reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Czesc kochane.
Najpierw nasze 6 miesieczniaki i wszystkiego najlepszego z okazji półrocznicy. Całuski w stópki smierdziuszki do cioci, dla Dusi całus i przytulas od Dawcia a dla chłopaków piątusia.
Pandi zdjęcia przecudowne, bardzo mi sie podobały. Zazdroszcze ja chyba nie pojade w tym roku nad morze, nie pamietam kiedy latem tam nie byłam, ale cóz..bywa
Pumi ty sie nie przejmuj, ze nie masz @ bo przecież jak dobrze pamietam to ciagle karmisz cycem Platynke. Ty masz czas do 10 miesiąca, chociaz i to nie jest regua nawet jak bierzez prochy anty.
Esti super, ze olis dzielnie zniosł zastrzyki, my za miesiac na pierwsze pneumo i we wrzesniu ost dawka i do lutego - marca spokoj.
Tak apropos szczepien, ost jak bylismy to pani dr nam polecałą Sepsa meningokoki, jedna dawka po pierwszym roku i wowczas działa do 15 roku - chyba nad tym pomysle.
Agnie skład sie liczy a nie z czego jest. Moze jedno ma wiecej czegos tam. Zreszta tak naprawde zarełko 4-6 nie rózni sie od siebie niczym jedynie, niektore firmy dla 6 miesieczniaków pakuje wieksze kawałki a nie papka.
Chyba chciałam cos jeszcze napisac ale mi wyleciało z głowy no coz moze nastepnym razem.

reklama
pandi, Skąd dorwałaś tą czapeczkę Tobiego? :-) Szukam właśnie coś takiego i nie mogę znaleźć :/

Moja Duśka padła przed 20, musiałam ją obudzić o 22 na przewijanie i karmienie - bo z kąpania i tak nici, a teraz śpi dalej :-D Ciekawe, jak dziś długo... Pewnie zmęczyła się gadaniem, bidulka, dzisiaj przeszła samą siebie w tej materii. :-)

Dawid, Dusia i Dusia, Kubusie x 2, Miki,Oliś, Martynka, Wiki, Dominisia, Tobi - te maluszki nie mają ząbków. kogos pominełam??
Aga, Pandi ma racje co do ząbków a ja ci mowiłam w 90% dzieciom moich kolezanek wychodziły zabki w 9 miesiacu ale zaraz jeden po 2.

Dawid, Dusia i Dusia, Kubusie x 2, Miki,Oliś, Martynka, Wiki, Dominisia, Tobi - te maluszki nie mają ząbków. kogos pominełam??
Aga, Pandi ma racje co do ząbków a ja ci mowiłam w 90% dzieciom moich kolezanek wychodziły zabki w 9 miesiacu ale zaraz jeden po 2.
moja nie ma ale się tym wcale nie przejmuję Synkowi wyszły jak miał 8msc-dwa na raz

a Martynka nie ma zabkow? mi sie ywdawalo ze cos sie tam przebilo????
Domini nie ma ale chyba ida bo ma wszelkie objawy temu towarzyszace- ciekawe jak dlugo :-D
Dostalam ochrzan dzis wiec pytam was- weteranki karmienia: od czego zaczac wprowadzanie pokarmow? ja dalam mafefke, potem jablko, i po przerwie slodki ziemniak. trwalo to 1,5 tyg wszystko. Dzis mi sie oberwalo , ze najpierw wprowadza sie kaszki i kleiki. Pogubilam sie bo znowu slyszalam ze dzieci na cycku nie musza od tego zaczynac.
Probowalalm jej dac kaszke ryzowa na wodzie ( bo nie odciagam mleka) i na mleku modyfikowanym ale pluje

a wogole to mam wrazenie ze po tych sloiczkach nie moze zrobic kupki. Tak ajby sie prezyla i robila czerwona . W sumie 2 na dzien byly ale wydaje mi sie ze okupione meczarnia. Moze powinnam jeszcze poczekac miesiac z tymi sloiczkami?
A po wizycie komisji Mimi bedzie zarekomendowana do 3 rehabilitanotw: od zywienia- bedzie uczona pic z butelki i jesc lyzeczka, reh od miesni bo ma slabe napiecie, i reh koordynacja wzrokowo- ruchowa- bo przez oczka nie umie wielu rzeczy, ktore juz powinna umiec chocby np. siegac po zabawki, lub przytrzymac je dluzej w raczce

reklama
oooo czesc Kama!!!! jak milo ze wreszcie ktos na zywo jest na bb. Ostatnimi czasy cos was nie moge zastac. Pospalam troche z D i dlatego nie jestem na spacerku.
Pandi- super foty- poddalas mi mysl ze trzeba sie znowu na plaze wybrac poki lato w pelni

Do góry