reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

witajcie Laseczki,
my całe przedpołudnie na spacerku bo piękna pogoda, w koncu!!
Asia, będziesz na Kaszubach? a gdzie dokładnie się wybieracie? my jeździmy na działkę na Kszuby, moze będziemy niedaleko :laugh2: Borysek cudny!!
Esti, wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy ślubu! ja mam tak samo z Martyśką, jak zaśnie ze mną to koniec...
a Mimisia przesłodziutka!! ja też jeszcze nie przekłuwam uszków, może jak mała będzie miała ze 2-3latka to wtedy... trzymamy mocno kciuki za badania genetyczne, pumi koniecznie daj znać!!
a oto nasz dzisiejszy spacerek - poszłyśmy oglądać zwierzatka w cyrku

reklama
Dziuba- jade do Sfornych gaci czy jakos tak...Pieknie tam jest, Bylismy w ubieglym roku z K a teraz zapieramy cala nasza pake;-)Moze sie spotkamy, daj znac czy bedziesz gdzies blisko;-)

Mili- przeprowadzilam wywiad i jednoglosnie " im szybciej tym lepiej", Ona jeszcze nie byla swiadoma tego co sie dzieje i zawrzeszczala tylko chwile i od razu ja zajelam czyms innym. Tu jest taki specjalny salon gdzie przebija sie uszka niemowlaczkom oraz zaklada sie specjalne bezpieczne kolczyki przeznaczone dla malych dzieci- innych nie wolno bo moga stwarzac zagrozenie. Ciesze sie ze jej przebilam bo ma juz z glowy na cale zycie a wreszcie uciszyly sie komentarze w stylu" ooo jaki ladny chlopczyk!"

Alunia też ma przebite uszy już z 5tyg I też z tego co słyszałam najlepiej teraz puki dziecie nieświadome Mam wiele koleżanek z córciami w wieku Piotrusia i teraz to już nie ma szans na przebicie

ja tez slyszalam im szybciej tym lepiej i dlatego tez sie zdecyduje przekluc uszka malej mam kolezanke ktora ma dwie corki i druga co ma jedna corke i wszystkie trzy mialy przebite jak mialy po kilka miesiecy i jest ok

to i ja coś powiem na temat przekłuwania uszu.
narazie nie bede malej tego robic,bo i po co???
niewiem czy wam wygodnie sie spi w kolczykach,bo mi nie.. zawsze ściągam je na noc...
i w sumie nie widze wiekszego sensu robic to takiemu malemu dziecu.
Zosia nawet dostała złote kolczyki na chrzciny,ale cóz, bedą musialy trochę poczekać..:tak:

Kacer zaczął mi dzisiaj strasznie marudzić nic mu nie pomaga, noszenie na rękach zabawki :( bidulka nie wiem co mu jest, kupke zrobił przed chwilką i troszkę sie uspokoił ale i tak jeczy:( nasze czasoumilacze!

Ja uważam, że takiemu dziecku niepotrzebne kolczyki..................to bardziej jest dla mamy niż dla dziecka-dziecku wsio ryba..A jeszcze większość czasu nasze dzieci leżą więc to pewnie nie wygodne.Ja też zdejmuję do spania kolczyki
A skoro w wieku 4,5 lat dziecko nie chce.......to po co....jak będzie miał 6,7 lat i zechce to się przekłuje

A to moje nieszczęsne włosy:crazy::crazy::crazy:\

DSC02601.JPGDSC02609.JPG

Dziuba śliczny uśmiech ma twoja córeczka.
W ogóle śliczne dziewczynki na tym wątku:tak::-)
No chłopaki też niczego sobie. :laugh2::rofl2:
Asiu faktycznie Sworne Gacie fajne:happy2: kiedyś na całe dwa dni się tam zatrzymaliśmy podczas spływu kajakowego, fajna plaża i kościół ciekawy (jak ktoś lubi zwiedzać):tak:
w tym roku na początku sierpnia (wykorzystam urlop w którym miałam brać ślub, ale odwołany) jedziemy na mazury w okolice Ełku blisko Starych Juch. Tam razem z teściami kupiliśmy domek wczasowy.
Pumi mówili, że ładny chłopczyk a mi mówią, że mam śliczną dziewczynkę:laugh2:
a co do kolczyków, jak to są specjalne dla dzieci, w salonie odpowiednim sprzętem przekłute to nie mam nic przeciwko, takie malutkie małe damy:tak::-)
e-stera a jakiej firmy farby użyłaś?? bo mi też ostatnio za miast brąz wyszedł rudawy. na szczęście koleżanka poleciła mi szampon fryzjerki joanna do włosów farbowanych i jakoś ta rudość się zmyła.
joooaa może ząbki?? biedaczek.

oki zmykam bo coś Lonek postękuje:confused::tak:

reklama
A my pojechaliśmy sie zaszczepić..........i Oliśka nie zaszczepili............bo po Rotawirusach i trzydniówce trzeb odczekać do 4 tygodni.Więc dopiero za 2 tygodnie zaszczepią
Ale dostałam receptę na szczepionkę przeciwko Pneumokokom-za 2 tyg będziemy razem szczepić.U nas najtaniej jest po 220 zła a najdrożej po 359zł:szok:
A skojarzone to płacę po 120 zl..a jak u Was?Ile te 5w1 kosztują?

Oliwier waży 4530, mierzy 68 cm, klata 38 cm, głowa 40, 5 cm:rofl2:

Do góry