zuzanna8704
Fanka BB :)
Kasia009 pisałaś , że macie problem z czerwonymi plamami. Nie wiem czy pamiętasz wcześniej pisałam, że mój synek ma potworną alergię pokarmową, a teraz zaczęły się pojawiać pierwsze oznaki AZS właśnie takie jak opisujesz. Alergolog zaleciła kąpiel w kosmetykach z emolientami (zrezygnować musieliśmy z żeli, jedynie co używam szamponu ) i smarowanie ciałka Medidermem (widziałam, że to już zastosowałaś) Teraz mamy przerwę w przyjmowaniu leków antyalergicznych, ale jak coś by się działo mamy podawać wapno doraźnie.
My już przerobiliśmy chyba wszystkie konsekwencje alergii pokarmowej, bo najpierw objawy ze strony brzuszka , później ze strony układu oddechowego - przewlekły katar i kaszel (wszystkie kwiatki musieliśmy usunąć z pokoju gdzie śpi dziecko , bo gleba to siedlisko pleśni, pierze i koniecznie temp. w domu nie powinna być wyższa niż 20 stopni) - grunt , że pomogło. A teraz pojawiły się zmiany AZS.
Z badań robiliśmy IGE całkowite i alergia na białko mleka krowiego i gluten - ten wyszedł negatywnie.
TRZYMAM KCIUKI ŻEBY SIĘ SZYBKO WYCISZYŁO.
Wszystkim maluszkom już po 1 urodzinkach 100 lat !!!
N. jeszcze nie chodzi - dalej borykamy się z problemami postawy.
W lutym mamy neurologa i konsultację u jeszcze jednego specjalisty , by rzucił okiem na jego postawę.
Poza tym zębów sztuk 6 i dalej nic My należymy do grona szczęśliwców, których dzieci śpią całe noce max. 1 pobudka (nie zapeszając tak jest od 2 tyg.) Póki co leczenie alergii i restrykcyjna dieta na kozim mleku przynosi efekty. Młody dobił już 11 kg i 83 cm.
My już przerobiliśmy chyba wszystkie konsekwencje alergii pokarmowej, bo najpierw objawy ze strony brzuszka , później ze strony układu oddechowego - przewlekły katar i kaszel (wszystkie kwiatki musieliśmy usunąć z pokoju gdzie śpi dziecko , bo gleba to siedlisko pleśni, pierze i koniecznie temp. w domu nie powinna być wyższa niż 20 stopni) - grunt , że pomogło. A teraz pojawiły się zmiany AZS.
Z badań robiliśmy IGE całkowite i alergia na białko mleka krowiego i gluten - ten wyszedł negatywnie.
TRZYMAM KCIUKI ŻEBY SIĘ SZYBKO WYCISZYŁO.
Wszystkim maluszkom już po 1 urodzinkach 100 lat !!!
N. jeszcze nie chodzi - dalej borykamy się z problemami postawy.
W lutym mamy neurologa i konsultację u jeszcze jednego specjalisty , by rzucił okiem na jego postawę.
Poza tym zębów sztuk 6 i dalej nic My należymy do grona szczęśliwców, których dzieci śpią całe noce max. 1 pobudka (nie zapeszając tak jest od 2 tyg.) Póki co leczenie alergii i restrykcyjna dieta na kozim mleku przynosi efekty. Młody dobił już 11 kg i 83 cm.