reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Malinka, u nas chodziło o to, że jak mały miał 5tyg zaczął mieć kolki, ja spanikowałam i najpierw narzuciłam sobie dietę, bo może to przez białko (tak mi pediatra zaleciła), potem zaczęłam karmić mm, bo myślałam że to przeze mnie, no i zaczęło się dziać. Najpierw nan pro 1, po których nie mógł zrobić kupki, pediatra kazała dawać bebiko comfort, nie było poprawy, kupki zielone, zwarte, musiałam dawać czopki, bo się męczyl, w końcu kazała zmienić na bebilon ha, bo niby te problemy z wypróżnianiem są spowodowane alergią. No i cały czas karmilismy go tym ha, aż w końcu nie chciał go jeść za bardzo i cały czas walczyliśmy z tymi kupkami co 4dni, więc powiedziałam lekarce, że zmieniam mleko, bo po nim żadnej poprawy i tyle. Teraz to niebo a ziemia. No i dwa, że zmieniliśmy pediatrę na taką młodą, bo tamta już się wypaliła zawodowo i tylko ciągle narzekała ;-) teraz przynajmniej młoda nie bagatelizuje niektórych spraw i naprawdę dokładnie podchodzi do wszystkiego. ;-)

Doggi - ja Ci wierzę bo mój Oskarek 2 tygodnie temu zaczął już wołać Mama jak leży w łóżeczku albo na macie edukacyjnej i to bardzo wyraźnie. Dosłownie mnie woła a jak podejdę do śmieje się radośnie. Aż wierzyć się nie chce jak te nasze dzieci pędzą do przodu z rozwojem.

Doggi Maja też woła mama, ale wiem, że to taki przypadkowy zlepek sylab... tzn. tak myślę :-D Woła tak, gdy się żali, przykładowo usnąć nie może... Tak czy inaczej mój mąż zaliczył, że mama było pierwsze, bo tata jeszcze jej nie wyszło :-p
Suseł, w ilu stopniach pierzesz ?

Co do proszków to Sroka wswoim blogu poleca: 1. Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel, Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bobini Baby płyn
4. Concertino, Biały jeleń do białego, Dzidziuśpłyn do prania, Dzidziuś biel, Ludwik baby care, Lovela do białego mleczko,Biały jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp Fresh soft
5. Bobas, Biały jeleń do kolorów
6. Lovela
7. E sensitive, Jelp fresh classicproszek, Gaga, Persil
W kolejności od najlepszych do najgorszych ;)

Doggi Dominik woła maaaa, maaa jak jest strasznie głodny :sorry: poza tym powiedział już m.in. Edziu, Ewu, tet-błe :-D gratulacje dla Stacha
Nulini wow gratki

Moje dziecię ma gorączkę po szczepieniu :-( ma ok. 38, czekam co będzie

reklama
Jezyk to super!!! Kupuj wiec nocnik i sadzaj! :)

Nulini gratki dla Ignadia, lada dzien pewnie zacznie chodzic :)

Doggi karpanna gratki!
Robson co prawda nie powiedzial mama ale jak przyjechalismy do moich rodzicow w czwarek to powiedzial Babcia Bozenka! To dopiero duma!

Do góry