reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

Dziewczyny, byłam wpisana na testowanie 08.01., ale tak się kijowo wczoraj czułam, że dzisiaj zrobiłam test. Wyszedł z tak bladą kreską, że pewnie byście nic na zdjęciu nie zauważyły ;p ale na żywo, co innego. No i w pierwszej ciąży miałam podobnie ;) więc zdecydowałam się na betę, no i.. Pozytywna! 😍 sama w to do końca nie wierzę, wynik 27.200. Boję się cieszyć, brzuch boli jak na okres cały czas. Zaczyna się identycznie, jak w pierwszej ciąży.. ;)
Taki sam wynik 27 miałam, obecnie jestem w 7+5 ciąży.. Powodzenia

reklama
Dziewczyny, byłam wpisana na testowanie 08.01., ale tak się kijowo wczoraj czułam, że dzisiaj zrobiłam test. Wyszedł z tak bladą kreską, że pewnie byście nic na zdjęciu nie zauważyły ;p ale na żywo, co innego. No i w pierwszej ciąży miałam podobnie ;) więc zdecydowałam się na betę, no i.. Pozytywna! 😍 sama w to do końca nie wierzę, wynik 27.200. Boję się cieszyć, brzuch boli jak na okres cały czas. Zaczyna się identycznie, jak w pierwszej ciąży.. ;)
Gratulacje <3 <3

Super wynik! Ogromne gratulacje 🥰
Podbudowujące jest dla mnie czytanie takich wpisów, że komuś faktycznie się udaje, rośnie we mnie wtedy duża nadzieja 🙈

A moja nadzieja na styczniowe testowanie trochę zgasła. Byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa i mam pęcherzyk 14mm w 20 dniu cyklu, także nic pewnie z tego nie będzie. Co prawda mam długie cykle 35dniowe, ostatnio nawet 37 dni ale mały ten pecherzyk:(

Za 3 dni już może pękać [emoji16] ja przy takich cyklach miałam owu w 26 dc i @ przyszła o 2 dni później niż zwykle czyli mój cykl miał 39 dni
A moja nadzieja na styczniowe testowanie trochę zgasła. Byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa i mam pęcherzyk 14mm w 20 dniu cyklu, także nic pewnie z tego nie będzie. Co prawda mam długie cykle 35dniowe, ostatnio nawet 37 dni ale mały ten pecherzyk:(

Ostatnia edycja:
Za 3 dni już liczę pękać [emoji16] ja przy takich cyklach miałam owu w 26 dc i @ przyszła o 2 dni później niż zwykle czyli mój cykl miał 39 dni
Mam zrobić za tydzień badanie progesteronu. Mi się wydaje, że zazwyczaj miałam owulacje koło 21-22 dnia czy cyklach 35 dniowych. Myślicie, że coś z tego pęcherzyka jeszcze będzie czy się wchlonie? Bo troche mnie ta dzisiejsza wizyta zdemotywowala.

Mam zrobić za tydzień badanie progesteronu. Mi się wydaje, że zazwyczaj miałam owulacje koło 21-22 dnia czy cyklach 35 dniowych. Myślicie, że coś z tego pęcherzyka jeszcze będzie czy się wchlonie? Bo troche mnie ta dzisiejsza wizyta zdemotywowala.

Pęcherzyk rośnie około 1-2mm na dzień więc jeśli cykle przedłużają Ci się nawet do 37 dni to możliwe że owulacja również się przesunie i pęcherzyk zdąży urosnąć kilka mm! Nie trać nadziei 💞

reklama
I za 7 dni to będzie zdecydowanie za wcześnie na badanie proga wg mnie :) rób testy i czekaj na pozytyw, a dopiero później po 8 dniach zrób progesteron

Do góry