reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

Dziewczyny, byłam wpisana na testowanie 08.01., ale tak się kijowo wczoraj czułam, że dzisiaj zrobiłam test. Wyszedł z tak bladą kreską, że pewnie byście nic na zdjęciu nie zauważyły ;p ale na żywo, co innego. No i w pierwszej ciąży miałam podobnie ;) więc zdecydowałam się na betę, no i.. Pozytywna! 😍 sama w to do końca nie wierzę, wynik 27.200. Boję się cieszyć, brzuch boli jak na okres cały czas. Zaczyna się identycznie, jak w pierwszej ciąży.. ;)
Taki sam wynik 27 miałam, obecnie jestem w 7+5 ciąży.. Powodzenia

reklama
Dziewczyny, byłam wpisana na testowanie 08.01., ale tak się kijowo wczoraj czułam, że dzisiaj zrobiłam test. Wyszedł z tak bladą kreską, że pewnie byście nic na zdjęciu nie zauważyły ;p ale na żywo, co innego. No i w pierwszej ciąży miałam podobnie ;) więc zdecydowałam się na betę, no i.. Pozytywna! 😍 sama w to do końca nie wierzę, wynik 27.200. Boję się cieszyć, brzuch boli jak na okres cały czas. Zaczyna się identycznie, jak w pierwszej ciąży.. ;)
Gratulacje <3 <3

Super wynik! Ogromne gratulacje 🥰
Podbudowujące jest dla mnie czytanie takich wpisów, że komuś faktycznie się udaje, rośnie we mnie wtedy duża nadzieja 🙈

A moja nadzieja na styczniowe testowanie trochę zgasła. Byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa i mam pęcherzyk 14mm w 20 dniu cyklu, także nic pewnie z tego nie będzie. Co prawda mam długie cykle 35dniowe, ostatnio nawet 37 dni ale mały ten pecherzyk:(

Za 3 dni już może pękać [emoji16] ja przy takich cyklach miałam owu w 26 dc i @ przyszła o 2 dni później niż zwykle czyli mój cykl miał 39 dni
A moja nadzieja na styczniowe testowanie trochę zgasła. Byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa i mam pęcherzyk 14mm w 20 dniu cyklu, także nic pewnie z tego nie będzie. Co prawda mam długie cykle 35dniowe, ostatnio nawet 37 dni ale mały ten pecherzyk:(

Ostatnia edycja:
Za 3 dni już liczę pękać [emoji16] ja przy takich cyklach miałam owu w 26 dc i @ przyszła o 2 dni później niż zwykle czyli mój cykl miał 39 dni
Mam zrobić za tydzień badanie progesteronu. Mi się wydaje, że zazwyczaj miałam owulacje koło 21-22 dnia czy cyklach 35 dniowych. Myślicie, że coś z tego pęcherzyka jeszcze będzie czy się wchlonie? Bo troche mnie ta dzisiejsza wizyta zdemotywowala.

Mam zrobić za tydzień badanie progesteronu. Mi się wydaje, że zazwyczaj miałam owulacje koło 21-22 dnia czy cyklach 35 dniowych. Myślicie, że coś z tego pęcherzyka jeszcze będzie czy się wchlonie? Bo troche mnie ta dzisiejsza wizyta zdemotywowala.

Pęcherzyk rośnie około 1-2mm na dzień więc jeśli cykle przedłużają Ci się nawet do 37 dni to możliwe że owulacja również się przesunie i pęcherzyk zdąży urosnąć kilka mm! Nie trać nadziei 💞

reklama
I za 7 dni to będzie zdecydowanie za wcześnie na badanie proga wg mnie :) rób testy i czekaj na pozytyw, a dopiero później po 8 dniach zrób progesteron

Do góry