reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

hej!

widzę temat wózkowy.
jak ja się cieszę, że mam taki a nie inny wózek (ewentualnie maclarena w piwnicy), bo młoda lubi jeździć. zazwyczaj śpi i wtedy też chodzę z nią na spacery (śpiące spacery). jeździmy jeszcze w gondoli. ale od jakiegoś tygodnia jak się obudzi to robi to samo co Marko Megami. ja mam ten pałąk nad gondolą i młoda wali plecami w niego, wyciąga głowę, widać, że chce widzieć więcej. nie drze się, bo ona nie z tych, ale to jest już niebezpieczne, bo jeżdżenie w wózku w pozycji do raczkowania raczej nie jest wskazane haha ;).

no i teraz kombinuję z ulokowaniem spacerówki w bagażniku, tj. spacer na śpicha to gondola-nagłe wyjście z domu nie podczas drzemki to spacerówka. lub ewentualnie wożenie jej właśnie podczas tych wyjść nieśpiących w maclarenie w pozycji półleżącej, bo ona jeszcze nie siedzi.

nie chce całkowicie rezygnować z gondoli, bo przecież do pania nie ma nic wygodniejszego,a zresztą my jeszcze nawet nie mamy 5 miesięcy, więc lepiej dla kręgosłupa.

i tak zastanawiam się nad wózkiem do biegania, jak już usiądzie. chyba jakąś używkę kupię... tylko to już będzie nasz 3 wózek :|

reklama
Oj nie, to ja juz wole sobie pobiegac albo isc na silownie, jak maly juz spi. Bieganie z wozkiem to zdecydowanie nie dla mnie, czulabym sie troche jak pajac ;) piza tym moj wymaga tyle uwagi, ze jeszcze jakbym mialam z nim biegac w wozku, to bym chyba padla na pysk przed koncem dnia

Indi jabiegam z wózkiem po parku i jest fajnie.ludzie na nas dziwnie patrzą ale zazwyczad z sympatią.my wychodzimy na spacer przed południem zazwyczaj,tak od 10 do 12.mamy plac zabaw w cieniu z drzewami wiec dajemy rade.

Indi ja chyba taka mama jak Ty, bo o dzieci podobnie wymagające. U mnie musiałoby wyglądać to tak, ze w jednej ręce trzymam rozdartka odwróconego oczywiście przodem do świata a drugą ręką pcha wózek i ja biegnącą...nie wykonalne... ale zazdroszczę Wam dziewczyny, ze Wy tak możecie: )
Suseł wugasilas całkowicie laktacje? Ja mam problem od 3 Dni, młoda nie chce cyca, żadnego i w żadnej pozycji, a zwłaszcza w nocy....wczoraj darła się 30 min dopóki nie dałam jej flachy z mm.....kryzys laktacyjny?

No i pojechał. :( byłe do soboty.

U nas nocki już w miarę poukładane. Budzi się raz jak jest tak gorąco, a tak to pierwszą pobudka koło 5 na flache.
Jemy i deserki i obiadki. Na spacerze jest luz. Ale to trzecie dziecko to i nasze podejście zupełnie inne.

Jezyk, ja juz bym sie za nic na swiecie nue zdecydowala na drugie dziecko, chocby mi nawet ciezarowka wyladowana zlotem pod dom podjechala.

Indi przy pierwszym też tak mówiłam :D Kacper był okropnym dzieckiem!! I jak zaszlam w ciążę z Cypkiem to wyłam!! A teraz mam trójkę :)

reklama
Mysza tak całkowicie.u mnie było tak jak piszesz.przez jakiś tydzień ściągałam laktatorem jak już bolały ale mleka było coraz mniej.teraz już nic nie ma...pobudki jak u jezyk ok.5-6na karmienie potem dosypia do 8.wtedy kasza,zabawa,małyvspacer i spanie na 2 godzony.potem mleko i obiadek.po południukolejne mleko i owoce.spanie ok.20.

Do góry