reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Albi-Miki ma 2 ząbki,dolne jedynki.Pumi-ja okresu też nie dostałam jeszcze po porodzie.U nas ok.Byłam wczoraj na zakupach w Real i kupiłam Mikiemu mleko Hipp probiotyczne,łyżeczkę z widelczykiem,małą łyżeczkę do karmienia,duży śliniak ochronny do karmienia,butelkę z dziurką do rączki.Właśnie mały przebudził się-idziemy zaraz po książki dla rodzeństwa.

reklama
dzięki za komplementy na temat zdjęć - miło:-D
aOla, dajemy gluten w postaci kaszy manny, pół łyżeczki do posiłku.
jagna, Tobi skończy pół roczku 12go, czyli jutro, ale dzięki za życzenia. Celinka "usiadła" czy "siedziała" sama?
agnie, czapeczkę kupiłam u nas na rynku, miała jeszcze podszewkę ale wycięłam. Jak Ci nadal potrzebna, to popatrzę czy są i Ci prześlę, kosztowała grosze, tylko napisz czy chcesz i jaki rozmiar.
pumi, my tez zaczęliśmy od warzyw bo Tobi jest duży a kaszki i kleiki zapychają, obciążają brzuszek i są dobre, jeśli dziecko mało przybiera, ale Domi chyba w sam raz, prawda? to zostań przy warzywkach, potem soczki owocowe i owoce.
Mój Mążuś jest Kaszub z półwyspu - z Chałup:cool2:

dzien dobry :)
najlepsze życzonka dla wszystkich solenizantów, dużo zdróweczka :-)
jeju moja nicolka tez od kilku dni budzi sie w nocy tak ok 2:30 i nie chce pozniej zasnac i kweczy i placze i musze ja na rekach kolysac lub trzymac przynajmniej bo inaczej nie zasnie:wściekła/y:a jak juz zasnie to jak tylko do lozeczka ja przekladam to sie budzi od razu i placze znow, a jak klade obok siebiie to sie obraca na boczek do mnie i sie tuli i dopiero wtedy spi:sorry2:hmmm...
helenko imieeniny nikoli sa albo 1 listopada na pamiatke św.nikoli albo 6 grudnia, bo nikola to zenski odpowiednik imienia mikołaj- Mikołajka hihi:-)

Moj maly jak stęka w nocy to włączam na 10 minut suszarke do wlosow i zasypia kamiennym snem:-D.Juz takie to moje dziecko:-). Dzis zamowilam bilety do Polski,mam nadzieje ze mlodemu lepiej spodoba sie podroz samolotem niz promem:tak:

aOla zgadzam sie, najpierw owoce potem soki:tak:
A my z glutenem w przypadku Olisia mamy poczekać jeszcze miesiąc
Ale jest taka kaszka & zbóż z Bobovity, może ją wypróbuj.Daje sie glutenu 2, 3 g na 100ml mleka

U nas upał wiec w domu siedzimy.byliśmy z rana an spacerku a teraz mały śpi od 30 minut..........ciekaw ile jeszcze pośpi?:confused:

dawno nicolki nie pokazywalam to nadrobie :)
taki komplecik nicolka dostała od takiej jednej pani :)

Załączniki

• nicolka lipiec'08-III 030.JPG
    nicolka lipiec'08-III 030.JPG
    585,2 KB · Wyświetleń: 43
  • nicolka lipiec'08-III 024.JPG
    nicolka lipiec'08-III 024.JPG
    92,2 KB · Wyświetleń: 36
  • nicolka lipiec'08-III 023.JPG
    nicolka lipiec'08-III 023.JPG
    162,5 KB · Wyświetleń: 32
  • nicolka lipiec'08-III 018.JPG
    nicolka lipiec'08-III 018.JPG