reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Rzeczywiscie dzis pustki.
Pumi tego kremu to ja w Polsce nie widziałam ale trzeba sie rozejrzec po aptekach.
Ci faceci- jak chcą sie usprawiedliwic to zawsze zasłaniają się alkoholem. Bez sensu bo to przynosi odwrotny skutek.
Dzis juz dobrze sie czuje..ale brzusio czasem pobolewa- jak wykonam gwałtowny ruch. Ale wczoraj naprawde była masakra. Konkretnie bolałao mnie w podbrzuszu i najgorsze bylo to, żę nie moglam sie wyprostowac.
Dzis dzwoniła moja przyjaciolka, wczoraj mowilam jej o moim zajsciu. Ale podobno jej mama w nocy nie mogla spac, cos ja meczzylo i z rana zadzwonila do swojej corki z zapytaniem czy wszystko ok. Wiec Marta opowiedziała jej o mnie. Kurcze dziwne....mama mojej kolezanki tak sie o mnie martwi. mało tego to wlasnie ta kobieta wrozy mi coreczke :-)
A dzis upiekłam place- gruszkowy- tylko nie wyszedł- zakalec sie zrobił:wściekła/y:

Aola - krem kupilam w polskiej aptece-popytaj-moze akurat. ja jestem zadowolona bo mam teraz skore na sutkach aksamitna i ujedrniona a wczesniej byla sucha, twarda i pomarszczona.
ale sie wkurzylamwlasnie dostalam mandat za parkowanie. jedyne 115 $

ale zakupy udane zobaczcie co kupilam............wanienke z 4 wkladkami od 0 do 6 miesiecy i do tego sie ja sklada wiec zajmuje malo miejsca. kolezakna sie wkurzyla ze do 9 miesiaca to ja juz wszystko kupie i nie beda mi co mialy na baby shower przyniesc. a ja warknelam ze nie odbierze mi przyjemnosci kupowania dla mojej dzidzi. poza tym jej uswiadomilam ze ja potrzebuje wszystko podwojnie bo przeciez mam tez dom w pensylwani gdzie spadzam 3 dni w tygodniu.wiec moze mi kupic druga waniennke jak miala w planach

Ania uważaj na te bóle , musisz być ostrożna i nasłuchiwać swoje ciałko. a z tą słuzba zdrowia to tylko sie popłakać.:wściekła/y::wściekła/y: i nie przejmuj sie zakalcem. Osobiście kocham gruszki i lubię zakalec lepiej niż dobrze upieczony. a najlepiej mi smakuje piernik zakalec.Jak kiedyś zrobiłam odwrotnie i był pulchny to mi nie smakował:no:
Pumi a ile dałaś za taka wanienkę, bo bardzo mi sie podoba:-):-)
Pamiętaj że masz też nas trzymaj sie , wnioskuję z tego co piszesz, że powoli obaj miękną.:tak::tak: i nie przejmuj sie mandatem. Łatwo przyszło, łatwo poszło hihihi
A co do tego kremu to jeszcze sie po aptekach nie rozglądałam, ale wydaje mi sie ze akurat z tym może być problem. Ale mam koleżankę, która jak tylko dowiedziała sie, ze jestem w ciąży to poleciła mi maść BEPANTEN. Też można smarować i od razu karmić maluszka, bez zmywania, jest nie szkodliwy. A i ta moja koleżanka wychowała już na tym kremie dwójkę dzieci.
A co do sutków, to kilka dni temu zauważyłam, ze jakieś takie sche są i schodzi mi naskórek:-:)szok:
ale sie rozpisałam:no: sorki.
Pozdrawiam nową klubowiczkę:-):-)

A tak w ogóle to mój mężulek ostatnio doprowadził mnie do płaczu.:no: chciałam mu wskoczyć na plecy.:szok: Z uwagi na to , ze brzuszka mi nie widać, nie zawsze pamiętam, ze jestem w ciąży. W ostatniej chwili jednak sie zatrzymałam ale solidnie podskoczyłam, no i zaczęło się. nakrzyczał na mnie :wściekła/y::wściekła/y:i zapytał, czy ja chcę urodzić to dziecko.
Nie wytrzymałą. Jak mógł mnie o coś takiego zapytać.
Przyznam się , że jestem ostatnio strasznie rozkojarzona i miałam mnóstwo różnych dziwnych sytuacji, mogących doprowadzić do utraty maleństwa, ale nawet nie chcę o tym myśleć. nie była to nigdy moja wina.: np: wpadło na mnie dziecko w markecie i z całej siły uderzyło mnie w brzuch. mój maż o mało co nie dostał zawału:angry:

Pumi wanienka fajna tyle że krótko w niej pokąpiesz Ale co tam kupi się drugą :-)
a o krem musze spytać
Sylka k bepanten jest super tyle że on jest już po a nie zapobiegawczo Ale ja tez go polecam

za wanienke dalam 22 $. jest do 6 miesiaca. potem mam zamiar kapc dzidzie w wannie normalnej. ale zobaczymy jak to bedzie. ciesze sie ze sie sklada bo nie mam zbyt duzo przestrzeni w lazience a ta sie miesci za zlewem. rozpisze sie za chwile bo klikam z kolezanka na gg

reklama
ciekawe jaka mine zrobi moj maz jak zobaczy moj nowy zakup i mandat na stole hihih?
sylka - ty kobito nie skacz jak kozka!!!! tez bym cie opierniczyla jakbym to widziala. ja nawet nie dzwigam zwirku dla kota tylko wyreczam sie kolezankami. niby nie tak duzo wazy ale jakby sie tam mialo w srodku cos odkleic -to wole byc przezorna i nie kusic losu. sylka nie wolno ci skakac!!!!!

Do góry