reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
U nas z lewatywa to jest zalezne do ktorego szitala trafisz i na jaka pielegniarke.Na warszawskiej to sie pytaja czy chcesz czy czopek a w PSK przychodza i daja bez zadnego gadania.I ci studenci medycyny, przy obchodach chodza razem z lekarzami i sie rozkaraczaj przed wszystkimi.Na szczęscie rodze na poczatku stycznia wiec beda mieli przerwe i ich nie bedzie.A jesli beda to nie mam obowiazku sie przed nimi rozkaraczac !niech spier........

Witam dziewczynki w ten pochmurny dzien

No wlasnie jak to jest z tymi suwaczkami, bo padanie na przeziernosc mozna robic do 14tc a mam je jutro, na USG wychodzi 13tc i wg gina obliczen 13tc, AOLA, my mamy ten sam termin jak to jest, mam sobie te USG genetyczne juz odpuscic , za pozno czy co?:-)jestem zakrecona

esti przypomniało mi się jak moja bratowa rodziła pierwszego synka i tez miała grupę studencinów uczestniczacych w porodzie. Mówi, ze nawet z tego wysiłku to nie poznalaby ich twarzy, a poza tym mówiła że to był taki ból ze jej było wszystko jedno czy sa studenci czy ich nie ma. Sądze, że Ty nawet nic byś się nie odezwała bo by Ci było wszystko jedno. A poza tym niektórzy z nich zostaną ginekologami w przyszłości i lepiej zeby mieli jakąś praktykę :-) czyz nie tak??W końcu lekarz który będzie odierał Twój poród też kiedyś studiował :-)

Dzieki Milli,zobaczymy co jutro wyjdzie ale jestem dobrej mysli, wczoraj obgadalam wszystko ze swoja kuzynka - genetykiem :-)

ja nie robilam tych badan na przeziernosc dlatego ze jestem panikarom i sie balam a zreszta co ma byc to bedzie. wiem ze jak bym sie umowila na takie badanie to w ostatniej chwili bym uciekla wiec szkoda moich nerwow.Anja a za ciebie i twojego maluszka 3mam kciuki, zobaczysz bedzie ok.

No to OK, wlasnie rozmawialam wczoraj z kuzynka - genetykiem, odradzala badania na PAAP-A, bo dane wyliczane sa przez komputer i czasami wyskauja tragiczne wyniki a z dzieckiem jest wszystko OK;-)A amnipunkcja w mim wieju jest bezsensowna.Takze tylko sie upewniam co do NT i dalej ciesze sie ciaza:tak: wszyscy znajomi, rodzina juz wiedza i sie ciesza razem ze mna:-)

reklama
Heh, ja też już jestem spokojna, wynik dobry i dzidzia zdrowa :) więc żadnych dodatkowych badań nie robię...
A co do poruszanego wcześniej tematu znieczulenia zewnątrzoponowego... Mój omc mąż wie na bieżąco co się dzieje na forum i się strasznie wczoraj wpienił ^^; Że kobiety idą na porodówkę od razu z nastawieniem że będzie strasznie bolało i bez zastanowienia się znieczulają. "Raz, dwa razy w życiu jak je trochę poboli, to krzywda się wielka nie stanie" ^^; Ja osobiście nie mam zamiaru brać zzo, dopiero jak będę na granicy wytrzymałości bólowej, to zażyczę sobie. Ale mam nadzieję, że tak źle nie będzie :)

Do góry