reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Masiek moja ginka tak mowiła, ze jak mdłosci i wymioty to dziewczynka ale ja miałam i to jakie! i co?? Dawcio :-). a podbno sie mdłości zaczynają od 7-8 tyg a ty juz masz, im szybciej sie zaczną tym szybciej przejda. Buziak kochana i wypoczywaj, dmuchaj, huhaj na Siebie.

reklama
Dzisiaj. Nie za fajnie. W. poszedł z Leonkiem na spacer a ja wolałam zostać w domu w okolicy kibelka. Pocieszam się, że ponoć większe mdłości są na dziewczynkę. Więc pocierpię byle była Matylda;-):-)

ja w drugiej ciąży tez mocno ściskałam kibelek przez 4msc I też sobie powtarzałam to co ty:-) u mnie się sprawdziło więc trzymam kciuki żeby u ciebie też

Pandi a mały jest tylko na piersi?

hejo
wróciłam ze spacerku i gotuje zupkę brokułowa a Kacperek spi przed obiadkiem:tak::tak:
wstawię trochę prywaty bo dawno mnie nie było, może o nas zapomnieli:confused::-D
0- fotka z ostatniego grilla. tak mnie zaskoczyli znajomi, ze nie zdążyłam bikini zdjąc
1-wczoraj z mamunią:-D
2 i 3 -na rehabilitacji
4 z koleżanka Martą z grilla, mała ma 12 miesięcy i 1 ząb a Kacperek 6 miesięcy i 2 ząbale hihihih( nie to , ze się chwalę:sorry2: ale tak mnie cieszą te jego ząbki:tak::tak::tak:)
a dzisiaj ugryzł mnie dosłownie w nos oj jak bolało a mały gad maił uciechę

Załączniki

• 0.JPG
    0.JPG
    253,5 KB · Wyświetleń: 35
  • 1.JPG
    1.JPG
    654,8 KB · Wyświetleń: 34
  • 2.JPG
    2.JPG
    337,1 KB · Wyświetleń: 31
  • 3.JPG
    3.JPG
    364,9 KB · Wyświetleń: 29
  • 4.JPG
    4.JPG
    552,8 KB · Wyświetleń: 27
wszytskim pol roczniakowym ma;luszkom zyczymy z Bubusiem duzo usmiechu i radosci z poznawania swiata!!!:-)
MASIEK kup sobie wit Prenatal complex z imbirem -p mdloscia;-)a do tego kilka lekow homeopatycznych w granulkach cena k 8zl....
dopasuj prosze swoje objawy do leku mzesz stosowac 1 lub kilka naprzemiennie:
SEPIA 9CH (5granulek 2 x dziennie rano i wieczorem)-jesli masz wymioty na widok jedzenia lub pod jego wplywem ,po posilku apetyt na kwasne pokarmy uczucie pustki w zoladku
IGANTIA9CH (5 gran. 2x dziennie rano i wieczorem przed snem)-nudnosci ktore ulegaja poprawie pod wplywem jedzenia ,pacjentka nadwrazliwa, ze sklonnoscia do niepokoju niepokoju
IPECA 9 CH (5gran w rytmie wystepujacych nudnosci)-wymioty sluzowa trescia ktore nie przynosza poprawy nudnosci ,slinotok brak pragnienia

Mili dla Natki na zobakowanie :
CHAMOMILLA 15CH -5 granulek co pol godz w miare poprawy rzadziej-dziecko pobudzona kaprysne
BORAX- 5 granulek 3-4x dziennie-zapalenie dziasel lub zapalenie jamy sutnej z wystapienie aft
PHYTOLACCA 5CH-bol dziasel ustepujacy po ich zacisnieciu
MERCURIUS SOLUBILIS 9CH-slinotok jezyk obrzmialy silne pragnienie

zdjecia sliczne maluszkow - uwielbiam je ogladac!!
MAsiek 3mam kciuki za corcie -ja tez chce miec 2 dziecko corcie!!;-)ciesze sie ze z LEosiem coraz lepiej!
KAsiu mam nadzieje ze operacja mezula bedzie bez problemow i ze szybko dojdzie do siebie!:tak:
Pumi ciesze sie ze Domi ma fachowa opieke oby tylko dobra i skuteczna diagnoze wybrali:tak:
aha ja osobiscie dalam wczoraj 1 raz kubie 10granulek CHAMOMILLA vulgaris 15CH do mleczka na noc tylko rozpuscilam je w kieliszku w malej ilosci wody....efekt super kubus zasnal bez problemu i nie plakal przez sen jak ostatnio:sorry2:o czopikach VIBURCOL chyba pamietacie tez skuteczne
chcialam jeszcze zwrocic uwage ze bobodent zawiera wieksze stezenie extr . z ziol i lidokaine-subst .znieczulajaca niz dentinox gel czy orjagel a kosztuje ok 12 zl a nie jak tamte ponad 20......:sorry:

wiecej nie pamietam......co chaialm napisac zreszta powoli uciekam do pracy buziaki kochane!!!:-):cool2:

ciag dalszy fotek
:-))
5-brylant od mężaula:tak::tak::tak::-)
13-pierwszy ząb :-D
7-dwa zęby

9- z babcią w moje imieiny

Załączniki

• 5.JPG
    5.JPG
    271,9 KB · Wyświetleń: 32
  • 7.JPG
    7.JPG
    276 KB · Wyświetleń: 37
  • 9.JPG
    9.JPG
    555,5 KB · Wyświetleń: 31
  • 13.JPG
    13.JPG
    413,5 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
wszytskim pol roczniakowym ma;luszkom zyczymy z Bubusiem duzo usmiechu i radosci z poznawania swiata!!!:-)
MASIEK kup sobie wit Prenatal complex z imbirem -p mdloscia;-)a do tego kilka lekow homeopatycznych w granulkach cena k 8zl....
dopasuj prosze swoje objawy do leku mzesz stosowac 1 lub kilka naprzemiennie:
SEPIA 9CH (5granulek 2 x dziennie rano i wieczorem)-jesli masz wymioty na widok jedzenia lub pod jego wplywem ,po posilku apetyt na kwasne pokarmy uczucie pustki w zoladku
IGANTIA9CH (5 gran. 2x dziennie rano i wieczorem przed snem)-nudnosci ktore ulegaja poprawie pod wplywem jedzenia ,pacjentka nadwrazliwa, ze sklonnoscia do niepokoju niepokoju
IPECA 9 CH (5gran w rytmie wystepujacych nudnosci)-wymioty sluzowa trescia ktore nie przynosza poprawy nudnosci ,slinotok brak pragnienia

Mili dla Natki na zobakowanie :
CHAMOMILLA 15CH -5 granulek co pol godz w miare poprawy rzadziej-dziecko pobudzona kaprysne
BORAX- 5 granulek 3-4x dziennie-zapalenie dziasel lub zapalenie jamy sutnej z wystapienie aft
PHYTOLACCA 5CH-bol dziasel ustepujacy po ich zacisnieciu
MERCURIUS SOLUBILIS 9CH-slinotok jezyk obrzmialy silne pragnienie

zdjecia sliczne maluszkow - uwielbiam je ogladac!!
MAsiek 3mam kciuki za corcie -ja tez chce miec 2 dziecko corcie!!;-)ciesze sie ze z LEosiem coraz lepiej!
KAsiu mam nadzieje ze operacja mezula bedzie bez problemow i ze szybko dojdzie do siebie!:tak:
Pumi ciesze sie ze Domi ma fachowa opieke oby tylko dobra i skuteczna diagnoze wybrali:tak:
aha ja osobiscie dalam wczoraj 1 raz kubie 10granulek CHAMOMILLA vulgaris 15CH do mleczka na noc tylko rozpuscilam je w kieliszku w malej ilosci wody....efekt super kubus zasnal bez problemu i nie plakal przez sen jak ostatnio:sorry2:o czopikach VIBURCOL chyba pamietacie tez skuteczne
chcialam jeszcze zwrocic uwage ze bobodent zawiera wieksze stezenie extr . z ziol i lidokaine-subst .znieczulajaca niz dentinox gel czy orjagel a kosztuje ok 12 zl a nie jak tamte ponad 20......:sorry:

wiecej nie pamietam......co chaialm napisac zreszta powoli uciekam do pracy buziaki kochane!!!:-):cool2:
Bobodent jest super, ale rozdrażnienie po nim nie mija. Wypróbuje te granulki CHAMOMILLA, co polecasz, może pomogą. Bo z Celinką nie da się wytrzymać, przez ząbki, jest marudna i tylko noszenie ją uspakaja, na dodatek tylko ja mogę ją nosić. Mój kręgosłup woła o ratunek, a myślałam że odpocznę na urlopie.

reklama
wszystkiego naj dla MARTYNKI KACPERKA I WIKTORKA
moja kuzynka leczyla core lekami homeopatycznymi z alergi byla zachwycona bo dawaly efekty teraz okazalo sie ze ma zjechana trzustke i cukrzyce 400 cukru dziewczynka 12 lat do konca zycia 3 razy dziennie insulina wiec nie warto chyba wiezyc w cuda homeopatii takie jest moje zdanie

Do góry