cierpiala na alzhaimera.Moja mama kazala sobie przysiadz,ze jak zachoruje to pojade z nia do Holandii bo chce sie podjac eutanazji...Ja pierdziele...nawet nie chce o tym myslec.Babcia pamietala wojne,niemcow,jakies wesela kolezanek swoich i takie rzeczy....A wlasnych dzieci nie.Nie wiedziala tez jak sie je,myje czy zalatwia-tak jak piszesz.Straszna choroba...
Wydaje mi się, że Twoja mama miała racje, poco komu takie życie, tylko człowiek się męczy i inni też przyokazji. Jutro dowiemy się czy mają wolne miejsce w takim ładnym domu opieki, niedaleko nas. Przy małym dziecku taka osoba to porażka, nie będziemy chodzić na około jej byle tylko małej nie zrobiła krzywdy. Najgorsza jest ta agresja do otoczenia my chcemy dobrze a ona nas wyzywa i bije, dzisiaj jej odałam, nie mocno, broń Boże, ale niech wie że to boli i bić się nie dam. Lekarze i pielęgniarki z oddziału kazały tak robić, mówili żeby pokazać kto rządzi w domu, ale ja mam teraz wyżuty sumienia.

my juz po zakupach :)
prawda alzheimer straszna choroba:-( moj dziadziuś choruje, ale na razie nie jest "az tak" zle jak piszecie, przynajmniej pamieta, ze musi pojsc do toalety, ale czasem zapomina wiec pampersy musi nosic. babci- swojej zony- nie poznaje, mowi, ze wyjechala do warszawy a jemu jakas babe na zastepstwo wynajela, ale czasem ma przeblyski, ze rospoznaje:tak: myli mu sie noc z dniem. nie wiem jak bedzie jak my przyjedziemy........

my juz po zakupach :)
prawda alzheimer straszna choroba:-( moj dziadziuś choruje, ale na razie nie jest "az tak" zle jak piszecie, przynajmniej pamieta, ze musi pojsc do toalety, ale czasem zapomina wiec pampersy musi nosic. babci- swojej zony- nie poznaje, mowi, ze wyjechala do warszawy a jemu jakas babe na zastepstwo wynajela, ale czasem ma przeblyski, ze rospoznaje:tak: myli mu sie noc z dniem. nie wiem jak bedzie jak my przyjedziemy........
Może jak bierze leki to tak źle nie będzie.
Zmieńmy temat.
Co nakupowałaś, chwal się!!!

masakryczna choroba, zabiera calkowicie godnosc:no:chlowiek przestaje byc czlowiekiem, najgorzej ,ze czasami chore osoby potrafia i 20lat zyc z tym, wykonczyc przy okazji cala rodzine a serce sie kraje patrzac na taki dramat:-(i co to za zycie???
tez bym sobie zazyczyla "zloty strzal":confused::nerd::nerd::nerd:po cholere sie meczyc:baffled:

Jestem doczytałam was ,ja wziełam sie za robote i pomyłam okna i posprzątałam w pokojach.Amelka usypia sama może uśnie,a Wika spi.Dziewczyny dzisiaj jak sprzątałam to pozazdrosciłam mamą które mieszkają jeszcze z kims z rodzimy(tesciową,swoją mamą).Chodzi mi o to że jak jest cos do pracy to sie zajmną dzieckiem,

reklama
jagna dzieki za podpowiedz, wikus mial krew pobierana na morfologie z rozmazem podczytalam was poniekad ale nie pamietam co mialam napisal...

buciki maluskie piekniusie- czasem zaluje ze nie mam corci :-)

ja nie mam nikogo w rodzinie chorego na altzhajmera ale to chyba dobrze no nie ??!!

co do pomidorka to od kiedy wogole sie go podaje bo zupka pomidorowa jest juz od 6 miesiaca z boboVity???

a to kilka fotek naszych kolorowych... Wujek wiktorka dostal meeega duze auto na sterowanie od rodzicow i wikus tez na nim jezdzil dzisiaj strasznie go to bawilo.

Do góry