reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

reklama
Dziewczyny, może coś poradzicie. We wrześniu miałam tsh 3,35 i dostałam euthyrox 25 1 tabletkę dziennie a w weekend dwie, w październiku powtórzyłam wyniki i tsh ładnie spadło do 1,99 i od tego czasu miałam brać euthyrox 25 tylko w weekend po jednej tabletce. 7 stycznia w 20 dniu cyklu byłam na usg (cykle mam długie) i miałam pęcherzyk 14mm według testów owulacyjnych owulacja była w 24 dniu cyklu i 8dpo zrobiłam badanie progesteronu wraz z tsh i progesteron wynosi 14,8 a tsh aż 5,6. Nigdy nie miałam tak wyskiego tsh, skąd taki duży skok? Może miałyście podobnie.

Dziewczyny, może coś poradzicie. We wrześniu miałam tsh 3,35 i dostałam euthyrox 25 1 tabletkę dziennie a w weekend dwie, w październiku powtórzyłam wyniki i tsh ładnie spadło do 1,99 i od tego czasu miałam brać euthyrox 25 tylko w weekend po jednej tabletce. 7 stycznia w 20 dniu cyklu byłam na usg (cykle mam długie) i miałam pęcherzyk 14mm według testów owulacyjnych owulacja była w 24 dniu cyklu i 8dpo zrobiłam badanie progesteronu wraz z tsh i progesteron wynosi 14,8 a tsh aż 5,6. Nigdy nie miałam tak wyskiego tsh, skąd taki duży skok? Może miałyście podobnie.
Jesteś pod opieką endokrynologa? Skonsultowalabym to z lekarzem bo nie wygląda dobrze żeby mimo leków tak skakało tsh. Progesteron wskazuje że była owulacja.

Jesteś pod opieką endokrynologa? Skonsultowalabym to z lekarzem bo nie wygląda dobrze żeby mimo leków tak skakało tsh. Progesteron wskazuje że była owulacja.
Nie, bo do tej pory nie miałam większych problemów z tarczyca. Zawsze miałam tsh lekko ponad 3, dopiero we wrześniu ginekolog mi przepisała euthyrox jak powiedziałam, że się staramy o dziecko.

Hej dziewczyny dziś zrobiłam test ale negatywny :(
@ dalej nie ma,dziś 34 dc. Od dwóch dni okropny ból jajników aż ciągnie przy leżeniu. Miałyście tak kiedyś? Jeśli do piątku nie dostanę @ to zrobir chyba bete

reklama
Hej. Miałam identycznie przy dawce 25, dlatego jestem cały czas na 50. Bo 25 nie dawała rady. Myślę że musisz być cały czas na dawce 50 i będzie okej. TSH też lubi skakac godzinowo. Ja zawsze staram się do 8 rano robić.. I lek brać cały czas a nie tylko w weekendy. Robiłaś dodatkowo ft3 i ft4, bo yo jest też dość istotne.

Do góry