reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Hej dziewczyny :)

U nas ciągle coś się dzieje od kiedy jest pogoda to jakoś życie ruszyło ;) Ja nawet zaczęłam dorabiać robiąc zdjęcia ;)

Alicja wulkan energii ciągle trzeba za nią biegać nie usiedzi w miejscu ale jest przeslodka ;) mówi już sporo, naśladuje zwierzątka, pokazuje części ciała ;) można już się z nią fajnie dogadać no i ruszyła ze wzrostem bo już nosi rzeczy na 80cm :D a i mamy 10 zębów i 11 właśnie wyszedł :)

Mcpearl o matko tragedia straszna :( nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić... U nas też był pogrzeb ostatnio szwagra brata :(

Nulini :( współczuję... A co to za choroby? W sensie mogę wygooglowac ale napisz jak sobie dajecie radę itp

Agulqa spóźnione sto lat! Rowery super sprawa tylko droga :/

Susel te Niny to chyba takie kochane :p moja też jest świetną siostrą bo to ze Alicja ją uwielbia to było do przewidzenia ale ze Nina będzie tak fajnie się młodszą siostrą zajmować to nie przypuszczałam ;)

reklama
McPearl, u mnie wciąż choroby w szczycie, jak nie jedno, to drugie smarczy, a Młody od wczoraj na antybiotyku, bo uszy :/

agulqa, świetny prezent!!! Ja rowery kupiłam już kilka lat temu, na raty, ale dla mnie rower w domu to rzecz KONIECZNA, zawsze tak myślałam, że w każdym domu muszą być minimum dwa rowery :D

Femme, póki co dajemy radę, ale to dopiero początek naszej przeprawy ;) Fajnie, że możesz sobie dorobić! :)

Igi nosi 86, muszę mu przegląd szafy zrobić...
Druga górna trójka na wylocie, ślini się jak pies...
No i u nas też miłość między rodzeństwem jest taka, że mi serce topnieje jak masło - ciągle się tulą, głaszczą, całują :D

Nulini, zazdroszczę tej miłości. Miko średnio daje się tulić z młodą. Wiadomo, tu go pociągnie za włosy, tu coś tam, a on nie da sobie wytłumaczyć, że jest mała i nie wie, że robi mu krzywdę. Trochę się ze sobą bawią, ale jednak Miko woli starsze dzieci.
Młoda smarczy chyba od ponad 2 tygodni. Trójki idą niemiłosiernie długo i nieprzyjemnie.
Ja dostałam rower teraz na urodziny, fotelik może dojdzie dzisiaj. Ten rower to chyba obecnie więcej warty niż moje pudło, którym jeżdżę :p Myślę jeszcze nad kaskami dla dzieciaków. Ostatnio nadwrażliwa jestem, a Miko na rowerze szalony. Dobrze, że chociaż szanuje regułę, że przejeżdża przez pasy dopiero jak powiem, że może. Ostatnio babka na pasach by mnie przejechała, ciotka u nas była to też opowiadała, że babka przed nią śmignęła tylko i o mały włos by nie dostała. Nie wiem co jest z tymi wszystkimi ludźmi, wszyscy się spieszą, ale to wszystko do czasu aż coś się nie stanie.

Ja jeszcze w domu ale już mi przykro, że będę musiała wrócić do pracy i zostawić małą. Najprawdopodobniej będzie pod opieką mojej szwagierki, ale to mnie nie pociesza. Szwagierka z obojgiem dzieci siedziała do przedszkola w domu, tzn łącznie z 2 bez przerwy praktycznie od 6 lat w domu, a ja muszę swoje zostawić. Tylko ich na to spać, bo on kierowca, zarobi ok 5 tyś, a nas nie stać bym mogła być w domu :( obserwując małą zauważyłam ile straciłam przy Mikołaju po powrocie do pracy...

Bawić się razem też nie chcą, tzn. Igi chce, ale Tosia się denerwuje, że wszystko jej zabiera i niszczy, dlatego ona ze swoimi zabawkami urzęduje na parapetach, gdzie Młody nie dosięga :p
Ale miłość jest ogromna, Tosia na każdym kroku podkreśla, że jest starszą siostrą i jej obowiązkiem jest pomagać przy braciszku, wszystkim się z nim dzieli (oprócz swoich zabawek, rzecz jasna :D ), a w sklepie wszystko kupuje po dwa, bo dla niej i dla braciszka! :D

Już kiedyś pisałam, że u Nas była też między starszaki miłości przez długie lata,ale to już czas przeszły :rolleyes2: za Gniewkiem przepadają,do tego stopnia,że chcą mieć jeszcze rodzeństwo, Antoś najlepiej siostrę :-D ale jak mają dość to zamykają się w pokoju i G stoi i płacze pod drzwiami

Mój mądry szwagier przyszedł na komunię Mikołaja, pomimo,że jego dzieci są w szpitalu bo mają sraczko/rzygaczkę i G przez całą noc co 20 minut wymiotował :realmad:teraz biedak śpi,a ja już czekam kto następny w kolejce :hmm: .

Super że większość dzieci "dogaduje" się z rodzeństwem :-D
G to już prawdziwy chłopak przechodzi teraz fascynację samochodami i bez przerwy ubiera buty wszystkich domowników

Nulini współczuję Wam bardzo! Trzymajcie się, jesteście mega dzielni :)
Agulqa mi Ł obiecał rower, ale nie określił kiedy :p Na razie będę miała rolki i będę z Nikolą śmigać :)
McPearl co do uważania itp mi ostatnio przed autem młoda dziewczyna śmignęła na rowerze tak, że miałam ochotę wysiąść i jej wpierdolić, ale pojechała dalej. Wyjeżdżałam spod szkoły i już miałam skręcać na główną, a ta mi siuuuuuuu przed maską. Idiotka.

U nas mega miłość między rodzeństwem.
Śmiać mi się zawsze chce jak Lilka podejdzie do Tymka i go leje, a on biedny tylko krzyczy "mamuś zabierz Lilcie, bo ona mnie bije".
Nikole jak wkurza to ją wyniesie z pokoju i się zamyka, a Tymko zawsze na ratunek czeka.

Poza tym zębów u nas 13 więc niedługo będzie chwila spokoju :)
Siedzimy nadal w domu i jeszcze posiedzimy aż Lili do p-kola nie pójdzie ;)

alecta, mój M się pyta, czy Twój zrobił już szkołę? Ja już też nie pamiętam...mój nadal bez awansu, a teraz w Krośnie Odrzańskim szkoli NSRy i ich pułkownik czy kto go tam dorwał chciał go do siebie ściągnąć...najchętniej to przeniósłby się do Krakowa bo tam byłby informatykiem ale powiedziałam mu, że się tam nie przeniosę :p

reklama
McPearl mój jeszcze szkoły nie zrobił. Miał iść jakoś teraz na egzaminy, ale jego szef na misji, chłopak co miałby go zastępować złożył papiery do więziennej i tak lipa na razie, bo reszta matołków tego wszystkiego nie ogarnie.

Do góry