reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

U nas dzisiaj byla babka ze sleep clinic I to co mi mowila I co przecxytalam w tych materialach, ktore mi zostawila pozostawia mi jakas nadzieje. To ma jakis sens, postaram sie nie wymieknac I postepiwac wg tych metod. Narazie udalo mi sie sprawic, zeby usnal bez butli, wiec jest pierwszy sukces. Trzymajcie kciuki, zeby Sue udalo

reklama
Łeee to nie jesteście same, z tym że ja się nauczyłam już jakoś w takim trybie funkcjonować. U nas też pobudki co godzinę po smoczek, ale koło 2 już płacz taki, że albo śpi mi tylko na rękach albo jak zechce to zasypia na mojej poduszce w pozycji na łyżeczkę a jak chce się obrócić plecami to zaraz się budzi. Teraz mogę sobie pozwolić na takie branie go do łóżka, bo mój mąż ma nocki, a tak to wstajemy na zmianę...

U mnie się teraz pojawił problem picia mm. Nie chce praktycznie w ogóle pić, jak wypije łącznie 150ml na cały dzień (ok3 karmienia) to i tak sukces

Kasia, moj sobie mleko calkiem odwidzial, jedynie co to w kaszce, albo z platkami. Za to nadrabia innymi rzeczami, wiec sie nie martwie.

E to u nas podobnie, tylko zamiast smoczka jest cyc. Jak się za bardzo rozbudzi i chce się bawić to zostawiam, chyba, że się domaga obecności... A potem jak wykończony to cyc i śpi dalej.

Ja czasem wstaje tylko żeby smoczek podać jak słyszę, że Lili coś stęka (no ok, Ł wstaje zazwyczaj podać :p )

Za to dzisiaj masakra w nocy.
Tymko coś płakał, kaszlał strasznie i ogólnie się nie wyspaliśmy, bo ciągle pobudki.
No i Lili się coś pomyliły godziny, bo nie śpi od 5:30!!!!!
Tymko też już wstał, Nikola to standard, bo zaraz do szkoły jedzie, a ja wypiłam kawę i nadal czuję się jak zombie:confused2:

Ja mam mega problem, bo mi Młody pić mleka z butli nie chce :wściekła/y:
Herbatkę pije, a mleka ni ch.uja :wściekła/y:
I mnie szlag trafia, bo muszę w miseczce rozrabiać z kaszką, żeby było gęściejsze :wściekła/y:
Butlę pożerał raz dwa, a zanim zje 210ml mm z kaszką łyżeczką, to wieki mijają :wściekła/y:
Na szczęście mleko je tylko o 7 rano i 19 wieczorem ;-)

Nulini, moj nie chce ani z butli ani z kubka.

Pierwsza noc bez nocnego karmienia za nami. Obudzil sie o 12, darl sie jak opetany OK godzine, smoczek nie pomagal, wkoncu zasnal. Potem o 6. Tez nic nie pomagalo. Zrobilam mu kaszke o 7 to jasnie pan nawet polowy nie zjadl. Od 6 do teraz nawet oka nie zmruzyl. Nie mam do niego sily totalnie.

alecta zdrówka dla dzieci :happy:

Indi &&& za udaną naukę :happy:

To u nas głównie nadal butla z mm i kleikiem króluje, obiad czy zupa to po 6-8 łyżeczek tylko więc trudno żeby się tym najadał :-p

Mm je 2x w nocy i w dzień przed każdą drzemki czyli 2-3 razy po 150 -180 ml

reklama
Do góry