reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Na kolki podobno dobrze jest nosić maliznę w chuście, nie na rękach nawet tylko właśnie w chuście, bo inaczej się ciężar rozkłada. Tobi nie miał kolek jeśli nic dzikiego nie zjadłam, ale chustę polecam.
Słuchajcie, czy wy podajecie maluchom jogurt? Podobno teraz daje się juz po 6 miesiącu, a ja dostałam w multibabykinie i nie wiem, co zrobić. To taki specjalny od nestle. Najwyżej zjem sama, dobry jest.

pandorax ja słyszałam ze od 10 miesiąca można jogurty zacząć wprowadzać:baffled:
ja juz nie ryzykuje z produktami mlecznymi bo mała ma uczulenie nawet jak wypije zwykle modyfikowane mleczko i musi pić hypoalergiczne,to świństwo jest niedobre i gorzkie i jej nie smakuje,ale musi.

a co jest napisane na opakowaniu?
po którym miesiącu?
bo wiesz niektóre mają naprawde śladowe ilości mleka w sobie i to są takie że chyba więcej owoców w nich jest..
tak mi sie wydaje:confused:

czytam i czytam w wy dopisujecie i dopisujecie i jak się biorę za odpisywanie to znowu coś nowego albo muszę odejść od kompa a po powrocie z 5stron do nadrobienia LITOŚCI;-):-)

Pandi ja z jogurtami bym się wstrzymała do conajmniej 10msc Tam jest krowie mleko?jeśłi tak to nawet do 12msc

kiedyś czytałam ze na kolki podaję się os espumisanu,esputikon,infacol,debridat(ten na recepte)-w tej kolejności od najsłabszego do najmocniejszego

u nas brzydkiej skóry ciąg dalszy...byłam u dermatologa mała dostała maści robione Smaruje ją dopiero 2dni i średnio widać różnice ale nie ma nowych a to już sukces (wywaliło ją na całym ciele) To jakaś alergia tylko nie wiem na co Może cielecinka w zupkach moze seler może.............wszystko odstawiam i od nowa wprowadzam....ehhhhhhhhhhh

Ja tutaj malemu kupuje jogurt bananowy z Hippa od 4 m-ca i on sie zajada jak dziki. Tyle ze tutaj sie zupelnie inaczej dzieci karmi niz w Polsce. Uwierzcie mi ze co kraj to inna teoria.
Wszystkiego naj dla Zuzi na 7 miesiecy!!!!

Nam na kolki pomogla Gripe water,a gdy maly mial ataki placzu i prezenia wtedy szla w ruch suszarka do wlosow i uspokajal sie od razu:-)

reklama
Do góry