reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

reklama
Mnie niestety możesz wykreślić z 7.01 [emoji22] niestety moja ciąża już się zakończyła. Życzę wszystkim upragnionych 2 kresek
Ściskam Cię bardzo mocno! Życzę Ci teraz dużo spokoju i jeśli mogę coś doradzić to nie spędzaj na forach za dużo czasu. Ja się od nich odcięłam całkowicie na jakiś czas i mnie to pomogło, ale każda z Nas jest inna...

Witam Was wszystkie.
5 stycznia robiłam testy i wyszły mi 2 kreski. Ostatnia miesiączka była 22.11.2020. W poniedziałek byłam u ginekologa i stwierdził że nie slychac tetna. Kazał przyjść za tydzień bo byc moze ciąża jest młodsza niż wynikało by to z miesiączki. Zrobilam dzisiaj bhcg (100 448). W czwartek powtórzę żeby zobaczyć czy rośnie prawidłowo. Oszaleć można :( czy przy takiej becie powinno juz byc slychac tetno? Pomóżcie proszę.
Dodam że odstawiłam niedawno tabletki antykoncepcyjne, a ten 22.11 okres miałam wywoływany.

Witam Was wszystkie.
5 stycznia robiłam testy i wyszły mi 2 kreski. Ostatnia miesiączka była 22.11.2020. W poniedziałek byłam u ginekologa i stwierdził że nie slychac tetna. Kazał przyjść za tydzień bo byc moze ciąża jest młodsza niż wynikało by to z miesiączki. Zrobilam dzisiaj bhcg (100 448). W czwartek powtórzę żeby zobaczyć czy rośnie prawidłowo. Oszaleć można :( czy przy takiej becie powinno juz byc slychac tetno? Pomóżcie proszę.
Dodam że odstawiłam niedawno tabletki antykoncepcyjne, a ten 22.11 okres miałam wywoływany.
Trzeba czekać na wynik drugiej bety bo beta ma widełki i może być tak że dziś nie było jeszcze tętna a jutro już bedzie. Trzeba być dobrej myśli choć pewnie będzie stres do czwartku.

Witam Was wszystkie.
Betę masz 100 tys. czy 10 tys, bo to spora różnica.. Przy 100 powinno być już tętno. I jak na termin ostatniej 🐵 to już ok. 7 tydzień ciąży..

Trzeba czekać na wynik drugiej bety bo beta ma widełki i może być tak że dziś nie było jeszcze tętna a jutro już bedzie. Trzeba być dobrej myśli choć pewnie będzie stres do czwartku.
Oj tak, nie wiem jak ja wytrzymam. I czytam ze przy tak dużych wynikach beta się już niby nie podwaja tylko wolniej przyrasta. Im więcej czytam tym głupsza się staję :(

100 tys. Tez mi się wydaje że to dużo i juz powinno być slychac :(
No to coś jest nie tak. Bo to jest już spora beta. Przy 10 tys pojawia się już serduszko na usg. I taka beta już nie przyrasta o 66% w ciagu 48h, bo ona rośnie wolno...
Przy 6tys już beta rośnie wolniej..
A nie ma możliwości iść do innego lekarza??

reklama
Część dziewczyny powracam u mnie dzisiaj 33 dc i @ dalej brak. Robiłam test rano był negatywny chociaż miałam tylko takie paskowe które kupiłam z allegro przy kupowaniu testów LH które okazały się dziadowskie. Jutro pójdę do apteki i zrobię w czwartek rano jeśli @ nie przyjdzie. Miałam trochę stresów w tym miesiącu więc możliwe że coś mi się poprzesuwało.

Do góry