reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

no niestety Tobi ma kąpiel dopiero ok 22 a potem idzie spać - ale to dlatego że dopiero wtedy Mążuś wraca z pracy i kąpiemy małego - sama nie chcę, bo to moje szczęście waży już... o rany, aż strach sprawdzić:szok::-D
ale śpi do 8 mniej więcej i potem ma 3 drzemki w ciągu dnia po 1, 1,5 lub nawet 2 godz.:confused: Tylko że w nocy dwa karmienia:eek: bo w dzień za gorąco i biedak nie chce jeść - robi przerwy co 3,5 - 4 godz.

reklama
Sliczny Maksik:tak::tak::tak::tak: no i podobny do tatusia, to prawda

monika ja też chce jak najwcześniej sadza kaperka na nocniczek. mam nadzieje , ze cos w tej materii wskóram i nie be dę musiałą czekaqc do następnego alat bo wtedy to w majteczkach na podwórko

widzisz basia a ja jakoś się nie mogę zebra, zresztą dużo mam zajęć. mieszkanie w domku jednorodzinnym z ogrodem i warzywniakiem to nie lada wyzwanie, chociaż w dużej części mam pomoc to i tak jestem zawalona pracą. nie wiem jak to będzie jak wrócę do pracy

a my dzisiaj wprowadziliśmy gluten:-D:-D:-D
no szok wciął marchewkę z ryżem i pól łyżeczki kaszy manny
a najlepsze jest to, ze to co zostało kaszy to posoliłam i sama oszamałam, a jak byłam mała to nienawidziłam kaszy manny a teraz pychota hihhi

dziuba butki sliczne
zazdroszczę wam dziewczyny tych przygotowań do ślubu, normalnie jak sobie przypomnę, jest troche nerwówki, zeby wszystko było zamknięte na ostatni guzik ale tak po za ty to serce rośnie:-D:-D:-D

Pumi co do kolczyków Mimisi to popieram Esti ale córcia wygląda w nich przeuroczo, bez dwóch zadań

a mnie się coraz częściej zdarza, ze pytają się jak ta dziewczynka ma na imię , szok

czy juz odzwyczajacie maluchy od nocnego karmienia, przypominam, ze u nas jeszcze cyc

jagna-pytałaś co u nas,więc kilka dni temu Mikiemu wykiełkował pierwszy ząbek.Jak na razie to widać tylko kilka mm,ale najważniejsze że już się przebił:-)

Pandi, sliczne te rosyjskie suwaczki:tak: najpiekniejszy jezyk swiata moim skromnym zdaniem...
jak bedze miala druga coreczke to napewno - TAMARA;-)

Dzisiaj musiałam odnowić listę styczniowych mamuś od nas.Ewa coś długo nie może zrobić tej listy a ja czasem połapać się nie mogę i wolę mieć wszystko na jednej stronie

jagna-w Dziecku nr7 z lipca 2007 jest spory artykuł o chustach do noszenia dzieci.Może uda Ci się znaleźć ten nr. w internecie-tytuł,,Związani chustą"

reklama
hejka

spanie w nocy-Alunia wstaje co 3h tzn zasypia ok 19.30 pierwsza pobutka ok 1-2 i potem co 3h Synek wstawał od urodzenia co 2h i tak do 13msc aż go odstawiłam Nie wierzę już w złote sposoby na przetrzymywanie w nocy U nas nic sięnie sprawdziło Teraz nawet nie próbuje Wytrzymam jeszcze te 6msc

zasypianie No cóż synek kiedyś zasypiał o 19 ale spał do 6:eek: Teraz zasypia o 21 i wstaje o 8 Wolę taką wersje (on jeszcze śpi w dzień od 2hdo 4h)

Do góry