reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

reklama
glównie statystykami flo, dzis 26dpo
Aplikacje to tylko algorytm i nie ma co się zbytnio na nich opierać. Mi apki zawsze wyliczają owu na inny dzień niż pokazuje to temperatura czy testy owu.
Może po nowym roku wybierz się na bete zeby potwierdzić lub wykluczyć ciążę, albo jeszcze jutro jak masz możliwość

Nie wiem czy to jest ten sam Luxmed. Ja jak potrzebuję skierowanie lub receptę loguje się na swoje konto na Luxmed, tam klikam zamów receptę, zamów skierowanie, rezerwuj wizytę w zależności od potrzeb. Jeśli zamawiam receptę warunek jest taki, że lek był przepisany pierwszy raz na wizycie. Potem ten lek jest już w historii leków i drugi oraz kolejny raz można go zamówić na recepcie online. Jeśli zamawiam skierowanie na badanie, z rozwijanej listy wybieram badania które mają się znaleźć na skierowaniu. Do skierowania i recepty trzeba jeszcze w uzasadnieniu podać po co Ci to. Ja w przypadku skierowania na hormony napisałam, że jestem po 5 mc-ach bezowocny starań i planuje wizytę u specjalisty, badania są mi potrzebna na tą wizytę. Mój pakiet w Luxmed nazywa się Zielony z zamawianych badań: TSH, LH, progesteron, prolaktyna, AMH opłaciłam tylko to ostatnie za 125zł.
Właśnie sprawdziłam i nie mam takiej opcji jak zamówienie skierowania. Mogę zamówić receptę ale skierowania nie albo tego nie widzę.

Aplikacje to tylko algorytm i nie ma co się zbytnio na nich opierać. Mi apki zawsze wyliczają owu na inny dzień niż pokazuje to temperatura czy testy owu.
Może po nowym roku wybierz się na bete zeby potwierdzić lub wykluczyć ciążę, albo jeszcze jutro jak masz możliwość
Racja, nie ma co się za bardzo aplikacją sugerować. Mi na początku wyznaczyła owu na 14dc a miałam w 19dc, potwierdzona monitoringiem.

Szczerze to po owu już nie żyje nadzieją, że może się udało tylko po prostu wiem, że się nie udało [emoji19]
Ja właśnie czuje ze zaczyna mnie kłóć raz jeden jajnik, raz drugi, czyli na 90 % to poczatki owulacji... Jeszcze dziś poprawimy i juz później tylko zostaje czekanie, jak zwykle to czekanie...

Dla mnie po owu to najgorszy czas. To czekanie i zastanawianie się czy się udało czy nie. I wiem że nic już więcej nie mogę zrobić [emoji17]
Ja właśnie czuje ze zaczyna mnie kłóć raz jeden jajnik, raz drugi, czyli na 90 % to poczatki owulacji... Jeszcze dziś poprawimy i juz później tylko zostaje czekanie, jak zwykle to czekanie...
Tak, bezczynne czekanie jest najgorsze ale wiem, że @ przyjdzie. W tym cyklu nie za bardzo było kiedy działać. Chociaż w poprzednich cyklach kiedy warunki mieliśmy idealne do płodzenia dzieci to tez sie nie udawało[emoji2370][emoji85]

Tak, bezczynne czekanie jest najgorsze ale wiem, że @ przyjdzie. W tym cyklu nie za bardzo było kiedy działać. Chociaż w poprzednich cyklach kiedy warunki mieliśmy idealne do płodzenia dzieci to tez sie nie udawało[emoji2370][emoji85]
Może właśnie to będzie sprzyjać, ja z każdym nieudanym cyklem próbuje coś zmienić, albo dokładam jakiś suplement albo zmieniamy pozycje albo ilość przytulaskow... Może w końcu coś zaskoczy... Dopóki nie przyjdzie [emoji204] trzeba mieć nadzieję [emoji6] kiedy testujesz?

reklama
Może właśnie to będzie sprzyjać, ja z każdym nieudanym cyklem próbuje coś zmienić, albo dokładam jakiś suplement albo zmieniamy pozycje albo ilość przytulaskow... Może w końcu coś zaskoczy... Dopóki nie przyjdzie [emoji204] trzeba mieć nadzieję [emoji6] kiedy testujesz?
Narazie planuje testować 9. Zobaczymy czy w ogóle zdążę zatestować [emoji57]

Do góry