reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Czesc kochane.
Najpierw nasze 6 miesieczniaki i wszystkiego najlepszego z okazji półrocznicy. Całuski w stópki smierdziuszki do cioci, dla Dusi całus i przytulas od Dawcia a dla chłopaków piątusia.
Pandi zdjęcia przecudowne, bardzo mi sie podobały. Zazdroszcze ja chyba nie pojade w tym roku nad morze, nie pamietam kiedy latem tam nie byłam, ale cóz..bywa
Pumi ty sie nie przejmuj, ze nie masz @ bo przecież jak dobrze pamietam to ciagle karmisz cycem Platynke. Ty masz czas do 10 miesiąca, chociaz i to nie jest regua nawet jak bierzez prochy anty.
Esti super, ze olis dzielnie zniosł zastrzyki, my za miesiac na pierwsze pneumo i we wrzesniu ost dawka i do lutego - marca spokoj.
Tak apropos szczepien, ost jak bylismy to pani dr nam polecałą Sepsa meningokoki, jedna dawka po pierwszym roku i wowczas działa do 15 roku - chyba nad tym pomysle.
Agnie skład sie liczy a nie z czego jest. Moze jedno ma wiecej czegos tam. Zreszta tak naprawde zarełko 4-6 nie rózni sie od siebie niczym jedynie, niektore firmy dla 6 miesieczniaków pakuje wieksze kawałki a nie papka.
Chyba chciałam cos jeszcze napisac ale mi wyleciało z głowy no coz moze nastepnym razem.

reklama
pandi, Skąd dorwałaś tą czapeczkę Tobiego? :-) Szukam właśnie coś takiego i nie mogę znaleźć :/

Moja Duśka padła przed 20, musiałam ją obudzić o 22 na przewijanie i karmienie - bo z kąpania i tak nici, a teraz śpi dalej :-D Ciekawe, jak dziś długo... Pewnie zmęczyła się gadaniem, bidulka, dzisiaj przeszła samą siebie w tej materii. :-)

Dawid, Dusia i Dusia, Kubusie x 2, Miki,Oliś, Martynka, Wiki, Dominisia, Tobi - te maluszki nie mają ząbków. kogos pominełam??
Aga, Pandi ma racje co do ząbków a ja ci mowiłam w 90% dzieciom moich kolezanek wychodziły zabki w 9 miesiacu ale zaraz jeden po 2.

Dawid, Dusia i Dusia, Kubusie x 2, Miki,Oliś, Martynka, Wiki, Dominisia, Tobi - te maluszki nie mają ząbków. kogos pominełam??
Aga, Pandi ma racje co do ząbków a ja ci mowiłam w 90% dzieciom moich kolezanek wychodziły zabki w 9 miesiacu ale zaraz jeden po 2.
moja nie ma ale się tym wcale nie przejmuję Synkowi wyszły jak miał 8msc-dwa na raz

a Martynka nie ma zabkow? mi sie ywdawalo ze cos sie tam przebilo????
Domini nie ma ale chyba ida bo ma wszelkie objawy temu towarzyszace- ciekawe jak dlugo :-D
Dostalam ochrzan dzis wiec pytam was- weteranki karmienia: od czego zaczac wprowadzanie pokarmow? ja dalam mafefke, potem jablko, i po przerwie slodki ziemniak. trwalo to 1,5 tyg wszystko. Dzis mi sie oberwalo , ze najpierw wprowadza sie kaszki i kleiki. Pogubilam sie bo znowu slyszalam ze dzieci na cycku nie musza od tego zaczynac.
Probowalalm jej dac kaszke ryzowa na wodzie ( bo nie odciagam mleka) i na mleku modyfikowanym ale pluje

a wogole to mam wrazenie ze po tych sloiczkach nie moze zrobic kupki. Tak ajby sie prezyla i robila czerwona . W sumie 2 na dzien byly ale wydaje mi sie ze okupione meczarnia. Moze powinnam jeszcze poczekac miesiac z tymi sloiczkami?
A po wizycie komisji Mimi bedzie zarekomendowana do 3 rehabilitanotw: od zywienia- bedzie uczona pic z butelki i jesc lyzeczka, reh od miesni bo ma slabe napiecie, i reh koordynacja wzrokowo- ruchowa- bo przez oczka nie umie wielu rzeczy, ktore juz powinna umiec chocby np. siegac po zabawki, lub przytrzymac je dluzej w raczce

reklama
oooo czesc Kama!!!! jak milo ze wreszcie ktos na zywo jest na bb. Ostatnimi czasy cos was nie moge zastac. Pospalam troche z D i dlatego nie jestem na spacerku.
Pandi- super foty- poddalas mi mysl ze trzeba sie znowu na plaze wybrac poki lato w pelni

Do góry