reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Masiek moja ginka tak mowiła, ze jak mdłosci i wymioty to dziewczynka ale ja miałam i to jakie! i co?? Dawcio :-). a podbno sie mdłości zaczynają od 7-8 tyg a ty juz masz, im szybciej sie zaczną tym szybciej przejda. Buziak kochana i wypoczywaj, dmuchaj, huhaj na Siebie.

reklama
Dzisiaj. Nie za fajnie. W. poszedł z Leonkiem na spacer a ja wolałam zostać w domu w okolicy kibelka. Pocieszam się, że ponoć większe mdłości są na dziewczynkę. Więc pocierpię byle była Matylda;-):-)

ja w drugiej ciąży tez mocno ściskałam kibelek przez 4msc I też sobie powtarzałam to co ty:-) u mnie się sprawdziło więc trzymam kciuki żeby u ciebie też

Pandi a mały jest tylko na piersi?

hejo
wróciłam ze spacerku i gotuje zupkę brokułowa a Kacperek spi przed obiadkiem:tak::tak:
wstawię trochę prywaty bo dawno mnie nie było, może o nas zapomnieli:confused::-D
0- fotka z ostatniego grilla. tak mnie zaskoczyli znajomi, ze nie zdążyłam bikini zdjąc
1-wczoraj z mamunią:-D
2 i 3 -na rehabilitacji
4 z koleżanka Martą z grilla, mała ma 12 miesięcy i 1 ząb a Kacperek 6 miesięcy i 2 ząbale hihihih( nie to , ze się chwalę:sorry2: ale tak mnie cieszą te jego ząbki:tak::tak::tak:)
a dzisiaj ugryzł mnie dosłownie w nos oj jak bolało a mały gad maił uciechę

Załączniki

• 0.JPG
    0.JPG
    253,5 KB · Wyświetleń: 39
  • 1.JPG
    1.JPG
    654,8 KB · Wyświetleń: 38
  • 2.JPG
    2.JPG
    337,1 KB · Wyświetleń: 36
  • 3.JPG
    3.JPG
    364,9 KB · Wyświetleń: 33
  • 4.JPG
    4.JPG
    552,8 KB · Wyświetleń: 31
wszytskim pol roczniakowym ma;luszkom zyczymy z Bubusiem duzo usmiechu i radosci z poznawania swiata!!!:-)
MASIEK kup sobie wit Prenatal complex z imbirem -p mdloscia;-)a do tego kilka lekow homeopatycznych w granulkach cena k 8zl....
dopasuj prosze swoje objawy do leku mzesz stosowac 1 lub kilka naprzemiennie:
SEPIA 9CH (5granulek 2 x dziennie rano i wieczorem)-jesli masz wymioty na widok jedzenia lub pod jego wplywem ,po posilku apetyt na kwasne pokarmy uczucie pustki w zoladku
IGANTIA9CH (5 gran. 2x dziennie rano i wieczorem przed snem)-nudnosci ktore ulegaja poprawie pod wplywem jedzenia ,pacjentka nadwrazliwa, ze sklonnoscia do niepokoju niepokoju
IPECA 9 CH (5gran w rytmie wystepujacych nudnosci)-wymioty sluzowa trescia ktore nie przynosza poprawy nudnosci ,slinotok brak pragnienia

Mili dla Natki na zobakowanie :
CHAMOMILLA 15CH -5 granulek co pol godz w miare poprawy rzadziej-dziecko pobudzona kaprysne
BORAX- 5 granulek 3-4x dziennie-zapalenie dziasel lub zapalenie jamy sutnej z wystapienie aft
PHYTOLACCA 5CH-bol dziasel ustepujacy po ich zacisnieciu
MERCURIUS SOLUBILIS 9CH-slinotok jezyk obrzmialy silne pragnienie

zdjecia sliczne maluszkow - uwielbiam je ogladac!!
MAsiek 3mam kciuki za corcie -ja tez chce miec 2 dziecko corcie!!;-)ciesze sie ze z LEosiem coraz lepiej!
KAsiu mam nadzieje ze operacja mezula bedzie bez problemow i ze szybko dojdzie do siebie!:tak:
Pumi ciesze sie ze Domi ma fachowa opieke oby tylko dobra i skuteczna diagnoze wybrali:tak:
aha ja osobiscie dalam wczoraj 1 raz kubie 10granulek CHAMOMILLA vulgaris 15CH do mleczka na noc tylko rozpuscilam je w kieliszku w malej ilosci wody....efekt super kubus zasnal bez problemu i nie plakal przez sen jak ostatnio:sorry2:o czopikach VIBURCOL chyba pamietacie tez skuteczne
chcialam jeszcze zwrocic uwage ze bobodent zawiera wieksze stezenie extr . z ziol i lidokaine-subst .znieczulajaca niz dentinox gel czy orjagel a kosztuje ok 12 zl a nie jak tamte ponad 20......:sorry:

wiecej nie pamietam......co chaialm napisac zreszta powoli uciekam do pracy buziaki kochane!!!:-):cool2:

ciag dalszy fotek
:-))
5-brylant od mężaula:tak::tak::tak::-)
13-pierwszy ząb :-D
7-dwa zęby

9- z babcią w moje imieiny

Załączniki

• 5.JPG
    5.JPG
    271,9 KB · Wyświetleń: 37
  • 7.JPG
    7.JPG
    276 KB · Wyświetleń: 41
  • 9.JPG
    9.JPG
    555,5 KB · Wyświetleń: 34
  • 13.JPG
    13.JPG
    413,5 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
wszytskim pol roczniakowym ma;luszkom zyczymy z Bubusiem duzo usmiechu i radosci z poznawania swiata!!!:-)
MASIEK kup sobie wit Prenatal complex z imbirem -p mdloscia;-)a do tego kilka lekow homeopatycznych w granulkach cena k 8zl....
dopasuj prosze swoje objawy do leku mzesz stosowac 1 lub kilka naprzemiennie:
SEPIA 9CH (5granulek 2 x dziennie rano i wieczorem)-jesli masz wymioty na widok jedzenia lub pod jego wplywem ,po posilku apetyt na kwasne pokarmy uczucie pustki w zoladku
IGANTIA9CH (5 gran. 2x dziennie rano i wieczorem przed snem)-nudnosci ktore ulegaja poprawie pod wplywem jedzenia ,pacjentka nadwrazliwa, ze sklonnoscia do niepokoju niepokoju
IPECA 9 CH (5gran w rytmie wystepujacych nudnosci)-wymioty sluzowa trescia ktore nie przynosza poprawy nudnosci ,slinotok brak pragnienia

Mili dla Natki na zobakowanie :
CHAMOMILLA 15CH -5 granulek co pol godz w miare poprawy rzadziej-dziecko pobudzona kaprysne
BORAX- 5 granulek 3-4x dziennie-zapalenie dziasel lub zapalenie jamy sutnej z wystapienie aft
PHYTOLACCA 5CH-bol dziasel ustepujacy po ich zacisnieciu
MERCURIUS SOLUBILIS 9CH-slinotok jezyk obrzmialy silne pragnienie

zdjecia sliczne maluszkow - uwielbiam je ogladac!!
MAsiek 3mam kciuki za corcie -ja tez chce miec 2 dziecko corcie!!;-)ciesze sie ze z LEosiem coraz lepiej!
KAsiu mam nadzieje ze operacja mezula bedzie bez problemow i ze szybko dojdzie do siebie!:tak:
Pumi ciesze sie ze Domi ma fachowa opieke oby tylko dobra i skuteczna diagnoze wybrali:tak:
aha ja osobiscie dalam wczoraj 1 raz kubie 10granulek CHAMOMILLA vulgaris 15CH do mleczka na noc tylko rozpuscilam je w kieliszku w malej ilosci wody....efekt super kubus zasnal bez problemu i nie plakal przez sen jak ostatnio:sorry2:o czopikach VIBURCOL chyba pamietacie tez skuteczne
chcialam jeszcze zwrocic uwage ze bobodent zawiera wieksze stezenie extr . z ziol i lidokaine-subst .znieczulajaca niz dentinox gel czy orjagel a kosztuje ok 12 zl a nie jak tamte ponad 20......:sorry:

wiecej nie pamietam......co chaialm napisac zreszta powoli uciekam do pracy buziaki kochane!!!:-):cool2:
Bobodent jest super, ale rozdrażnienie po nim nie mija. Wypróbuje te granulki CHAMOMILLA, co polecasz, może pomogą. Bo z Celinką nie da się wytrzymać, przez ząbki, jest marudna i tylko noszenie ją uspakaja, na dodatek tylko ja mogę ją nosić. Mój kręgosłup woła o ratunek, a myślałam że odpocznę na urlopie.

reklama
wszystkiego naj dla MARTYNKI KACPERKA I WIKTORKA
moja kuzynka leczyla core lekami homeopatycznymi z alergi byla zachwycona bo dawaly efekty teraz okazalo sie ze ma zjechana trzustke i cukrzyce 400 cukru dziewczynka 12 lat do konca zycia 3 razy dziennie insulina wiec nie warto chyba wiezyc w cuda homeopatii takie jest moje zdanie

Do góry